maandag 31 december 2012

Ik ga even terug...


Ga je mee? We beginnen dan dus in Januari! Dat was een heel bijzondere maand voor een grote groep bloggers die voor het eerst bij elkaar kwamen in Katwijk!
Nu binnenkort gaat het weer gebeuren en ik kijk er nu al naar uit! Zelf ging ik aan de slag met naald en draad en begon aan de mysterie van Yoko Saito, maar die heb ik niet afgemaakt, misschien ooit met andere stofjes, maar de blokken die ik af heb zullen als aparte kleine quiltjes worden afgewerkt, wel kwamen er meerdere duiven gereed, zowel witte als rode zagen het daglicht! Ook Valentine zag het daglicht en een hartenquiltje werd gemaakt en ik ging aan de slag met kartonnage en maakte o.a. deze doos:

Nu gaan we naar Februari, ik ging verder met een borduurtje van La-Di-Da waar ik in januari aan was begonnen en zoals jullie weten was dat niet het laatste borduurtje van dit jaar! In ons huis kwam het trappenhuis gereed, nog alle dagen geniet ik van het warme rood van de trap en de mooi gestucte muren! Ik begon aan de grote Ragtime quilt, maar er kwamen ook wat dingen af hoor! Dit kussentje maakte ik om onder mijn elleboog te leggen bij het borduren, dat voorkwam een zware blessure!


In Maart kwamen er ook een aantal harten bij, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Het hart hiernaast maakte ik voor de hartenruil, het werd deze keer gemaakt van vilt. Ook kwam eindelijk het derde paashaasje af, deze was nu eindelijk voor mijzelf!

Maar dat was niet het enige hoor, maar ik dender snel met grote stappen naar April, want toen zette ik de laatste steekjes aan mijn La-Di-Da borduurtje en al heb ik nog steeds geen geschikt lijstje gevonden (ik blijf zoeken hoor!), ik ben er zelf nog steeds helemaal weg van! Ook mijn leuke kleine liniaaltje werd geborduurd en wel met schaapjes!

Zo ik ben nu al in mei aangekomen en dat was de maand dat DP en ik lekker op vakantie gingen en samen Schotland onveilig maakten! Daar bracht ik een pakket mee van de in Full Bloom, waarvan je hier de eerste negen affe blokjes ziet!Ik ben al weer verder met de laatste blokjes en ik hoop binnenkort de hele top af te hebben!
Ook genoot ik en velen met mij van haar Trunkshow:


We kwamen er speciaal twee dagen eerder voor terug van vakantie! Nu Lieve Supergoof, daar heb ik dus geen seconde spijt van gehad!

In juni kwamen er een paar heel kleine borduurtjes af, het ene werd verwerkt tot mijn rolletje en het andere werd deze schattige pinkeep! Allebei werden grotendeels geborduurd met één draadje over één draadje!
Was dit alles? Nee er waren ook nog speldenkussentjes en cadeautjes die pas later werden gegeven die het licht zagen, maar al met al was het een druk eerste half jaar en dat ondanks dat ik een hele maand geen steek mocht zetten!

In Juli was ik druk met de rondjes van mijn  In Full Bloom en genoot tijdens het zette van de steekjes enorm van de Olympische spelen in Londen!Vooral Ranomi maakte mijn dagen goed met haar gouden plakken!

 

Maar ook Marianne Vos gaf ons geweldige prestaties! En ik maar steekjes zetten! Ik maakte toen zelfs de eerste sneeuwman, maar ook mijn letterhanger werd een affo:

 Ik begon aan de eerste rand van mijn mooie Amerikaanse panel, maakte voor het eerst flying geese, maar helaas dit project ligt nu stil om dat de juiste kleur stof was uitverkocht, de nieuwe rol bleek teveel af te wijken van de stof die ik gebruikte, dus ik ga daar mee verder als ik daar een oplossing voor weet.

Ook kon ik het kleine kamertje inruimen als strijkkamertje en daar kregen ook mijn borduurspullen een plekje! Meiden wat bleek ik veel te hebben liggen en al heb ik de afgelopen maanden heel wat steekjes gezet, ik kan nog jaren vooruit!


Maar ook werd het trappenhuis een beetje aangekleed, het witte hartenkastje kwam er te hangen en langzaam maar zeker werd het gevuld met rode borduurtjes die ik maakte en kreeg!

Maar ook het schilderij van mijn Paps kreeg een plekje in de hal en daar geniet ik nog dagelijks van!Augustus al weer en ik deed mee aan de Friends swap en maakte voor Lynda in Amerika o.a. deze cadeautjes!


Ik kreeg van haar onder andere een schitterende Primitive pop en deze pronkt nu boven op de kast in de huiskamer:Maar DP en ik maakten ook een gaaf uitstapje naar het voormalige Oost Duitsland en zagen daar een schitterend landschap en verbleven er in een prachtig kasteel:Maar ook knalde ik met mijn Kaatje op een andere auto, de dame vergat mij voorrang te geven en al is de schade aan Kaatje onzichtbaar hersteld, zelf ondervind ik helaas nog alle dagen last van de aan mijn lijf opgelopen schade.

Nee ik kan niet alles vertellen en laten zien wat er allemaal in het afgelopen jaar gebeurde, maar jullie kunnen tenslotte ook zelf grasduinen op mijn blog! Maar voor mij was in September de 94e verjaardag van mijn Mams het belangrijkste feit!

Ze heeft nu al zes achter-kleinkinderen en als ze zo doorgaat komen er misschien binnen kort wel achter-achter- kleinkinderen, want ik heb tenslotte al een kleinzoon van 23 en een kleindochter van 19!

Verder las ik weer eens een heel stel boeken en genoot daar volop van, maar ook begon ik aan mijn Plompje. ook een Ufo die volgend jaar moet worden afgemaakt!Ook werden de eerste drie rijen van mijn In Full Bloom aan elkaar gezet en dat is dus ook een Ufo die binnenkort weer ter hand zal worden genomen, zodra ik het quiltwerk van de With Needle & Thread af heb!
DP en ik genoten van de spannende serie The Killing en samen met mijn oudste DD bezocht ik Viva Lavendula en Blokzijl.

In oktober begonnen we aan onze wc en jullie hebben het hele proces kunnen volgen en ik kijk nog steeds met verwondering naar het resultaat, puur genieten!

Zo was het:                                   Zo is het dus nu:


Wat een verschil hè?!!

Ook werden er natuurlijk steekjes gezet en Sarah's house kwam af:In november verwende DP mij met mijn gave Tante Sien en al heb ik nog niet zoveel op haar gemaakt, mijn eerste Hardanger borduurwerkje maakte ik wel af op dit gave machientje!

 

Ook kwamen de meiden van de Tilda groep deze keer bij mij thuis bijeen en we werkten gezellig samen aan dat leuke speldenkussentje in de vorm van een hoedje:En toen was het al weer december, ik borduurde nog meer sneeuwmannen, schreef mijn blogjes, zette steekjes aan mijn quilt, pakte mijn gave kerstruil cadeautjes uit en genoot van spannende wedstrijden op de tv, niet alleen de darters maar ook Sven Kramer maakte het weer spannend en mijn prachtige sjaal die Heleen voor mij breide kwam aan!

Zo komt er vandaag een eind aan een spannend en veel bewogen jaar,
waarin we bouwden en verbouwden, er werd ingebroken en uitgebroken en we gingen toch gewoon door met ons leventje, waarin we kennis maakten en afscheid namen en vandaag nemen we afscheid van 2012 met erwtensoep en oliebollen, we zijn gezellig bij Mams en gaan samen met haar het nieuwe jaar in!

Bedankt voor weer een jaar vriendschap, gezellige reacties en leuke blogjes en ik hoop weer velen van jullie dit komende jaar te ontmoeten en wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en een

Fijne dag!

35 opmerkingen:

Made by Meet zei

Wat een leuk overzicht van jouw jaar! Wens je een gezellige jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2013! Lieve groet, Meta

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dank je voor een jaar vol blogjes. De rode vogel fleurt mijn atelierke. Een creatief en steekjesvol 2013.
Groetjes Anita

Yvonne zei

Wat leuk zo'n jaarverslag Lida. Ik heb ook weer erg veel zin om het jaar weer te beginnen met een Bloggersdag! Ik hoop dat 2013 net zo creatief voor je wordt als 2012! Fijne jaarwisseling!

Else zei

Mooi jaarverslag! Jij ook een hele gezellige jaarwisseling en een gezond en creatief 2013, knuffel Else

katrien zei

Wat leuk je jaarverslag.
Fijne jaarwisseling en alle goeds in 2013.

Wietskes Quilts zei

Ha Lida,

Alle goeds voor 2013. Bedankt voor al je lieve mails en belangstelling. Ik heb er erg van genoten. En fijn dat ik mocht meegenieten van al je prachtige werkstukken!!!!
Ik hoop je in het nieuwe jaar toch eens te ontmoeten.

groetjes

Wietske

Johanna Faber zei

Wat een schitterende overzicht Lida en wat een prachtige werkstukken


Alvast een heel fijn uiteinden en een heel goed begin voor 2013 en heel veel liefde geluk en gezondheid, en heel veel handwerk plezier

Liefs Joke en tot volgend jaar , Fijne avond

Lupineke zei

Leuk Lida, om alles zo op een rijtje te zien.. wat heb je dan veel gedaan, jeempie zeg!! Hopelijk mag 2013 je weer zoveel creativiteit brengen, maar ik wens je vooral een goede gezondheid toe en een pijnvrij jaar!!! Lieve groetjes Lupineke

Sezoentje-Sonja zei

Wat een heerlijk overzicht, bij elke foto denk ik , o ja die ken ik nog :)
Heerlijk was het om weer een jaar te mogen hebben mogen meegenieten van je mooie creatieve projekten en dagelijkse babbel!
Ik wens je een heel mooie jaarwisseling en tot in 2013,
liefs, Sonja

Cisca zei

Wat leuk om alles te zien wat je zoal gemaakt en gedaan hebt afgelopen jaar. Prachtige werkstukken!
Fijne jaarwisseling en een gezond en creatief 2013!
Knuffel, Cisca

Dekenstikster zei

Goedemorgen Lida, wat een leuk jaarverslag!
Heel bijzonder om met je moeder van 94 de jaarwisseling te vieren. Geniet er samen van!
En natuurlijk voor jullie alle goeds voor 2013.
Lieve groeten, Wilma

Home and Lifestyle zei

Een mooi overzicht van een mooi jaar, Lida!

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een gezond en sprankelend 2013!

Lieve groet, Ingrid

marcella zei

wat een mooi jaaroverzicht. Een fijne jaarwisseling gewenst en al het goede voor 2013

Marcella

feltfree på Åsly zei

Een mooi jaarverslag Lida. Een echte bezige bij.
Heerlijk om de jaarwisseling met je moeder te kunnen vieren.
Een hele fijne jaarwisseling en een creatief 2013.
Liefs Frederika

Ans zei

Daar word ik toch wel eventjes stil van....zoveel moois wat je gemaakt hebt. Petje af hoor! En ook iedere dag weer een blogje, het altijd gezellig om langs te komen. Ook al reageer ik niet altijd, voor mij is het iedere keer genieten!

Nellie zei

Wat een heerlijk jaarverslag ik heb er van genoten Ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling toe en heel veel liefde warmte en gezondheid toe

Liefs Nellie

Jeanny zei

Mooi overzicht Lida.
Fijne jaarwisseling en een goed 2013.
Lieve groetjes.

Heleni zei

Wat leuk je verslag van 2012.
Ik wens je een goed, gezond en creatief Nieuwjaar toe.

gr.Heleni

mieke zei

Dat was een creatief, productief, mooi quilt en borduur jaar.

Je moeder ziet er goed uit, 94 !
De mijne was nog net 93.

Ook voor jullie een fijne jaarwisseling en de Beste Wensen voor het Nieuwe Jaar.

carina zei

Wat leuk je blogverslag van het jaar! We gaan er weer een top freubel jaar van maken en tot in januari! Groet carina o ja nog een goed uiteinde enzo:)

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een prachtig verslag Lida en wat heb je veel gedaan.

Ik wens jou en de jouwe een geweldig, gelukkig en gezond 2013 toe!!!

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Wat een leuk verslag van je jaar. Fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2013.

lia zei

Lida bedankt voor je mooie blogjes van het afgelopen jaar en ik hoop in het komende jaar nog heel veel van je blogjes te lezen.Een hele fijne jaarwisseling en een gezond en creatief 2013.
Groetjes Lia

Tilly zei

Wat een hoeveelheid van mooie projekten,prachtig, wens je een heel goed 2013 toe, en bedankt voor al je leuke blogverhalen. groetjes Tilly

marga zei

Ik wens je alle goeds toe voor 2013.
Gr. Marga

Cybele's patch zei

Wat leuk om te zien wat je allemaal hebt gedaan. En dat is véél! Petje af. Het was erg leuk om je dit jaar te volgen.
Een heel fijne jaarwisseling en een goed 2013!

Jolanda zei

Zo zie je maar wat er allemaal in een jaar gebeurt hè. Een mooi overzicht hoor. Zo'n dag met bloggers bij elkaar lijkt me erg gezellig. Net als de bee's. De trunkshow was inderdaad gaaf, was volgens mij dezelfde als waar jij bent geweest, bij de quilthoeve toch? Je hebt leuke borduurwerkjes gemaakt dt jaar. Op naar 2013..

Ane Scherrer zei

Certainly was a year of many events! Beautiful embroidery! Best wishes! Brazilian kisses...

Berna zei

Het was een goed jaar zo tezien. Op naar 2013!

Marjan zei

Wat een prachtig jaaroverzicht, Lida! En wat een creativiteit! Geweldig!
Een mooi, gezond en creatief 2013 voor jou en de jouwen! Hartelijke groet,
Marjan

Guusje, zei

Wat een geweldig jaaroverzicht, war heb je veel moois gemaakt en meegemaakt. Ik hoop ook dat je nog lang van e mam mag genieten. Ik geniet steeds als ik bij je kijk en zie wat voor moois je hebt gemaakt. Ik wens jouw en e dierbaren een hele fijne en gezellige jaarwisseling toe en een goed, gezond en creatief 2013.

Ineke Hulzebos zei

Fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond en creatief 2013

Elly's freubel hoekje zei

wat heb ik iedere dag van je blogje genoten
en wat heb je het mooi in een overzicht verpakt
Lida aan jou en al je geliefden een super 2013 vol van liefde en gezondheid en voor jou creativiteit!
Grtjs, Elly

Annie Kingma.Bonnema zei

Wat een late reactie, maar een prachtig verslag.Genoten
Groetnis Annie

Carin zei

Prachtig overzicht !!
Voor jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar !