dinsdag 2 oktober 2012

Weekend weg deel 2!

Zo ik ben jullie nog heel wat foto's schuldig van de Show and Tell dus niet getreuzeld hier komen ze:

 

De eerste was een prachtig met kraaltjes versierd exemplaar en zoals jullie kunnen zien was ik niet de enige die foto's maakte van de getoonde creaties!


Deze werd gemaakt voor een zwangere dochter, nu het buikje kwam er futuristisch uit! Ja en toen de baby geboren was kwam er natuurlijk ook een babyquiltje en dat werd gemaakt naar het geboortekaartje!


 

 

Nee ik ga niet bij iedere quilt een commentaartje schrijven, maar deze hier beneden wel, want die kreeg de naam: Lelijke bloemen!! En dat terwijl ze prachtig waren geappliceerd!


En toen kwam deze schitterende Dahlia, wat een geweldige top was dit, helaas komen de kleuren niet zo mooi over als dat ze in werkelijkheid waren, maar ik zag nog nooit zo'n mooi exemplaar!

En dan de volgende quilts, de eerste drie waarvan twee vrijwel identiek en de derde van Shirley totaal anders van kleurenpalet en dat met gebruik van het zelfde panel!
Na deze drieling kwam er ook nog een tweeling langs en wel de Antieke van Guute, als eerst de creatie van Shirley: Hoe anders toont deze vergeleken met de top die Inge maakte! Wat een verschil maakt het kleurgebruik! Maar beide met een hoog AAAAAHHH gehalte!


Gelukkig was Shirley genoeg opgeknapt (buikgriep) om zaterdagavond deel te nemen aan de show &Tell en ze laat hier niet alleen eigen creaties zien, maar ook die van haar moeder!

 

Zoals de prachtige quilt hier beneden die aan de achterkant was afgewerkt met eigen geverfde stoffen en zijn die hartje niet prachtig, eigenlijk had deze quilt twee voorkanten toch!

 

Ook deze linkse was van haar moeder Truus, het zijn allemaal stitcheries van Australische dierfiguren en al ben ik geen kattenmens, dit quiltje mocht ook bij mij aan de wand, ik vind het zo geinig!

 

En tenslotte nog een tas die haar moeder maakte, we werden toen gewaarschuwd dat als je een pakket koopt op een tentoonstelling om dan vooral de inhoud te controleren, want ook bij dit pakket was er heel wat mis!


En nu de prachtige creaties van Carine. links haar crazy quilt schitterend versierd met steekjes, kraaltjes en eigen gekloste kant! Rechts drie droomhuizen die zij eens wilden kopen maar die helaas niet door gingen en om ze niet te vergeten zette zij deze drie prachtig Brugse huizen op een quiltje!

 

En als laatste haar seizoenenquilt, zo mooi geborduurd met heel fijne steekjes op een ondergrond van geweven Japanse stofjes, echt een plaatje!Zo dit was het voor vandaag, ja er was nog veel meer, maar daarvoor moet je morgen maar terug komen, ik ga aan de slag en straks weer fitnessen in het zwembad dus weer een drukke dag voor de boeg!

Fijne dag!


21 opmerkingen:

Annelies zei

Wat is het genieten van al die quilts !!

Anita A zei

Hoi Lida, wat een mooie quilts zijn er gemaakt, en door jou kan ik ook mee genieten !!!

carine zei

Lida, dank je wel voor het verslag van het weekend, straks zet ik er ook iets op maar helaas heb ik enkel een paar foto's van mezelf , dus verwijs ik naar jullie toe. Nog een fijne dag en... bedankt voor alles knuffel Carine

Wietskes Quilts zei

Nou, nou, nou doe mij ook eens zo'n geweldig weekend? Jeetje je weet gewoon niet waar ke kijken moet, zoveel en zo mooi.

Inspiratie opdoen........
Ik ga mij vandaag eens even bezig houden met mijn plompje...... Heb in Engeland stof gekocht met geen enkele gedachte in mijn hoofd wat ik ermee zal doen. Zie ik het plompje liggen en ziedaar, een idee is geboren. morgen meer..
fijne dag en zwemze

groetjes

Wietske

Sezoentje-Sonja zei

Wat zitten er toch talentvolle dames tussen zeg, je laat prachtige werken kijken!
Heerlijk om zo te mogen meegenieten.
Ik wens je een fijne drukke dag toe,
liefs,Sonja

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een mooie quilts allemaal.

Groetjes
Ines

Cybele's patch zei

Wat hebben jullie een super weekend gehad. Zoveel lekkers, zoveel moois, zoveel gezelligheid. Prachtige quilts zijn er voorbij gekomen.

Ineke B zei

Prachtig! Geniet iedere keer van de prachtige plaatjes.

marga zei

Wat een mooie quilts zijn dat. kan mij voorstellen dat de oo's en de aa's vaak geklonken hebben.
groeten
marga

AnitaS zei

Dank je wel voor het meegenieten van deze mooie quilts. Fijne dag.

katrien zei

Super verslag.

Crea Annemieke zei

Goedenmorgen Lida,

Wat een mooie werkstukken allemaal... heeel veeeel steekjes!!
je hebt dus een mooi weekend gehad!

Lieve groetjes Crea Annemieke

sylvia zei

dank je wel voor je leuke verslag, morgen ben ik weer.......;)

Inge zei

Leuk hoor, Lida, wat een mooie verzameling quilts en quilts in wording laat je zien. Dat is nog eens genieten voor de thuisblijvers.

Yvonne zei

Wat een talent! Prachtige werken stuk voor stuk!

feltfree på Åsly zei

Wat een productieve dames. Wat leuk om het verschil in kleurgebruik te zien. Dat maakt echt een wereld van verschil.
Ik kan me indenken dat je weer helemaal geinspireerd weer thuis bent gekomen.
Fijne avond Frederika

Berkeboom zei

Wat een prachtige quilts. Kan zien dat je genoten heb van al dat moois. Groetjes Gré

Anita zei

Kan zien dat jullie hebben genoten, dank je wel voor het delen van de leuke foto's.
Velen van hun ken ik omdat ik een keer mee naar St Marie aux Mines ben geweest.

Willy zei

Wat heb je veel gezien Lida. Leuk om zoveel verschillende quilts voorbij te zien komen.

Anoniem zei

Haaa, geweldig van je, al die mooie show and tell foto's! Bedankt!

petronella zei

Heel mooi!