zondag 7 oktober 2012

Poppenhuis en mineralenbeurs!

Gisteren naar Rijswijk gegaan met DP want we wilden spulletjes gaan kopen voor het poppenhuis en het was er druk en gezellig:


En er was heel wat te zien en te bewonderen! Velen van jullie hebben misschien vroeger poppen gemaakt en ook ik! Eén van mijn favorieten was Ria Odijk en zij stond er nu met schattige huisjes:


Maar zij was niet de enige die fantastische huisjes maakte:


En de maker van het moois hieronder maakt dit als hobby, nu als de keuken straks ingericht moet worden, weet ik waar ik terecht kan, alhoewel DP waarschijnlijk liever zelf aan de slag gaat!


Allerlei spulletjes in miniatuur, zoals gebak, taarten, etenswaren, groentes, maar ook serviesjes, bestek etc. je kunt er echt je ogen uitkijken!


Ik wil jullie nu wel even voorstellen aan de nieuwe bewoners van mijn huis! Mevrouw en meneer en hun baby dochter, ik moet nog namen voor hen verzinnen, maar dat komt binnenkort wel!


Moeder heeft rood haar, net als mijn moeder vroeger dus ik denk dat zij Ruth gaat heten!


Ik vond ook dit mooie fornuis en al zal ik misschien niet precies zo laten, ik vond het in ieder geval een gaaf model!


En er zijn natuurlijk ook dingen nodig het schoonmaken van huis en kleding en dus heb ik daar ook al wat voor aangeschaft!


Maar ook wandlampen voor in de gang en rozetten voor het plafond vonden hun weg naar mijn tas en ja dat boek van Ria Odijk heb ik dus wel meegnomen, misschien maak ik ooit nog eens het huis van Gepetto en Pinokkio dat op de voorkant staat!

Nadat we de poppenhuisspullen hadden ingeslagen, liepen we samen over de Mineralenbeurs en bewonderden daar de prachtige stenen:

 

 
Er was weer zoveel prachtigs te bewonderen en iets wat ik helemaal geweldig vond, was dat je voor weinig geld een geode kon kopen die dan ter plekke werd gekraakt met een speciale tang:
Het was heel spannend om te kijken wat er in zo'n nog gesloten geode zou zitten, want deze kan hol of dicht zijn, dus wij kozen er twee verschillende zodat we dat allebei konden zien en dit was wat er in zat!

Twee prachtige exemplaren, waarvan de onderste dus holler was dan de bovenste, maar het zijn allebei gave aanwinsten voor DP zijn verzameling!
Vandaag hebben we weer Formule 1 races en verder zal ik ook nog wel wat steekjes zetten, al met al een heerlijke dag voor de boeg!
Jullie ook: Fijne dag!

28 opmerkingen:

Bizzy Martine zei

Wat een mooie foto's!!!!
Ik kan zien dat je een leuke dag hebt gehad.
Fijne zondag!!!
Martine

Wietskes Quilts zei

Ohh wat een leuke hobby en wat kun je je uitleven met al dit moois.
Echt om van te genieten. Jammer dat we elkaar gisteren niet ontmoet hebben, ik had het erg leuk gevonden om je eens in het echt te spreken. Komt vast nog wel eens.

Groetjes

Wietske

Ineke B zei

Eigenlijk moet ik niet kijken want wat een leuke hobby lijkt me dit. :-)
Leuke familie heb je aangeschaft.

Fijne zondag, Ineke

petronille zei

Het zijn alletwee leuke dingen, zowel de miniaturen als de mineralen. Ik ben een keer naar de mineralenbeurs in Sainte Marie aux Mines geweest. Héél indrukwekkend! En mooi. Fijne zondag. Je gaat toch zeker nog wel 10 keer je nieuwe aanwinsten bewonderen?

Heleni zei

Leuke spulletjes voor je p.huis Lida.
Het fornuisje heb ik ook in mijn huis staan. Wel helemaal opgepimpt in grijsblauw.
Van mineralen heb ik totaal geen verstand maar ik zie wel dat deze heel mooi zijn.
Fijne zondag

feltfree på Åsly zei

Mooie foto's. Kan me indenken dat je haast ogen te kort kwam. Leuke nieuwe aanwinsten. De nieuwe familie zal wel trots zijn op hun nieuwe spulletjes.
Fijne zondag Frederika

carina zei

Je weet niet half wat er allemaal te koop is en hoeveel mensen er met zon hobby bezig zijn ben altijd weer verrast.
Prachtig en knap natuurlijk en ook die stenen blijven een wonder van de natuur. Leuke dagje! Groetjes carina

Rennie zei

Ja zo'n mineralenbeurs is altijd adembenemend en je hebt trouwens leuke aankopen gedaan. Fijne zondag!

Lupineke zei

Wat een leuk dagje hebben jullie gehad, super dat je deze aardige bewoners voor jullie huis gevonden hebt! Met baby nogal, dat beloofd wat ;)! Wat is er vreselijk veel in miniatuur te vinden, ik had geen idee... Jammer dat ik de mineralenbeurs gemist heb, jarenlang zijn we hier met de kids heengeweest en het was altijd een geweldige dag! Bepakt met de meest prachtige stenen kwamen zij dan thuis, ik was meer van de sieraden :)! Fijne zondag!!

Jessie zei

Wat een geweldige hobby hebben jullie samen. Het is of je je huis opnieuw gaat inrichten . Veel plezier ermee!

Cisca zei

Wat zag je daar weer mooie dingen. Schattig, die kleine huisjes van Ria Odijk. En ook nog een "Ruth" gekocht, ben jij die kleine baby op haar schoot? (LOL). Mooie aanwinsten weer, ook voor DP. Weer wat geleerd, ik wist niet wat geodes waren, maar ken open natuurlijk wel.
Geniet ze vanmiddag!
Knuffel, Cisca

Hermie zei

wat een leuke dingen heb je gescoord op de beurs, vandaag lekker er mee aan de slag en ook hier wordt er naar de autorace gekeken,maar niet door mij, ik ga er zo ver mogelijk af zitten, dat geluid kunnen mijn oren niet aan.:-)

Quiltendewilma zei

Wat een prachtige foto´s!! Ik ga zeker niet naar poppenhuizen kijken want dan wil ik dat ook,... Wat is het leuk allemaal,..

Sezoentje-Sonja zei

Wat een heerlijke beurs zeg, geweldig is dat kleine prutswerk, dat vind ik zelfs al een beetje kunst want je hebt er een engelengeduld voor nodig hè!
Je hebt wel mooie huisvoorraad gekocht ;)))
Fijne zondag, liefs, Sonja

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een leuke hobby hebben jullie samen.

Groetjes
Ines

Carin zei

Wat heb je weer prachtige spulletjes gekocht !!!!

Gert zei

Ik ben helemaal niet thuis in de poppenhuizen-wereld, maar het ziet er super uit! Wat een gezellige dag hebben jullie gehad. En die geoden zijn ook erg mooi. Ik wist niet dat ze zo heten, maar ik herinner mij dat ik vroeger als kind bij De Oude Aarde in Giethoorn ben geweest waar stenen gekraakt werden die dan prachtig van kleur waren. Nu weet ik hoe deze heten.

Chris zei

Wat een spulletjes, je kijkt je ogen uit. Je echtpaartje is schattig en ze zullen met plezier in jullie poppenhuis wonen, zeker weten.
Mineralen vind ik ook altijd geweldig. Ik heb ooit in Duitsland in een 'mijn' waar je je gang mocht gaan, ook een geode gevonden en hem daar in de omgeving bij iemand die werkt met een watermolen, laten doorsnijden en één helft laten polijsten. Gaaf!! Ligt nog steeds hier in een bakje met andere mineralen op de vensterbank.

Johanna Zweden zei

O Lida , je zal zeer zeker je hand op je beurs hebben moeten laten vele keren, want wat een mooie dingen allemaal, schitterend
Liefs joke en een fijne avond

marga zei

Wat een mooie poppenhuis spulletjes.
Heerlijk he zo snuffelen tussen de dingen die je zo leuk vindt.
Groeten
Marga

Yvonne zei

wat een geweldige aankopen Lida. Kan me voorstellen dat je je ogen daar hebt uitgekeken bij zowel de poppenhuizen en inrichtingen en de mineralen. Heel iets anders maar beiden mooi!

marijke's crea zei

Ooo bij jou nog even nagenieten want ik ben vandaag naar de beurs geweest wat waren er een leuke spulletjes en misschien kan jij mij helpen.... weet je een adres van Ria Odijk en weet jij wie de workshops gaven waarvan ik een foto op mijn blog heb gezet?
groetjes Marijke

Kiekplaotiesenzo zei

O wat heb je allemaal prachtige kleine spulletjes gekocht Lida, daar is toch wel heel veel voor nodig hè? voor een poppenhuis. groetjes.

annemieke zei

Wat een gezelligheid en wat heb je leuke spulletjes gekocht.

Hennie zei

Leuke beurs ! ! ! Mooie poppen huizen worden er gemaakt, ik wist niet dat die iniminie spulletjes allemaal te koop waren.
De mineralen zijn ook super zeg spannend om je gekochte stenen te openen ze zien er bijde erg mooi uit.
Ik heb een leuke verzameling "vakantie stenen" ook erg leuk.

Groetjes Hennie.

christine zei

oh LIda

ik zou zo er weer aan beginnen aan de poppenhuizen . gelukkig heb ik een groot poppenhuis wat straks als de kamer vebouwd is er weer komt te staan en ja dan zal het moeten vernieuwd worden het behang en vloeren zijn toch wel wa verschoten in de loop der jaren ik heb het nu bijna 20 jaar.

christine

Shirley zei

Ja, heb ook poppen gemaakt, kwam veel op beursen, en heb zelfs een pop van Ria Odijk gekocht, 22 jaar geleden, een elfje op een schommel, staat altijd naast mijn pc bij het raam.

Heleen zei

Oh heerlijk die beurs. Wat een snoepwinkel met poppenhuis spul.