woensdag 3 oktober 2012

Heerlijk weekend deel 3!

Ja er was zoveel te zien en bewonderen dat ik jullie er nog maar een dagje mee lastig val! Grapje!! Kijk maar eens wat ik nog meer op de foto zette! Vorig jaar bewonderde ik op de Poperingse bee de top van Marleen haar koeienquilt en nu mocht ik haar affo bewonderen, zowel voor als achterkant zijn prachtig geworden!

 


Ook showde Marleen haar vingerhoedjes! Zij vond die van de andere dames te groot, de haren meten slechts 2 cm.! Maar ze was het dan ook vlug zat en besloot er toen maar een klein quiltje van te maken! Resultaat: Een beeldschoon miniquiltje!


Een van de andere Nederlandse quiltsters zal velen van jullie wel bekend voorkomen, het is Merel van Birdblocks in Amsterdam en die had aardig wat te showen:

 

Zowel voor als achterkant waren heel apart en net zo kleurrijk als haar collectie!En met die broek wilde ze niet naar buiten, maar Merel had dus niet in de gaten dat ze er ook mee op de foto zou komen! LOL!!


 

Deze leuke fleurige quilt gaf zij aan Miet voor de droomdekentjes in België, deze krijgt dus een heel goede bestemming!

Hier laat Katrien C. haar tas en leuke quilt zien, vooral de quilt vond ik heel mooi met al die dezelfde blokken in andere kleuren!

 Was ik gisteren nog een Antieke vergeten en nog wel een geheel met de hand gequilt schitterend exemplaar, zo mooi ik laat jullie daarom zowel de voor als de achterkant zien!

Ik weet het nu zeker hij is van Berna, haar meest mooie quilt, bedankt Berna voor het verbetereb!

Er werden heel wat foto's genomen door de paparazzi, sommigen klommen zelfs op stoelen!
Hier rechts zien jullie dat ook Filip onze  fantastische kok genoot van de Show & Tell!Hier links zien jullie de quilt die gemaakt werd van de ingeleverde blokjes van vorig jaar, hij moet nog worden gequilt en gaat dan ook naar Sara onze hulpkok!
De blokjes van dit jaar zullen tot een droomdekentje worden verwerkt omdat de winnares van dit jaar Miet zelf was!

Hier zien jullie twee Civil War Diary quilts gemaakt door deelneemsters van de up-date die maandelijks werd gehouden op de 14e! Beide tops zijn klaar en de dames kunnen hem nu gaan dubbelen en afwerken! 


En deze prachtige kerstquilt werd evenals de bovenste CWD gemaakt door Inge, zij had hem zelfs al af voor de vorige Kerst!


 Hier showt José haar  prachtige quilt, op het eerste gezicht dacht ik dat het huisjes waren, maar het zijn dus allemaal puntige blokjes, erg leuk geworden!


Dit beeldschone borduurtje was van Sabine en daar werkte ze hard aan tijdens het weekend en zo vergat zij bijna haar plechtige belofte van vorig jaar, maar Katrien had het wel goed onthouden en de op papier vastgelegde belofte werd alsnog voorgelezen:Met als resultaat een modeshow van lingerie die zij moest geven! Hier werd zij door Marleen en Carina (de maakster van de lingerieset!) onthult!


En nee, jammer voor jullie maar verder laat ik niets zien, er moet nog wat aan jullie verbeelding overblijven! Grijns!!!

Nu dan kan ik jullie hier nog wel de schattige cadeautjes laten zien die ik heb gekregen! Als eerste het hartje van de naaldenmapjesruil dat werd gemaakt door Hilde:


Dan de mooie lapjes en het schattige lijstje met schaapjes die ik van Carine cadeau kreeg toen ik haar in Brugge ophaalde:Dat rechter pakje met een prachtig stapeltje stofjes van Moda en mooie stofjes voor mijn CWD was al voor de Kerst, die valt voor mij dus wel erg vroeg dit jaar! Zulke lieve cadeautjes!

En dan werden we ook nog verwend door Merel (Birdblocks) en Ingrid (Aztec Rose)


Hier hoort eigenlijk nog een boek met patronen bij en een stapeltje stofjes dat ik ook van Merel kreeg, het boek ligt al op zolder en de stofjes waren schattige kinderstofjes dat ik aan de kleindochter van Carine heb gegeven die haar eerste stappen op het quiltpad aan het zetten is met het maken van hexagonnetjes! 
Zo dat was het nu echt, ja mijn steekjes hebben jullie nog niet gezien maar die komen binnenkort wel een keer langs, ik zette zowel quilt als borduursteekjes, maar nu snel mijn kamer aan kant maken en Ome Jan wegzetten, straks komen ze dakkapel inmeten, daar komt binnenkort een nieuwe voor in de plaats! 
Fijne dag!

24 opmerkingen:

marijke's crea zei

Ziet er uit als genieten!
fijne dag,
groetjes Marijke

Wietskes Quilts zei

Mooi dingen heb je laten zien. Jeetje wat zijn we toch creatief he? ik kijk echt mijn ogen uit hoor.
Sterkte met inmeten, en hopen dat het droog blijft vandaag. het wordt nu echt herfst.

groetjes

Wietske

carine zei

Lida, we hadden het naar ons zin, hebben van het mooie werk genoten , een goed gesprek en vooral heel ijverig geweest, en...gelachen... bedankt voorhet verslag....een leuke dag verder!! knuffel

Noa zei

je bent echt wel verwend hoor mooie foto s

anita de Rooij zei

Wat hebben jullie toch een produktie. Heel aanstekelijk om al die mooie dingen te zien.

Else zei

Dat was GENIETEN zo te lezen! fijne dag knuffel Else

Home and Lifestyle zei

Onvoorstelbaar, wat een immense 'lappen' en sommigen helemaal met de hand gemaakt! Heel knap!

Een fijne dag!! Lieve groet, Ingrid

Sezoentje-Sonja zei

Heerlijk vind ik het om zo te mogen meegenieten, in het echt zal ik zoveel moois bij elkaar misschien nooit te zien krijgen :))
Fijne dag, liefs, Sonja

Grit zei

Wow was für super schöne Quilts.
Liebe Grüße Grit

Berna zei

Weer een heerlijk verslag van dit heerlijke weekend Lida.
Maar ik moet je inderdaad verbeteren. De antieke was van mij ;)Dank voor het compliment dat je erbij schreef. Het is mijn meest favoriete quilt geworden.
Fijne dag.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Jullie hebben genoten!! Dank je voor het een beetje meebeleven van het weekend.

katrien zei

Nog een verbetering Lida,
de blokjes van vorig jaar is niet voor een droomdekentje hooe maar voor Sarah.

Leuk verslag.

feltfree på Åsly zei

Wat een heerlijk weekend met veel lol,inspiratie en leuke cadeautjes

Cisca zei

Hè, wat jammer nou, dat we die lingerie niet te zien krijgen...lol. Mooie quilts laat je weer zien, en wat heb je veel leuke dingen gekregen.
Knuffel, Cisca

GRANNY'S HOUSE zei

Dat is weer genieten bij jou.

Groetjes
Ines

Willy zei

Goed dat je zoveel foto's hebt gemaakt, zo kun je er nog van nagenieten. Gezellige boel ook.
Groetjes,

Chris zei

Tjonge Lida, wat veel en wat een prachtige werkstukken waren er op dat weekend te zien! Wat zal je genoten hebben!!

marga zei

Dat ziet er allemaal prachtig uit.
Dat is puur genieten.
Groeten
Marga

Ascension zei

Gracias por compartir esas fantasticas fotografias.
Son unos maravillosos trabajos.
besitos ascension

Yvonne zei

Jonge wat een verwennerij allemaal. Als ik zo de foto's bekijk dan zou ik wel eens willen zien wat voor bagage een ieder bij zich had en hoe die auto's allemaal werden volgeladen....dat moet een prachtig gezicht geweest zijn!

AnitaS zei

Wat leuk om al die foto's te zien. Fijne dag nog.

Kiekplaotiesenzo zei

Prachtig, dat ik ook van al dat moois mag genieten, kijk mijn ogen uit! (heb me aangemeld voorquiltlessen Lida!, heb er zin in...) groetjes.

mieke zei

Dat ziet er leuk en gezellig uit. En ook leuke cadootjes !

petronella zei

Prachtige quilts, we krijgen er maar niet genoeg van!