donderdag 2 augustus 2012

Gezellige woensdag!

Gisteren echt een heerlijke dag gehad samen met mijn oudste dochter! Ik vertrok al vroeg van huis omdat ik om tien uur in Lelystad wilde zijn en dat lukte zowaar! Na te zijn verwelkomd door DD en DSIL en gezellig koffie te hebben gedronken, stapten zij en ik in de auto en reden we eerst naar Viva Lavandula.


Bij aankomst zag ik eerst deze prachtige Buick en daar heb ik echt even bij staan kwijlen! Grijns!!
Maar het was ook zo'n prachtige wagen! Daarna de tuin bekeken:Helaas waren er heel veel planten dit voorjaar door de weersomstandigheden dood gegaan en de bloei op het veld was nog maar net begonnen, dus de velden zagen er erg kaal uit, maar in de tuin bloeide wel verschillende soorten:


Deze laatste heb ik uitgekozen en daar een stel planten van gekocht om hier aan de voorkant te planten waar binnenkort een heg moet worden gerooid. Verder kocht ik een paar zakjes gedroogde lavendel om te gebruiken in kussentjes:


Daarna reden we door naar Blokzijl dat maar een klein stukje verder ligt en daar wandelden we eerst langs de haven of moet ik Kolk zeggen?


 

Het was er heerlijk, de zon scheen en een licht briesje kwam over het water. We wandelden over een klein pleintje en streken neer op een schaduwplekje bij de hefbrug bij de sluis:


Waar we genoten van een heerlijke lunch! De gezichten van de bediening als je vraagt om een broodje warme beenham zonder broodje! Geweldig! Maar al heb ik bij de lunch niet gezondigd, na de lunch hebben we lekker een ijsje genomen en kocht in de chocolaterie een cadeautje voor DP:


Een beetje zacht was het wel bij thuiskomst, dus de hamer die erbij zat was niet echt nodig om de kilo chocolade aan te breken! We hebben samen een stukje gedeeld, mmm heerlijk!! En toen nog even naar de pinautomaat omdat ik geen geld meer had en ja dan nog even langs HAAR huis en daar ben ik even neergestreken op haar bankje en heb er van haar uitzicht genoten:


Heb haar ook nog even gezien, onderweg naar de tandarts! Maar meiden ik zou best haar uitzicht willen hebben, wat een geweldig gaaf plekje! Zien jullie die knuffels daar naast mij op de bank? Nu ik heb er ook een gekocht bij Ingrids buurvrouw, ze werden verkocht om geld te verzamelen voor onderzoek naar de Taaislijmziekte.

En zien jullie waar mijn aapje tegenaan geleund zit? Dat is een cadeautje dat ik van DSIL kreeg en waar ik dolblij mee ben, het is een loeizware klinker waar ik mijn eigen plombe van ga maken! Dus die wordt mee gesjouwd naar zolder en dan gewikkeld in wattine, dan in stevige katoen genaaid en dan moet ik er nog een mooi borduurwerk voor maken om er een geheel eigen plombe van te maken, die ik dan ga gebruiken om te quilten! Is die niet gaaf!

Zo en nu ga ik stofzuigen en stoffen van de zolder naar beneden en dan een sopje door de badkamer en oh ja dan naar het zwembad! Maar vanmiddag maak ik steekjes, weet alleen nog niet welke, maar ach dat zien jullie morgen wel weer!

Fijne dag!

32 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Jeetje wat een leuke dag vol verrassingen en leuke ontmoetingen. Die plombe, dat is een goed idee. Ik zal al te denken: hoe doe je dat doorquilten toch als je zo'n grote lap hebt. Tenminste ik neem aan dat hij daarvoor bestemd is? ik weet het ook allemaal nog niet ze precies, maar hoop dat ik het goed gegokt heb.

Geniet nog maar even na vandaag!

groetjes

Wietske

GRANNY'S HOUSE zei

Dat moet haast wel een dag met een gouden randje geweest zijn.

Groetjes
Ines

Jeanny zei

Wat een heerlijke dag en precies een dag met de zon hoog in de lucht. Leuke foto's trouwens.
Fijne dag.

Yvonne zei

Wat leuk om eens iets over je kind te lezen! Fijn dat je zo'n gezellige dag samen hebt gehad. Geen idee wat een plombe is trouwens maar dat ga ik vast binnenkort zien!

Marijke zei

Zo te zien en te lezen hebben jullie een hele leuke dag gehad!
Leuk dat je blij bent met een baksteen! hihi! Bem bemieuwd hoe die wordt en... of en hoe het werkt!
groetjes Marijke

Annelies zei

Gezellig zo'n dag !

carine zei

Prachtig dat je zo een leuke en leerrijke dag mocht beleven, Die plombe dat is zeker een goed idee .

Nog een fijne dag verder met veel steekjes zoal ik hihi..lol Knuffel Carine

Anoniem zei

Nou jullie hebben echt een heerlijk dagje gehad!! Die lavendelboerderij lijkt me echt superleuk, jammer dat veel planten het niet gered hebben.. ik zou er ook graag eens wat bijzondere lavendels inslaan! En dan Blokzijl, wat een prachtig plaatsje! Niet in de laatste plaats vanwege de plaatselijke beroemdheid natuurlijk ;), leuk dat je haar nog zag! Groetjes Lupineke

Ineke zei

Van de foto's straalt de gezelligheid af, maar je hebt ook net de mooiste dag gekozen. Jammer van de lavendel-velden, maar gelukkig wel een paar mooie uitgezocht voor thuis, het zijn prachtige geurende planten.
Ben erg benieuwd naar het nieuwe leven van je steen.
Lieve groeten, Ineke

liefdevoortextiel zei

Een stralende dag, en dan ook nog genieten op haar bankje. Wat wil je nog meer!

dineke zei

ook ik heb geen idee wat een plombe is, al kan ik er wel iets bij bedenken. als ik die leuke foto's zie van Blokzijl dan krijg ik een beetje heimwee naar Nederland, hahaha
Groetjes, Dineke.

Ageeth Dorsman zei

Wat een verrukkelijk dagje heb je
gisteren gehad, zo samen met je dochter! Mooi, die lavendeltuin (wat
zal dat lekker hebben geroken) en op
dat bankje zitten...welke quilster
zou dat niet eventjes willen? Maar
een plombe...ben benieuwd wat dat is!
Groetjes van Ageeth

Willy zei

Hej Lida, mooi verslag van jullie dag. Jullie hadden er ook heerlijk weer bij. Leuke foto van jou op haar bankje.
Fijne dag, groetjes

Klaske zei

Nou dat klinkt heerlijk jouw dagje uit..
Wat zul jij kunnen slapen met al die lavendel;-))

Carin zei

Zo te zien heb je een oergezellige dag gehad en nog wel bij Goof op bezoek ... leuk !!

Johanna Zweden zei

Wat een heerlijk dagje, weer iets om op terug te kijken
gr joke

Supergoof zei

Een Plompje werkt geweldig!
Jullie hadden precies de goede dag uitgekozen, het regent nu heel erg,....

christine zei

Hoi Lida ja een heerlijke plek he die lavendel boerdeij ik woon er schuin tegenover op de dijk. je had zomaar bij op het bankje bij mij terecht kunnen komen. en blokzijl is maar 10 minuutjes bij mij vandaan. zo weet je waar ik zo ongeveer zit hihih

Christine

AnitaS zei

Wat een leuke dag heb je gehad. Leuke foto's. Succes met plompje.

Hilde zei

Wat een heerlijke dag heb je gehad!

Marga (MarPie) zei

Ben heel benieuwd naar het "plompje" maar wat een te gekke dag hebben jullie gehad.

Groetjes,
Marga♥

Marga (MarPie) zei

Ben heel benieuwd naar het "plompje" maar wat een te gekke dag hebben jullie gehad.

Groetjes,
Marga♥

Quiltpassion.blogspot.com zei

Wat gezellig en ook veel op één dag. En zomaar op het bankje van Ingrid gezeten. Wat een goed idee om ook zo'n plombe te gaan maken, ik ben benieuwd of je er goed mee kan quilten, zonder ring bedoel ik. Je dochter lijkt trouwens wel op je.
Knuffel, Cisca

OmaSannie zei

Hallo Lida,

Geweldig dat je even op haar bankje hebt gezeten en haar schitterende nieuwe oude huis hebt gezien!

Ook ik ben heel benieuwd hoe je de plombe gebruik, heb hem ook bij haar gezien maar snap niet helemaal hoe je hem nou gebruikt.

groetjes van Sandra

Frederika zei

Wat een heerlijke dag. Af een toe een klein stukje zondigen moet toch toegestaan zijn.
Wat een leuke knuffel voor een goed doel.
Grooetjes Frederika

Home and Lifestyle zei

Wat leuk dat je ook naar Blokzijl geweest bent, daar had Willy het laatst ook over! Ik ben er nog nooit geweest maar sinds haar post ben ik erg enthousiast over dit plaatsje!

Lieve groet, Ingrid

marga zei

Ik lees het al een heerlijke dag gehad. Inderdaad het lijkt mij een prachtig uitzicht wat Goof heeft.
En nog een aapje van haar buuf dan kan de dag toch niet meer stuk.
Groeten
Marga

Kiekplaotiesenzo zei

Wat een heerlijke dag voor je en dan ook mooi weer! Wij waren gisteren dicht in de buurt van Blokzijl,Giethoorn en Staphorst bezocht, ook al zo mooi. en die BAKSTEEN? geen idee!!!! groetjes van Diny

carina zei

Wat een leuke dag. Je had bij mij een kopje koffie kunnen halen:) leuk de lavendel en wat een giller dat bankje van "goof" dat wordt nog wat! Dat baksteen verhaal ga je ook nog visualiseren hoop ik? Groetjes en nog vele leuke dagen carina

Joke zei

Wat een super dag hebben jullie gehad.
Ook nog bedankt voor je lieve woorden op mijn blog.

Ada Kopitopoulou zei

Ben ook benieuwd naar die plombe. Als ik die foto's zie krijg ook ik heimwee naar Nederland.
Groetjes

Trui zei

Fijn dat je zo'n leuke dag hebt gehad! Als Goof nou gewoon een kleine bijdrage vraagt om even op haar bankje te mogen zitten, heeft ze gelijk een nieuwe bron van inkomsten. Wie wil dat nou niet even, bij deze BN-ner ;-)