vrijdag 20 juli 2012

Soms is het dweilen met de kraan open!

Ja maar dan wel die hele grote hemelkraan! Lekkage op mijn hobbykamer! De dakkapel blijkt helemaal verrot te zijn aan de zuid/west kant en daar is het water de afgelopen dagen flink doorgesijpeld met als gevolg:


De doos met restjes stof waar vooral kleurtjes in zitten die ik maar sporadisch gebruik was drijfnat geworden en er stond zelfs al schimmel op een paar lappen en het stonk!!!


Er zaten meerdere stapeltjes stof in zoals de restjes van de pianoloper (nog een hele lading driehoeken) en ook een paar projecten die ik ooit af wilde maken! Kleine snippertjes maar ook grote stukken:


Weet je hoe ik erachter kwam? Wel had eindelijk de spullen van DP uit deze lade gehaald en naar zijn nieuwe kamer gebracht en wilde alle grotere restjes een plekje geven in deze lade!
Natuurlijk is ook de vloerbedekking drijfnat, maar dat valt niet zo op omdat die zwart is, maar dit betekent wel dat er waarschijnlijk weer een grote klus aan zit te komen en ik ben nog aan het bijkomen van de laatste!!

Maar ik had ondanks bezoeken van de loodgieters (voor de derde keer deze week!) toch tijd voor steekjes en mijn eerste rand rondom het Amerikaanse panel is af!!


Heb nu ook een idee voor een tweede rand en ik denk zelfs dat ik daar genoeg stof voor heb! Maar ik zal wel even uit moeten tekenen of dat ook echt gaat lukken!
Verder is mijn sneeuwman bijna af, maar dat laat ik morgen wel zien, weet nog niet precies hoe ik hem ga verwerken! Kussentje, in een lijstje??? Ach dat komt wel, daar maak ik mij niet druk om, hoop alleen dat ik hem niet kwijtraak zoals mijn engeltje!
Fijne dag!

38 opmerkingen:

marijke's crea zei

Wat een pech...kan mij voorstellen dat je opziet tegen weer een verbouwing...
Geweldig mooi dit patchwerk!
Hoop dat het ook voor jou stopt met regenen...
Fijne zonnige dag,
groetjes Marijke

Chris zei

Ha, ik ben vroeg vanmorgen. Goed hè, haha. Gelukkig dat je er achter kwam van die lekkage. Het heeft ook zó veel en hard geplensd de laatste tijd. Vervelend joh. Zo blijf je bezig. Maar gelukkig hou je de goede moed er in. Toch een hele fijne dag en weekend en een knuf van mij.

Wietskes Quilts zei

Goeie morgen,

Jij bent vroeg, ik ook. Gezellig om op deze manier even contact te hebben. Maar wat ontzettend rot voor je, die lekkage. Hier zit je toch echt niet op te wachten. Er komt altijd weer zoveel zinloos werk achterweg hè? Nou rustig aan maar, alles een voor een en inderdaad tussendoor alles even uit je handen laten vallen om wat steekjes te zetten. Sterkte en het droge weer komt eraan.....

groetjes

Wietske

Sezoentje-Sonja zei

O jeetje Lida, wat een tegenslag. Gelukkig kwam je er nog op tijd achter zodat je dit nog voor de winter kan laten herstellen.
Haha, zo moet je wel opruimen hè, zin of geen zin erin :(
Vanaf morgen stopt het met regenen, dat is toch al één troost!
Fijne dag vandaag, liefs, Sonja

Noa zei

pff ja dat is niet leuk een lekkage wij hebben het regelmatig omdat het bij ons tussen de dakpannen door komt als de wind verkeerd staat sterkte met het op knappen daarvan

janitam zei

Heb genoten van het rondstruinen in jou blog. groetjes Janita.
o ja, ik volg je

Balsemien zei

Hèr getsie Lida, wat vervelend! Sterkte met alle opruim- en herstelwerkzaamheden!

ria vogelzang zei

He, wat een vervelende toestand! Ik hoop dat het een beetje meevalt met deze klus! En dat het nu even ophoudt met regenen......
Sterkte hoor!

Nardy zei

Dat is vervelend een lekkage! Werk waar je niet op zit te wachten. In ieder geval is je quilt prachtig!
Hopelijk komt de zon er door vandaag, groetjes Nardy

marga zei

O wat vervelend zeg. Kan mij heel goed voorstellen dat je daar niet op zat te wachten. Maar het panel wordt mooi dus toch niet je hele dag verprutst.
Groeten
Marga

Lupineke zei

Oh Lida, wat balen zeg! Het enig voordeel is dat jullie nu wel samen behoorlijk wat ervaring hebben opgedaan de laatste tijd met klussen ;)! Maar hier zit je natuurlijk echt niet op te wachten.. moet er nu ook nog een nieuwe dakkapel komen ook? Had mijn vriendin ook, wat een gedoe zeg, het hele huis op zijn kop! Heel veel succes met alles, van opruimen en schoonmaken tot een tweede rand maken. Hij wordt prachtig!!

Willy zei

Vervelend die lekkage, daar heb je alleen maar weer extra werk en rommel mee. Een nieuwe dakkapel is tegenwoordig gelukkig wel snel geplaatst.

Marjan zei

Nou is het al zo'n waardeloze 'zomer' en dan krijg je dit er ook nog bij! Wat balen en wat een extra werk... Ik hoop dat je de projecten die wel nat maar nog niet af zijn, goed kunt drogen zonder rare vlekken of verkleuringen. En ik hoop voor je dat de reparatie niet zo groot hoeft te zijn.
Sterkte met al die nattigheid...

Groetjes weer
Marjan

quilting Jeannet zei

Gatsie Lida, dat is wel eventjes wat minder.....sterkte er mee!

Jessie zei

Wat vervelend, veel sterkte ermee, quilt wordt prachtig!de

carine zei

hemel wat een pech Lida! jammer voor de verloren stofjes ,hopelijk heb je stof genoeg voor je rand. Hou je eventjes rustig en bekom,ben een zeer goede raadgever kan dat ook zo goed!... moest ik zover niet wonen, kwamje helpen. Toch een dikke knuffel Carine

Hilde zei

Ja, je hebt het wel gehad met lekkages. Geen prettig vooruitzicht... Doe maar rustig en tussen het klussen af en toe een steekje zetten hé!
Groetjes

Jeanny zei

Ontzettend vervelend met de nodige gevolgen !!
Hopelijk toch een fijne dag.

feltfree på Åsly zei

Vervelend die lekkage. Gelukkig dat het dan de stofjes betreft die je toch niet zo veel gebruikt. Hoewel. Een hele klus dus die voor je ligt.
Voor nu in elk geval een zonnig dagje toegewenst

Annerieke zei

Ooh, vreselijk die regen. Gelukkig toch ondekt.
Sterkte.

GRANNY'S HOUSE zei

Jakkes, daar zat je niet op te wachten, hopelijk blijft het nu eens weken droog.

Groetjes
Ines

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dat zijn van die **** klussen die je liever ziet gaan dan komen. Valt er nog iets te redden van je lapjes. Alles wassen in zo'n grote zak voor lingerie??? Je paneel is prachtig en die kleuren bij elkaar!!
Ze zeggen dat we goed weer krijgen dus duimen met de ramen open.
Groetjes Anita

lia zei

Wat een narigheid die lekkage,het is altijd zo'n gedoe dan met vanalles wat er nog bijkomt.Je panel met vliegende gansjes wordt prachtig.
Groetjes Lia

Ageeth Dorsman zei

Wat een narigheid, die wateroverlast!
Gelukkig was je prachtige Amerikaanse
panel er niet bij betrokken; wat wordt
het mooi! En wat knap van je, dat je
met die chaos toch wat steekjes hebt
kunnen maken...
Groetjes van Ageeth

Carin zei

Wat balen dat je een lekkage hebt, hopenlijk is dat euvel snel opgelost !!

Dorothé zei

O, Lida, wat een nare pech. Ik hoop dat jullie de ellende weer snel achter je kunt laten.

Janny de Roo zei

Weer een nare bijkomstigheid van die toch al niet-prachtige zomer....! Pech natuurlijk, maar had toch moeten gebeuren, die vervanging denk ik dan, maar dan wel op een moment dat het jullie past...!

Gerda Hartman zei

Ook hier veel bij te lezen na een weekje weg te zijn geweest. Wat een ellende hé. Wij hebben toevallig een paar weken geleden het dak van de dakkapel laten vervangen en ik ben nu helemaal blij met al die regen dat dat gebeurd is. Kan me voorstellen dat je niet zit te wachten op nog meer rommel. Zou er ook flink van balen. Sterkte!

josé zei

Ja dit kan nog vreselijke gevolgen hebben. Hopelijk snel op gelost.

Toch een fijn weekend zon en droog hopelijk.

Anoniem zei

Ai, wat balen van de lekkage zeg. Betekent weer extra werk, kosten, en allerlei lapjes die nat zijn. Succes ermee. Je rand om de panel is super geworden, ik ben benieuwd naar je volgende stap.

Klaske zei

Hé bah, niks vervelender dan lekkage!
Fijn weekend

Ria van Kasteel zei

Wat vervelend hopelijk gaat je vloerbedekking niet stinken en schimmelen wan t dan ben je helemaal klaar.

Sterkte en groetjes van Ria ;0)

Cisca zei

Wat een ellende! Nog een geluk, dat je daar net moest zijn! Gelukkig dat het vandaag zulk mooi weer is.
Wat mooi, die rand om je panel, wat een mooie kleuren toch! IK ben benieuwd naar de volgende rand. Trouwens, Mooi kleed heb je op de grond!
Knuffel, Cisca

Berna zei

Wat erg Lida! Kun je weer opnieuw beginnen met klussen.
Sterkte

foekie's fashion zei

Wat een narigheid en tja dan moet je er weer tegenaan. Je panelrand is mooi geworden. Groetjes van JOke

carina zei

Wat een ellende, kan je weer aan de bak! Sterkte ermee! Groetjes carina

Anoniem zei

Bah, wat is dit waardeloos zeg. Jammer van de stofjes die nu onder de schimmel zit. Dat wordt weer in de rommel zitten totdat alles weer is gerepareerd is.

Marga (MarPie) zei

Vervelend die lekkage, ga je alle lapjes die zo stinken en zo nu wassen of is de prullenbak deze keer de gelukkige?

Groetjes,
Marga♥