dinsdag 15 mei 2012

Dieet!!! Steekjes!!! Vreemde kostgangers!!!

Het was maandagmorgen en er stonden drie pannen op het vuur, koekenpannen! In een lagen worstjes goudbruin te bakken, in nummer twee lag een plak zalm te grillen en in nummer drie gingen even later 4 eieren, met een plastic spaan werden zij geroerd en in een pan ernaast stond spinazie te stomen en dat allemaal op mijn nuchtere maag! Het is wel even wennen hoor een ontbijt van worst, spinazie en roerei en tegelijkertijd de lunch voor DP klaarmaken! Oh ja en dan moesten er ook nog stengels met roomkaas mee en radijsjes met kaas voor de tussendoortjes en zakjes drinkbouillon om te voorkomen dat hij hoofdpijn krijgt! Was dat alles? Welnee want zodra DP de deur uit was en ik de keuken ging soppen, maakte ondertussen de gril deze forse jongen goudbruin:


Zo die was klaar, hij kon afkoelen en daarna het borstvlees er af gesneden voor de lunch van DP vandaag, samen met een gekookt ei en gemengde sla, want we doen het samen, we moeten allebei ...tig kilo kwijt, dus echt even doorzetten toch!

Daarna aan de slag in de huiskamer, de ramen zagen er niet meer uit en de lange vitrage ziet zwart van Tara's haren die er zo lekker inkruipen. Dan alles even van zijn plek en goed zuigen en stomen, de wc nog weer even een sopje en dan als laatste het trappenhuis stofzuigen, zo dat was het weer, nu mag ik aan de steekjes, tenminste als ik genoeg eten in huis heb voor morgen, want dat is dus echt lastig om te overzien, maar het gaat vast allemaal lukken!!

Gelukkig heb ik 's avonds alle tijd voor mijn steekjes en dus kan ik het eerste affe rondje showen, ik ben ook al aan nummer twee begonnen, langzaam kom ik tot rust en ontspan mij met mijn steekjes, ik moet straks nog op vakantie om te herstellen van de vakantie! Grijns!


Is het geen droppie? Ik kan er gewoon verliefd naar kijken, zo schattig al die roze knopjes en dat hartje aan die strik en dan dat piepkleine blauwe vogeltje!

En dan stikt het in onze tuin van de vreemde kostgangers, de mussen in het kleine bolconifeertje  krijg ik maar niet op de foto, maar de duif in de  Cypres heeft heel handig een landingstakje uit laten steken en mevrouw en meneer Tortel hebben het maar wat druk met hun broedsel!


Zie je de staart net rechts boven het takje, ze schommelen met deze wind wel heel gezellig met zijn allen!

Fijne dag!

26 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Kan me voorstellen dat je flieft bent op dit blokje, het ziet er dan ook prachtig uit.

Groetjes
Ines

Jeanneke zei

Schattig blokje! Succes met het dieet :>)
Vergis ik mij, of staat je laatste foto een beetje Schots en scheef...? O, o, die Schotse vakantie invloeden toch!
Fijne dag en 'prik' ze.
Groetjes,

Jeanneke

Sezoentje-Sonja zei

Je huisvlijt 's morgens in de keuken klinkt me bekend in de oren. Hier staat gezond koken ook weer voorop, in deze tijd van het jaar lijkt dit toch altijd gemakkelijker vol te houden :)
Ik ben 17kilo kwijt maar wil er nog 19af dus moet ik stevig gaan doorbijten,haha, figuurlijk dan ;)
Fijne dag vandaag,
liefs, Sonja

Quiltendewilma zei

Oh wat een gedoe op de lege maag!! Hier ook aan de lijn,... Moet 10 kilo afvallen en hopen dat mijn suiker weer wat beter wordt,... wil niet spuiten,.. ;o)

Wat een prachtige boom heb je gemaakt,.. het kleine hartje is een schatje in de boom,..

Johanna Zweden zei

Leuk borduurtje Lida

Sterkte met je dieet

Fijne dag groetjes Joke

quilting Jeannet zei

Zohooo Lida....wat is me dat wel niet voor een superdieet waar de kilootjes er af smelten......en dat allemaal op de vroege morgen.

Cisca zei

Wat een schattig boompje, dat zal vast iets moois worden. Wat een dieet gaat dat worden met al die lekkere dingen, ik ben het ook al zo lang van plan, maar...
Leuk, hè, al die kostgangers in de tuin, die hoeven nou nooit op dieet, dat lijkt me zo makkelijk.
Succes, knuffel, Cisca

foekie's fashion zei

Succes allebei met jullie lijn en zo te lezen wordt dat geen straf met deze lekkere hap. Lief borduurtje en heerlijk he die vreemde kostgangers in de tuin. Groetjes van Joke

katrien zei

Wat een mooi rondje.

Martine zei

Is dit een dieet? ( LOL )
Vast geen straf want het klinkt als een lekkere maaltijd.
Groetjes
En je borduurtje is heel mooi.

Jessie zei

Is dit een dieet? Wat een werk op de vroege morgen, ik heb zelf sinds een jaar gewoon weiniger gegeten en veel gedronken. Volgens de huisarts gewoon blijven eten, maar dan halveren. Ben in een jaar 5 kg afgevallen.Langzaam, maar dan komt het er ook niet zo snel aan!

carine zei

Lida, wat een super schattig blokje . Mooi geborduurd! Eentje om verliefd op te worden. Wat doe je dat altijd snel!! Dikke knuffel Carine

Anneke zei

Wat een lief borduurtje en wat snel gedaan.
Maar lieve Lida van zo'n lekker dieet zou ik kilo's aankomen. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit. Succes met afvallen. Ik knabbel wel op een crackertje (zielig he)
Anneke SK

Klaske zei

Je moet er wat voor over hebben om de kilootjes kwijt te raken, ik weet er alles van..We weten precies hoe het hoort, maar om het te doen....
Wat een lief blokje!! Fijne dag

Terray zei

Oei dat kippetje ziet er wel lekker uit. Maar dit alles op de vroege morgen te maken.....Succes met diëten!

Je stitchery is erg mooi, heel liefjes. Ik ben benieuwd naar de rest.

Groetjes
tertia

Yvonne zei

Wat een schattig stitcherietje....heel lief! En wat ben je hard aan de slag zo na je vakantie! Goed hoor! En ja....die lijn, dat heb ik ook na iedere vakantie. Alles is ook zo lekker!

Miranda zei

hallo Lida...even weer eens flink de achterstand bijgelezen. Wat een heerlijke trip hebben jullie gehad en ben terug gekomen met mooie souveniers! Heerlijk genieten ook voor de thuisblijvers....enne die kiwahaha, die lag hier gister ook zo! Succes met de lijn...beiden.
Groetjes van mij

Ageeth Dorsman zei

Jeetje, dat dieet van julllie, dat is
wat.. ik ben ook aan de lijn, maar
maak zo min mogelijk klaar, ik zou
me zo maar te veel te buiten gaan aan
zo'n heerlijke gegrilde kip.
Heel mooi en lief blokje heb je gebor-
duurd!
Groetjes van Ageeth

Chris zei

Hè???!!! Dat is dus een dieet om af te vallen? Dat moet je me toch eens uitleggen, want het lijkt wel een 6-gangen diner, haha.

marga zei

O wat een lief borduurtje.
Wat kan een mens daar toch van genieten als het nodige werk gedaan is.
Groeten
Marga

Ascension zei

Se ve delicioso....una buena dieta jeje
Que maravilloso bordado, enhorabuena.
besitos ascension

Corina zei

Wow wat een gaaf boompje, super gemaakt hoor!

Ineke Hulzebos zei

Oh, dat boompje, wat mooi!!!! Tuurlijk blijf je naar zoiets moois kijken!
Liefs

Hermie zei

mmm, lekker zo op dieet, doe je Dr. Frank of Atkins?

mieke zei

Mooi dat boompje.

Anoniem zei

Wat een prachtige stitcherie met die kleine knoopjes, een snoepje!
Oh nee, dieet........