donderdag 15 maart 2012

Zou hier een quiltster wonen?

Gistermorgen om tien uur belde ik aan bij Corrie, stapte in de lift en ging naar zes hoog, liep linksaf en WOW!! Wat een geweldige entree:


Dus de vraag is meteen hier mee beantwoord, hier woont een echte quiltster! Ze wachtte mij al op en voor we aan de koffie gingen, bewonderde ik eerst een hele stapel quilts die zij had klaargelegd en daar heb ik toen deze foto's van gemaakt:

 

Hier links een bargello, rechts een mooi bloemenkrans, linksonder een enige adventsquilt en wat te denken van de vlinder hier recht onder!
  

Zijn ze niet fantastisch allemaal en dan moeten jullie wel weten dat ze pas vier jaar bezig is! Links zie je haar net met haar hoofd boven een schattige quilt uitkomen!

Ze is echt voor geen kleintje vervaard, allerlei verschillende modellen en technieken komen aan mijn bewonderend oog voorbij!

 Haar vingerhoedjes  zijn veel groter dan andere die ik tot nu toe zag en de leuke quilt hiernaast heeft een meer mosterd gele omlijsting , maar ondanks drie pogingen kreeg ik hem niet beter op de foto!
Ik heb echt niet alles gefotografeerd hoor, er lagen twee enige quiltje op haar bed, maar deze wil ik jullie ook nog even laten zien:Hier dan toch een foto van de trotse maakster van al dit moois! Dit was een van haar allereerste creaties, hij is een duidelijk voorbeeld van haar lievelingskleur donkerrood! Nu jullie weten al dat dat ook een van mijn favoriete kleuren is, dus je snapt het al, dit vind ik echt een plaatje!!Vooruit nog eentje dan, deze is gemaakt van een Jelly roll en is zo mooi gemaakt, je weet wel perfecte puntjes! Heb ik jullie alle moois laten zien wat er te zien was? Wel nee, ik heb vergeten een foto te maken van haar verzameling Singertjes, van een heel oude van haar Oma, een oudje van haar Moeder, natuurlijk staat er ook zo'n prachtige Featherweight en daarnaast de allernieuwste Singer 160 het Jubileum model! Aan de wand hingen schitterende borduurwerken: 

 
Op het eerste gezicht dacht ik dat het foto's waren, maar het bleken dus prachtige borduursels te zijn, zo mooi! Het was vanwege de licht inval moeilijk om ze goed op de foto te krijgen, maar hier zien jullie er dus twee van de drie! Deze heeft ze niet zelf gemaakt, maar ik vond ze zo bijzonder dat ik ze toch aan jullie wilde laten zien! Zo nu ga ik snel stoppen, zo meteen naar de specialist voor de uitslagen van alle onderzoeken van de afgelopen weken, maar eerst nog even een foto maken! En dan vanmiddag weer wat steekjes! Fijne dag!

23 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Jij had weer een dag met een randje. Ik hoop dat je goede berichten krijgt.

Noa zei

mooie quilts en voor straks sterkte

Sezoentje-Sonja zei

Goedemorgen lieverd, hopelijk heb je goede berichten gehad.
Wauw, dit geeft me weer moed, ik wil het quilten zo graag leren, deze zomer ofzo ergens als ik niks anders meer te doen heb ;)
Als ik dan zie wat deze dame op vier jaar tijd voor prachtige quilts maakt is er weer hoop!
Wat heeft ze hard gewerkt zeg en heel erg mooi!
Fijne dag vandaag, liefs, Sonja

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een prachtige quilts en gezellig zo samen genieten.

Groetjes
Ines

carine zei

HoiLida, prachtige werken heeft deze dame gemaakt en dat op 4 jaar tijd! Proficiat ,bedankt om on mee te laten genieten. Laat me weten ,hoe de resultaten waren van je onderzoek hé. Denk aan je, dikke knuffel Carine

carine zei

HoiLida, prachtige werken heeft deze dame gemaakt en dat op 4 jaar tijd! Proficiat ,bedankt om on mee te laten genieten. Laat me weten ,hoe de resultaten waren van je onderzoek hé. Denk aan je, dikke knuffel Carine

Home and Lifestyle zei

Ze kan er wat van, wat een prachtwerken heeft ze gemaakt!! Een natuurtalent blijkbaar!

Weet je de uitslagen inmiddels al? Lieve groet, Ingrid

quilting Jeannet zei

Geweldig Lida, je had toch nog wel tijd voor de koffie en een praatje.....Fijne zonnige dag vandaag, het begint al veelbelovend.

Lupineke zei

Wow, wat een gezellige middag moet dit geweest zijn Lida! Je laat ons echt prachtige quilts zien, wat knap dat ze pas vier jaar aan het quilten is! Heerlijk he, om iemand te ontmoeten die net zoals jij helemaal in de ban is van quilten! Succes met de uitslagen, ik denk aan je...! Liefs!!

Johanna Zweden zei

O Lida nu kan me voorstellen dat je hebt genoten, wat een schitterende quilts maakt deze dame

Fijne dag groetjes Joke

Anoniem zei

Prachtige quilts .
En wat een ijverige blogster ben je. Ik geloof dat je geen dag overslaat. een zonnige dag
groetjes Rian

AnitaS zei

Wat een prachtige quilts. En ja daar woont een quiltster. Fijne dag.

Jeanneke zei

Hopelijk krijg je goede berichten van de specialist.
Alle goeds gewenst en groetjes,

Jeanneke.

Rennie zei

Hai Lida ja die Corrie kan er wat van. Volgens mij heb ik met haar samen een paar keer de Berries and Blue Birds Bee bij De Quilthoeve bijgewoond.

sylvia zei

wat een productie en dat in vier jaar...;)
heel leuk om te zien en die geborduurde borden: wow, wat mooi, ik dacht ook echt dat het gewone borden waren!!!

potapusha zei

Hello, Lida! I apologize that not so long came to visit, there were many cases)) Finished works fine, how much labor and love invested, very nice, my admiration)))
With Love, Natalie)))))

Josee zei

Knappe werkstukken om te bekijken en een gezellig bezoek. Wat wil een mens nog meer?

foekie's fashion zei

Wat geweldig allemaal. En wat een leuk idee om in je ingang de quilts zo op te hangen. Groetjes van JOke

Evelyne zei

Knappe werken die je in vier jaar tijd gemaakt hebt!
Leuk binnenkomen bij jou!
Lieve groetjes, Evelyne

Yvonne zei

Wat een heerlijk dagje zo! Dank je wel dat je dit met ons wilde (en mocht) delen! Echt meegenieten!

Cybele's patch zei

Wauw zeg, dat zijn inderdaad prachtige quilts. Kan me voorstellen dat je een super dag hebt gehad tussen al dat moois.

Anoniem zei

zeer mooi, prachtig

Karen zei

I like the set up for hanging quilts in the entryway.