maandag 26 maart 2012

Meubeltjes!

Gisteren maar weinig steekjes gezet, lekker een luie zondag gehad en naar de autoraces gekeken, wat gelezen en toen besloot ik mijn schatkistje maar weer eens open te doen en te kijken wat er allemaal aan meubeltjes voor mijn poppenhuis in zitten!


Nee het zijn ze echt niet allemaal hoor, maar wel alles wat ik al voor de zitkamer, badkamer en de keuken heb aangeschaft. Hier zien jullie de haard, het bankje en de stoelen, de salontafel en het dressoir en de glazenkast, allemaal bestemd voor de zitkamer:


Ook zien jullie vooraan wat lijsten liggen waar later schilderijtjes in moeten komen. Weet nog niet of ik alles zo laat of dat ik nog wat ga veranderen aan deze meubeltjes, denk het wel maar dat zien jullie t.z.t. dan wel!

Hiernaast zien jullie al wat van de spulletjes die ik kocht voor de keuken, ook dat is niet alles er ligt boven op de hobbykamer ook nog het een en ander in een doos! Vooral veel koperen spulletjes heb ik gekocht, dit naar het voorbeeld van de keuken van het museum Mr.Simon van Gijn in Dordrecht waar aan de keukenmuur heel veel koper hangt. Niet alleen pannen hangen daar maar ook beddenpannen en olielampjes, de maatbekers komen straks op de schoorsteenmantel boven het grote fornuis te staan! Een oliepitje met daarop een koperen ketel, een ouderwetse koffiemolen en een rieten mandje met eieren liggen aan de rechter kant.

En op de laatste foto zien jullie wat spulletjes die in de badkamer en het toilet zullen komen. In het museum vind je een van de eerste wc's die in Dordrecht werden geplaatst met stromend water en die werd aangesloten op het riool.
Naast een ligbad, een kastje voor het linnengoed en een baddoeken rekje zie je ook een medicijnkastje met spiegeltje linksonder.

Het tafeltje rechtsboven komt op de kamer van de dienstmeid op de zolder en zal worden voorzien van een waskom en lampetkan en daaronder komt een po te staan met roosjes erop.

Binnenkort zal ik ook nieuwe foto's maken van de slaapkamers die ik al heb, zowel die voor het ouderlijk paar als de wieg voor de baby, maar ook het kamertje voor Oma is al voorzien van een mooi bed, nachtkastje en stoel en zelfs Oma is al aanwezig, maar zij behoeft nog wel wat kleding! Maar ik denk dat ik daar binnenkort ook aan ga beginnen, want voor haar bed wil ik graag nog een sprei haken.

Zo weet nog niet wat ik vandaag allemaal ga doen, hoop wel wat steekjes te zetten op de grote Log Cabin quilt met Ome Jan en dan vanmiddag lekker buiten in het zonnetje weer wat borduursteekjes te zetten!
Fijne dag!

30 opmerkingen:

Annelies zei

Wat leuk dat allemaal bij elkaar te zien. Fijne dag !

Judith zei

Je hebt al heel wat, veel plezier ervan en ermee!

Gerda Hartman zei

Wat leuk zeg al die spulletjes en zo te zien heb je een heerlijk weekend gehad.

marijke's crea zei

Geweldig om dit te zien het is net kadootjes uitpakken in een snoepwinkeltje!
groetjes Marijke

Lupineke zei

Oh wat een priegeltjes, hier kun je je vast helemaal mee uitleven straks... leuk!! Fijne dag, liefs!!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zal dat straks allemaal mooi staan in je poppenhuis.

Groetjes
Ines

Marjan zei

Wat leuk, je hebt nu een 'tweede' huis om in te richten en kunt weer lekker rondneuzen in de 'bouwmarkten' en 'interieurzaken'.
Ik heb ook je andere berichten bekeken met de foto's van de bouw van het huis. Complimenten aan DP hoor! Fijn zo'n paar handige handen in huis.
Je winkeltje ziet er ook al heel gezellig uit!

Willy zei

Leuk om al even te kijken naar de meubeltjes. Je bent natuurlijk in gedachten al volop aan het inrichten.
Groetjes.

Rennie zei

Mooie meubeltjes leuk zo'n verzameling. Geniet van de zon.

AnitaS zei

Wat zullen je kamers er straks leuk uitzien. Je popjes zullen zich er gauw thuis voelen. Fijne dag.

Heleni zei

Ben je naar de Poppenhuisbeurs in Arnhem geweest Lida?
Dit is het walhalla voor miniaturisten.
Deze keer ben ik niet geweest dus ik zal zeker wat 'gemist' hebben.

groet Heleni

Dorothé zei

Dat kistje zul je vaak dromend openmaken om alvast in gedachte de boel in te richten.

quiltlodge gerda zei

Dat wordt een beeldschoon huisje. Overigens vind ik het schatkistje zelf ook een schatje.

Jessie zei

Wat heerlijk om zo een huis in te richten.

Carin zei

Zoooo wat een leuke spulletjes heb je voor je poppenhuis !!

Cybele's patch zei

Wat heb je al veel leuke spulletjes voor je poppenhuis. Ik vermoed dat de zitmeubeltjes eerstdaags worden bekleed met een zelf geborduurd stofje. Lijkt me echt iets voor jou!

Annelies zei

Leuk je meubeltjes, Lida ik heb nog wel het een en ander voor je.

Heleni zei

Lida ik heb je twee keer een mailtje gestuurd maar krijg ze terug. Klopt je emailadres nog?

Heleni

Chris zei

Enig al die kleine spulletjes. Wanneer denk je dat het huis ingericht en bewoond kan worden?

ivoorwit.blogspot.com zei

Heerlijk zo'n doos die je af en toe uitpakt en bekijkt. Al fantaserend hoe het in het poppenhuis zal staan. Ik ga gauw eens even lezen wat je er al meer over schreef.
Fijne dag nog. Groetjes, Thea R.

petronella zei

Oh wat leuk die meubeltjes, dat was ook altijd nog een wens van mij, een echt poppenhuis met meubeltjes!! Geniet er van!

mieke zei

De kist is moooooooooi. En de meubeltjes zijn leuk.
Ben benieuwd naar het totaal plaatje. Succes.

katrien zei

Wat leuk die mini spulletjes.

Patricia zei

Hoi Lida,

Ik ben zo benieuwd naar je ingerichte poppenhuis !

Groetjes, Patricia

Inge zei

Heerlijk, al die leuke spulletjes. Het bekijken is alleen al een leuke bezigheid. Dat wordt nog wat als je het huis gaat inrichten.

Liefs,
Inge

carina zei

Zo je kan al een heel huis vullen! Groetjes carina

Guusje, zei

Wat een leuke meubeltjes heb je al voor je poppenhuis geweldig. Ik hoop dat je ook genoten hebt van de zon het was hier heerlijk buiten.

soyee zei

Wat een kleine meubeltjes.
Veel plezier met het inrichten.

Anoniem zei

Ga je zo'n sprei nou haken met heel fijn garen (bijna naaigaren ) en een hele dunne haaknaald? Dan duurt zo'n spreihaken toch ook gauw een paar weken. De meubeltjes zijn wel erg leuk.

Groetjes,
Marga♥

sylvia zei

wat een boel spullen heb je al voor je poppenhuis!!! Erg leuk!
En genoten in Nijmegen, he, ik ben daar regelmatig bij mijn lief in het hotel geweest, maar niet in de sauna......brr, niks voor mij!!!
lieve groetjes, Syl