dinsdag 13 maart 2012

Ik schaam mij!!!

Hoezo, vraag je? Wel ik ben gisteren naar boven gegaan, dacht ik schrijf ook eens een stukje over mijn ufo's! Nu meiden, ik hou het dus nu even alleen bij de naai/ quilt ufo's want als ik de borduur erbij ga doen!!
Mijn eerste quilt werd keurig afgemaakt en ook de tweede werd zelfs tot twee keer toe gequilt, maar de derde bleef maar liggen:

Hier zien jullie een stel blokken, alleen de linkse is helemaal compleet, maar de andere kon ik nooit afmaken, gaf de gestreepte stof weg voor gordijntjes aan iemand die dat hard nodig had, daar had ik ook de achterkant van willen maken. Kijk in deze doos liggen nog de andere onderdelen:


Ik heb mij voorgenomen op zoek te gaan naar een nieuw streep stofje en ook de groene cornerstones te gaan gebruiken en dan moet deze top voor het eind van het jaar af zijn en als het even kan ook gequilt! Het patroon komt uit een heel oude Nouveau en deze leuke stofjes verdienen het om na ruim 13 jaar te worden verwerkt toch?
Zo dat was de oudste en wat te denken van deze:
Deze strippenquilt werd voorbereid en deels gemaakt tijdens een workshop bij haar al weer heel wat jaren geleden! Ik kocht er het mosterd gele lapje bij en appliceerde daar al die leuke plaatjes van naai benodigdheden op en begon met doorpitten en toen was mijn garen op en bleek dat het niet meer in de handel was.... en zo kwam er weer een ufo bij!

De ufo hierboven werd gemaakt van een pakketje dat ik nog bij de Quiltnaald kocht, dus ook al jaren geleden en daar moeten dus nog honderden hexagonnen voor worden gemaakt en aan worden gezet, een heel saaie klus daar ze allemaal donkergroen moeten worden! Deze zie ik niet snel een affo worden!

Ja en dan liggen daar nog de paashaas waar ik een jaar of vier geleden aan begon en de Amish pop waar ik vorig jaar aan ben begonnen!
Die haas moet echt dit jaar voor de Pasen af zijn!
Dus hier wil ik deze week wat steekjes aan doen!

Verder liggen er nog een heel stel die om aandacht vragen, zoals de prachtige Céline, waar ik nog steeds geen idee van heb doe door te pitten!


Maar ook mijn 10 minuten blokken quilt en ook deze blokkenquilt van de BOM van de Quiltkat, deze liggen ook op aandacht te wachten!


Ja en dan zijn er ook nog deze drie! De Farmers Wife en de Civil War Diary en ook de Log cabin vragen erom om afgemaakt te worden, nu mijn arm een stuk beter is, denk ik dat ik eerst die laatste maar weer eens onder handen ga nemen en dan moet ik ook uit op stof voor de cornerstones van de CWD en wat te denken van wat voorbereidingen voor nieuwe blokken aan de FW? Jullie zien het wel, ik hoef niet te winkelen in eigen kast, ik moet gewoon een schop onder mijn a...... en aan de slag en eindelijk eens wat dingen af maken!!


Nu er liggen nog wat kleine dingetjes hoor, maar die komen ook nog wel eens aan de beurt, eerst deze negen maar eens tot een goed einde brengen! Ik heb mijn werk dus voor mij liggen vandaag!
Fijne dag!


36 opmerkingen:

Lupineke zei

Oh Lida, wat heb jij nog veel liggen... maar je moet je zeker niet schamen hoor! En er wel hele prachtige dingen tussen hoor, en nou zou ik je zeker geen schop willen geven, maar ik kan me wel voorstellen dat het enorm veel voldoening geeft, als er iets uit dit lijstje eindelijk af komt! Is het idee van cirkels in de Celine misschien ook een idee voor jou? Succes vandaag, en liefs!!

quilting Jeannet zei

Ohhhh Lida....ik zie het al...ik hoef me hélemaal niet meer schuldig te voelen! Misschien iets om elke maand iets aan te pakken? probeer ik ook te doen, probeer hoor....

Annelies zei

Ach, dat heeft toch haast iedereen.

Dekenstikster zei

Heerlijk al die Ufo's, heb je wat te kiezen ;-)
Fijne dag!
Groetjes, Wilma

Sezoentje-Sonja zei

Wat een prachtige werkjes allemaal! Zonde om ze niet af te maken. Ik moest lachen met de streepjesstof die je weggegeven hebt, lijkt me typisch Lida :))))
Je komt er wel eens een keer weer eentje tegen.
En nu....starten, met de paashaas hoop ik. Ben benieuwd hoe die wordt;)
Heel veel liefs, Sonja

Jeanny zei

Laat eerst de Paashaas maar eens tot leven komen;)
Fijne dag.

Else zei

Lekker toch kan je doen waar je zin in hebt, quilten, patchen ben benieuwd wat je vandaag pakt!! (lol) fijne dag, knuffel Else

Noa zei

Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen

Quiltendewilma zei

Hihi,... heerlijk!! Hier ook al doosjes en amndjes met veel moois erin,..

AnitaS zei

Je hoeft je heus niet te schamen hoor. Je hebt wel veel liggen maar het omt heus wel eens af. Ik weersta de verleiding om aan te veel nieuwe dingen e beginnen, hoe leuk ook. Fijne dag.

Rennie zei

Oh ik dacht toch werkelijk dat ik de enige ben, maar gelukkig zijn er meer quiltsters normaal!

Marga (MarPie) zei

"gelukkig zijn er meer quiltsters normaal!" deze van Rennie hou ik erin. Ga maar niet tellen hoeveel ik er heb. Wel net zoals Jeannet "proberen" om er wat aan te doen.....eventueel weer eens bekijken en verplaatsen misschien......

Groetjes,
Marga♥

GRANNY'S HOUSE zei

Schaam je niet, want hier is het net zo ;-))

Groetjes
Ines

susana zei

Tjeetje, wat een keuze!!
Ben benieuwd welke het gaat worden,
fijne dag,
groetjes Susi

Patricia zei

hoi Lida,

Ik heb ook al een aantal projecten liggen, sommige ook al 8 jaar !
ik heb nu besloten dat ik een paar kleiner ga houden, andere ga ik gebruiken voor placemats en 1 project heb ik al weggegeven aan een medequilster die het heel mooi vond. Dat ruimt dan weer lekker op.

Groetjes, Patricia

P.S heb bij jou ook wel erge mooie gezien, die Celine en die Log Cabin ... Als je begint met de mooiste en de rest ....ach. ...

sylvia zei

je hoeft je niet te schamen, hoor, wat mij betreft.....ik kan er ook wat van...;)

Jessie zei

Hoi Lida, je hoeft je niet te schamen wij als borduursters kunnen er ook wat van.Het komt omdat we altijd zo enthousiast zijn en alles willen maken. Geniet maar fijn ervan.

Johanna Zweden zei

Grinnik, en je zegt dat je niets te doen hebt!!!
Niets meer nieuwe beginnen en eerst dit afmaken, kijk of je dat lukt! spannend
groetjes joke

Yvonne zei

Jeetje Lida, ik zou er zenuwachtig van worden, zoveel UFO's! Wat zonde van al die mooie quilts! Ik mag van mezelf niet aan meer dan 2 projecten werken maar heb er nu (stiekem) toch 3 onderhanden en weet je, het geeft me gelijk al onrust want ik wil eigenlijk aan alle drie tegelijk werken. Eerst allemaal afmaken dus is wat voor mij het beste is.

Willy zei

Hej Lida, ik lees al dat je niet de enige bent. Paashaas eerst, dat lijkt me een goed plan en de rest komt dan ook wel.
Groetjes

josé zei

Hi Hi je bent niet de enige, dit hoor er bij.

Heel bekend voor mij.

Succes met alles

Ik probeer het ook steeds !!

Groet José

Berna zei

Er is nog heel wat werk te verzetten voordat je met quiltpensioen kunt. Succes met afmaken.

Heleni zei

Ik zou maar gauw beginnen als ik jou was.......en schamen kan altijd nog.

groet Heleni

Dorothé zei

Oh, Lida, mijn hart is een stuk lichter na het lezen van jouw verhaal. Een beter medicijn dan gedeelde smart bestaat niet.

Balsemien zei

Ha Lida,

Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks wat die UFO's betreft...

Klaske zei

Schaam je Lida;-))
Dan weet je wat je te doen staat,haha,maar zoals je al leest bij de reactie's, je bent niet de enige..

Chris zei

Nòòòò`..zeggen we hier in West Friesland. Ik vind die haas en het popje wel zielig hoor. Zomaar in stukjes en bloot.... Zo verschrikkelijk herkenbaar Lida. Maar je hebt inderdaad nog veel liggen. Dus toch maar een agendaatje maken? Dagdag.

mieke zei

Ooooohhhh succes, zou ik zeggen.
Ik heb ook wel wat liggen, maar voor mijn gevoel niet zo veel !

Ria van Kasteel zei

Waarvoor schamen, ik heb tig dingen onder handen en nu lijkt me de mystery uit het quiltnieuws zo leuk. Dus nu heb ik net 34 hartjes opgestreken, maar wel stofjes uit mijn eigen kast.
Lekker doorgaan zou ik zo zeggen.

Lieve groeten van Ria ;0)

Guusje, zei

Wat hen jij zeker prachtige ufo's liggen goed dat je ze eerst afmaakt want het is zonde om ze zo te laten liggen.

saramborduur zei

Prachtige stoffen en quilts

carina zei

Nou ja ach schamen lijkt mij te gek, je maakt zoveel wel al af het is gewoon een beetje veel. Maar je haasje is leuk en misschien wel als eerste aan de beurt om aangekleed te worden. Nou succes met je ufos groetjes carina

soyee zei

Komt allemaal wel een keer af.

Heleen zei

Ach zo herkenbaar. Ik heb laast alles geteld en ik kwam op 30 stuks! Dus hier is het nog erger. Ach gewoon lekker bezig zijn daar gaat het om.

petronella zei

Erg moedig van je om ons je UFO's te showen, tja, dan moet je er nu ook wat aan doen hè? Wordt maar niet moedeloos hoor, want volgens mij hebben wij allemaal het een en ander liggen, en dan komt er weer wat nieuws wat leuk is om te doen, succes ermee!!

Trudy zei

welcome to the club :)

groetjes, sterkte en succes, Trudy