donderdag 1 maart 2012

Help en Hoera!!

Gekke titel staat er boven dit logje, maar soms wil ik wel help gillen als ik op mijn kamertje ben, waarom nu kijk maar eens mee, ik slib echt helemaal dicht!!Op mijn tafel liggen de laatste blokken van de Ragtime aan de rechterkant en links op een dienblad liggen de onderdelen van de Amish pop en de kleding die al af is en de lapjes om de jurk en de muts te maken, heb er nog even geen tijd voor! Daarnaast mijn naaidoos en erboven hangen mijn harten, links mijn prikbord. Daar staat ook mijn Ome Jan klaar om gebruikt te worden! Eronder twee verrijdbare ladekastjes die vol zitten met stofjes en patronen.


Dit is dan mijn andere werkblad, waar het momenteel gewoon moeilijk is om het blad te zien zoveel staat erop! Links twee dozen met daarin projectjes en daarop een dienblad vol met speldenkussentjes en naaldenetuitjes! Ook het Singertje heeft daar een plekje en een aantal van mijn dozen en de kleine beertjes, ook wat poppen zitten er en deze moeten nog worden opgeborgen tot volgende winter. Rechts de grote lichtbak die DP voor mij maakte. Aan de stoel hangt een tas met ook weer wat borduurprojectjes erin! Naast het kastje dat vol ligt met quiltbladen staan twee tassen met daarin lapjes voor nieuwe projecten en daarnaast (waar het beertje zit) staat een grote mand die vol zit met Ufo's en daarop staat een mandje met mijn Farmers Wife en de stofjes die daarvoor nodig zijn!


Dan zien jullie ook het oude Singertje staan, dat op mooi weer wacht om te worden afgelakt en daarnaast de hometrainer waarop ik nu weer iedere dag een poosje probeer te fietsen! Daarboven planken, met quilt- en handwerkboeken, dozen vol lapjes en mappen vol siggies en dan komt mijn oude bed, nu logeerbed in zicht, waarop de blokken van de Waterloo liggen te wachten op de mandjes die erop moeten komen en ook een top die nog gedubbeld moet worden, maar waar ik nu net de tussenvoering van gepikt heb voor mijn Ragtime!


Over het voeteneinde hangt de Log Cabin, die op de laatste stiksels wacht, maar dan moet mijn arm eerst  beter zijn! Dan een heel oude rookstoel (nog van DP zijn opa) en daar hangt ook mijn sterrenquiltje, dan zie je links nog net de dekenkist met mijn oude pop en de beren zitten ook in het hoekje daar, rechts mijn toilettafel en dan mijn lapjeskast, daarvoor staat mijn strijkplank met daarop de Ragtime in wording! Zien jullie wel dat ik dicht slib? Ik zal gewoon een lading affo's moeten maken, dan komt er wel weer wat ruimte!

Maar dan nu mijn Hoera!!Hij is namelijk af!! Ja mijn Ragtime, Schotse ruiten, Tartan quilt is af!! Gisteren ondanks mijn twee gekneusde vingers de laatste banen genaaid en daarna de tweede helft ook geknipt en aan deel een gezet!
Toen eerst buiten uitgeschud en daarna op het korte wasprogramma in de machine gestopt en daarna in de droger! En zo is hij de achterkant geworden:


Sorry mar het was al over tienen voor ik hem uit de droger haalde en met de flits sloegen de kleuren helemaal weg, dus vandaar een wat donkere foto!
Ja ik wilde hem persé in februari af hebben en dat is dus gelukt! Nu wil ik proberen door iedere dag een korte poos eraan te werken de Log Cabin in Maart af te krijgen. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar het is wel mijn doel voor deze maand! Zo en nu ga ik aan de slag, mijn hele huis zit onder de draadjes en daar DD dit weekend komt moet ik ook zorgen dat het logeerbed vrij is van lapjes en dozen, dus ik moet echt de boel gaan opruimen! Ook vandaag verder met de borduursteekjes, daar kwam gisteren niets meer van, maar met een quilt helemaal af, was mijn dag toch goed! Fijne dag!

43 opmerkingen:

Judith zei

Mooi ateliertje hoor! En lekker toch die rommel? Gefeliciteerd met je ragtime quilt

Sezoentje-Sonja zei

Je ragtime is prachtig geworden zeg! Wat een werk maar af in februari! Weer een doel bereikt :))
Je kamertje is een droomkamertje zeg, ik zie alleen maar mooie spulletjes,maar....wat dat dichtslibben betrefd, haaha, dat ken ik ergens van:))))))))
Liefs, Sonja

Nardy zei

Wat een heerlijk kamertje waar je de werkjes lekker kan laten liggen... soms moet je wel eens opruimen! Maar wat is je quilt prachtig geworden! Geniet er maar van. groetjes Nardy

Else zei

Wat een heerlijke kamertje heb je vol schatten! En dan als toetje de ragtime af goed bezig. FIjne dag, knuffel Else

Home and Lifestyle zei

Het ideale van zo'n werkkamer is de deur die je achter je dicht kunt trekken als je de kamer verlaat. Maar ik snap dat het ook nog werkbaar moet blijven als je er midden in zit!

Maar de quilt ziet er prachtig uit, echt knap!!

Ik wens je een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

Inge zei

Gezellig kamertje, Lida en ach, een beetje rommel (LOL) maakt toch niks uit. Ik weet zeker dat jij alles kunt vinden.
En wow, wat is je ragtime mooi geworden, echt een beauty! Zo snel klaar ook, super.

Liefs,
Inge

quilting Jeannet zei

Helemaal herkenbaar hoor Lida! Ik heb ook net eens opgeruimd van de week omdat ik het hout van mijn werktafel al heel lang niet meer kan zien. En wat een mooie fiets heb je daar staan....ik zal aan je denken als ik er ook op zit ( op de mijne dan welteverstaan...) Mooie ragquilt!

GRANNY'S HOUSE zei

Valt best mee hoor, je bent ook niet de enige ;-)
Wat heb je dat snel gedaan en hij is prachtig geworden.

Groetjes
Ines

Johanna Zweden zei

Ach Lida valt nog wel mee, ik vond jou werkkamer heel netjes en ordelijk toen ik bij je kwam, en laat ik de anderen dames vertellen dat het daar heerlijk vertoeven is, met al dat moois wat je maakt,
Schitterend je quilt
Groetjes Joke en een fijne dag

Jeanny zei

Heerlijke kamer en zo te zien moet je ook 200 jaar oud worden om door je voorraad te komen ;-)))
Fijne dag.

Annelies zei

Een kamer waar gewerkt wordt. Niets aan de hand.
Je ragtime is mooi !!

marijke's crea zei

Een heerlijk warme en zachte quilt heb je gemaakt!
groetjes Marijke

Lupineke zei

Leuk om je ateliertje weer te zien, en zag ik daar de tas van Margot aan de stoel hangen? Leuk! De ragtime quilt is superleuk geworden, en wat snel gedaan zeg! Als je in dit tempo door kan werken, ben je binnen de kortste keren door die voorraad Ufo's heen..! Veel succes, lieve groet Lupineke

Heleni zei

Je ragtime is prachtig en je werkkamer, ach, als je hebt opgeruimd is het een week later wéér zo. En zo hoort 't ook, toch.......?

groet Heleni

Quiltblog Janine zei

Het is genot zo je eigen werkplek te hebben. Wees er maar blij mee. Zolang je zelf alles kan vinden is er niks aan de hand. De quilt is prachtig geworden. Heerlijk om onder te kruipen.

AnitaS zei

Het is gewoon een echte hobbykamer. Mooi is je quilt geworden. Op tijd af dus. Fijne dag vandaag.

Ageeth Dorsman zei

Prachtig is-t-ie geworden, je ragtime-
quilt! En wat heb je het snel voor
elkaar gekregen. En wat je kamertje
betreft: een typische quiltkamer van
een bezige bij, lekke alles onder
handbereik en je kunt zien, dat er
intensief gebruik van wordt gemaakt.
Ikzelf ruim 1x per jaar flink op, en
verder gewoon lekker in quilten.
Groetjes van Ageeth

Rennie zei

Zo'n werkkamer krijg ik over een poosje ook nog even wachten en wat is je Ragtime leuk geworden zulke warme kleuren.

Jeanneke zei

Volgens mij kun je het logeerbed maar beter permanent klaar hebben staan, want van zóveel fantastische indrukken en inspiratie zou een normaal mens echt even moeten gaan liggen om bij te komen :>)
Kortom: een Heerlijk Hok, geniet ervan!
Ik ga even liggen....

josé zei

Je kamer komt mij heel bekend voor, heerlijk toch.

Je ragtime is super geworden ik hou hier van.

Liefs José

Hilde zei

Je ateliertje ziet er super gezellig uit, niets rommel hoor, alles bij de hand hebben is heel praktisch! Ik kan me voorstellen dat je daar graag aan het werk bent.
Groetjes

Heidi zei

G*E*W*E*L*D*I*G! Wat is die mooi geworden...lekker landelijk. En lang leven de naaimachine die helpt om iets af te krijgen als je met gekneusde vingers zitten.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Willy zei

Fijn om al je spulletjes zo om je heen te hebben. Je hebt daar een heerlijke werkplek.
Je quilt vind ik prachtig en wat heb je dat snel gedaan.
Groetjes

Miranda zei

Volgens mij hebben we allemaal zo een overvolle kamer...en gefeliciteerd met die leukert van een ragquilt Lida!

Dorothé zei

Wat is hij stoer geworden zeg. Ben er helemaal verliefd op, ik ga hem ook op mijn verlanglijstje zetten. En dan komen we vanzelf bij jouw kamer: ik ben nog niet zo lang bezig met quilten en zo dus heb ik veel papieren verlanglijstjes en jij hebt jouw verlanglijstjes gewoon al als UFO liggen in jouw schatkamer.

Kiekplaotiesenzo zei

Hij is SUPER! geworden, prachtige quilt. groet, Diny

Jessie zei

Heel mooi geworden,en je kamertje gezellig!

Marga (MarPie) zei

Ach, het valt allemaal nog wel mee. Je quilt is een plaatje geworden, gefeliciteerd ermee.

Groetjes,
Marga♥

Patricia zei

He Lida,
Wat geweldig dat jij ook aan meerder projecten bezig bent. Ik heb ze in dichte dozen zitten, maar moet het ook maar eens gaan afmaken. Wat goed dat je elke maand een affo wilt hebben ! Misschien moet ik dat ook maar eens proberen !
Groetjes, Patricia

Patricia zei

P.S. En je ragtime is ook enig geworden !
Weet je al waar je hem gaat leggen of ophangen ?
Groetjes, Patricia

Klaske zei

Mooi hobbykamer heb je daar! wat goed dat je de quilt nog in februari hebt afgekregen,toppie!

marijna zei

Gelukkig dat het bij jou ook zo dicht slibt!! Laat ik daar nou ook last van hebben! Maar het ziet er wel erg gezellig uit op jou kamertje.

Rian, zei

Wat is je ragtime prachtig geworden, Lida, en dat ondanks je onfortuinlijke val. Ik hoop dat je voor zaterdag weer 'toonbaar' bent en dat je een leuke verjaardag hebt.
Heerlijk, zoveel materiaal om je heen :))
Groetjes,

mieke zei

Och als jij de weg weet tussen al die spullen, dan is daar niks mis mee !
De ragtime is erg mooi. grtjs.

Terray zei

Inspiratie genoeg te vinden daar op je kamertje!!

En wat is je ragtimequilt ontzettend mooi geworden!!

Groetjes
Tertia

Chris zei

Heerlijk om je werkplek eens te zien. Helemaal gezellig en zoals het hoort, haha! Fantastisch dat je ragquilt af is, super!

Josee zei

Goed geslaagd Lida! Leuk hé een ragtime. Denk er nog wel even aan dat je uit de droogtrommel de lading losse draadjes haalt!
Een heerlijk volle werkkamer.

Anoniem zei

Een klein knus zolderkamertje dus. Erg gezellig en vol activiteiten. Zo te zien heb je nog genoeg te doen. ;-) Je ragtime is schitterend geworden. Mooie kleuren bij elkaar.

petronille zei

Oh heerlijk, zo'n zooitje! Je kunt er urenlang overal naar kijken en steeds weer andere dingen zien. Zo doe je nog eens inspiratie op! Prachtige ragtime!

foekie's fashion zei

wat een heerlijke puinhoop, lijkt mijn hobbykamer wel. Maar je ragtime is wel heel mooi geworden hoor.

Guusje, zei

Wat is je ragtime mooi geworden en knap hoor dat je hem toch af hebt gekregen ondanks je gekneusde vingers. Je kamer ziet er geweldig uit een echte handwerkkamer waar je heerlijk kunt aanrommelen.

Hermie zei

hihihi, heerlijk te zien dat jij ook heel veel om je heen hebt op je hobbyplek.Ik kan ook niet zonder "rommel" om me heen.
Wat is de ragtime mooi geworden, prachtige kleuren.

Riekie zei

Wat leuk!!!!