zaterdag 31 maart 2012

Afscheid en berensteekjes!

Gisteren was mijn hulp er voor het laatst, na zo'n bijna acht  jaar ging zij stoppen en dat was best even moeilijk voor ons allebei, maar ja ze wordt bijna 66 en voor haar was het genoeg!  Voorlopig ga ik het eerst zelf doen en kijken hoe het gaat, tenslotte werk ik nu geen 40 uur per week meer en kan het werk over de hele week verdelen! Ik had een mooie orchidee voor haar gekocht en er was gebak bij de koffie, want het moest wel een bijzondere dag zijn toch!

Maar omdat ik ook nog voor een verjaardag naar de Tilda bee wilde, ben ik toch naar Schiedam gereden en toen ik aan kwam bij Cora's Cottage zag ik de gezellige voorjaars etalage en besloot daar ook even foto's van te maken:

Er zaten links in de etalage twee schattige poppen en wat te zeggen van de leuke kippen die er stonden, (nu ja een was helaas omgevallen!), maar ook de leuke kussens de hartjes en de frisse quilt maakten het tot een gezellig plaatje!

Iedereen was deze ochtend druk bezig met het maken van hun blokken en randen en daar was nog weinig aan te zien, gelukkig had Agnes haar laatste affo bij haar om aan ons te showen, kijk het is deze prachtige handgemaakte log cabin:


Is hij niet prachtig?  Na Ria heeft dus ook zij zo'n mooi exemplaar aan de wand hangen! Het middenblok was van  zachte roze stofjes en de quilt is niet doorgepit (op de haardvuren na!), maar verder helemaal geknoopt!
Zelf werkte ik aan Flupke en na het dichtmaken van de ledematen heb ik deze toen bevestigd met de boutjes en schijfjes aan het lijf:


Vandaag wil ik beginnen aan de afwerking, dus lijfje vullen en dan dichtmaken op de rug, het neusje trimmen en borduren en het opzetten van de oortjes en de oogjes, oh ja en dan moeten ook de teentjes nog worden genaaid, al met al zal ik daar nog wel even mee bezig zijn!
Weet niet of het vandaag helemaal gaat lukken, maar ach echt haast heeft het niet!
Fijne dag!


21 opmerkingen:

Else zei

Tuurlijk gaat het je lukken! fijn weekend knuffel Else

Jeanneke zei

Een beregezellig weekend gewenst. Dat gaat vast wel lukken!
Groetjes,

Jeanneke.

Annelies zei

Succes met Flupke en goed weekend !

Rennie zei

Je hebt in ieder geval een leuke za voor de boeg. Groetje

Jeanny zei

Flupke begint al echte vormen aan te nemen!
Fijne dag

AnitaS zei

Jammer als je een goede hulp kwijtraak. Succes met het berejong. Fijn weekend.

mieke zei

Tja, zo'n hulp daar raak je aardig aan gewend.Nu ' mag ' je het zelf gaan doen en dat is ook weer heeeeeeel erg wennen.
Hoe ging het slapen ?

Sezoentje-Sonja zei

Jammer dat je je vaste hulp kwijtraakt maar wel begrijpelijk ook op haar leeftijd.Zelf heb ik door mijn spierreuma ook een hele tijd over hulp nagedacht maar nu doe ik het elke voormiddag een beetje, één plek in huis zeg maar en in de namiddag lekker niks (rusten en tja je weet wat ik daarmee bedoel, alles rust behalve mijn handen)
Het lukt op deze manier prima en ik denk dat het jouw ook wel zal lukken hoor!
Heel fijn weekend,
liefs, Sonja

Willy zei

Jammer dat je zo'n vertrouwde hulp kwijtraakt. Je kunt altijd nog op zoek gaan naar een andere hulp als het teveel wordt.
Fijn weekend, groetjes

josé zei

Jammer na zoveel jaren. Flupke word enig !!


Was het een gezellige Bee.

Daar komen volgens mij bekende van mij. Hoor bekende namen.Doe ze maar de groetjes van mij.

Fijn weekend José

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie log cabin en Flupke gaat het helemaal worden.

Groetjes
Ines

Jessie zei

Jammer van je hulp, maar aan alles komt een einde. Ik had ook eerst een particuliere hulp via een vriendin, je weet anders ook niet wie je in huis haalt. Sinds 2 jaar heb ik nu hulp via de thuiszorg en mocht deze uitvallen komt er een vervangster, dit bevalt goed!

Anoniem zei

Afscheid nemen na zoveel jaren is nooit leuk, zeker niet als er ook nog een band is ontstaan.
Wat een mooie quilt, die logcabin. Apart om én te knopen én te pitten.
Gauw maar verder met beer.

Ineke Hulzebos zei

Zo, erg snel gedaan, Flupke alweer bijna klaar. Groetjes

lia zei

Oo wat jammer voor je dat je hulp weg is,wel te begrijpen van haar kant.Flupke zal wel afkomen.Zelf wil ik voor Pasen nog een haasje van Bep maken ook zo leuk,maarja de tijd he.
Groetjes Lia

Heidi zei

Wat is die log cabin mooi zeg! Het zijn sepia's en dat waren de kleuren van mijn eerste quilt...ooo zo lang geleden...hihi.

Flupke gaat goed en voor dat je het weet is er een berenbende in huis. :-)

Ken wel het gevoel als je zelf aan de slag moet. Ik heb mijn vriendin die mij twee keer per maand komt helpen met de zware werk. Elke dag een beetje helpt goed en voordat je het weet is je huis schoon.

Hugs en groetjes,
Heidi

Jasmijn zei

Die Flupke begint een mooi beertje te worden!!
Jammer voor je van je hulp....altijd moeilijk om eventueel weer een nieuwe te vinden want het is toch ook het vertrouwen dat je geeft.
Geef je Tara een dikke knuffel van ons???

sylvia zei

je schiet al lekker op met Flupke!! En succes met zelf aan de poets, ik ga na een jaar zelf doen toch weer op zoek naar een andere.....
groetjes, Sylvia

Marjan zei

Wat wordt het al een snoepje van een beertje!

Evelyne zei

Je Flupke krijgt al vorm.
Het afwerken neemt misschien wel wat tijd, maar is wel heel leuk. Ineens heeft hij een gezichtje!
Succes samen met Flupke, Evelyne

Chris zei

Flupke wordt er eentje om te knuffelen, zó zacht ziet het er uit.
Dat wordt even wennen Lida, geen hulp meer. Maar het heeft ook wel weer voordelen hoor. In ieder geval heb je gelukkig meer tijd voor het huiswerk dan vroeger. Sterkte er mee.