donderdag 16 februari 2012

Strijk en zet!

Strijk en zet komen sommige klusjes iedere week weer terug en laat strijken daar nu mijn minst geliefde van zijn! Maar gisteren toch mee begonnen en eerst dus de "moeten" strijk weggewerkt:


Overhemden, broeken, truien, tafellakens, thee- en zakdoeken, alles weggewerkt, de strijkmand is weer leeg! Daarna de leukere dingen gedaan zoals mijn borduurtje even een ijzertje gegeven, was wel nodig ook!

 


Links de ongestreken en rechts de gestreken versie, dat scheelt echt bij het voorkomen van fouten bij het tellen!

Daarna ook even wat kleine lapjes glad gemaakt om er siggies van te kunnen gaan snijden, zo ook weer gedaan!
Dan kreeg ik onlangs last van mijn linkerarm en dit bleek te komen doordat mijn arm bij het borduren op de tafel rust, advies van de huisarts: Rust!! Haha, jullie snappen het al dat was tegen dovevrouwsoren gezegd of er niet een andere oplossing was? Wel een kussentje eronder zou helpen en dus zat ik thuis met een kussen onder mijn arm, of met mijn pols op de rand van de tafel te werken, niet echt handig! Gisteren besloten er toch maar een speciaal kussentje voor te maken en daar ik nog een leuke stitchery had liggen, heb ik die ervoor gebruikt! Bij gebruik dus omgedraaid, maar zo is het dacht ik wel een lief ding geworden:


Een restje donkerrode stof, een stukje kant over van de Céline en wat vulling en voilá! Verder ook een lading siggies zitten voorbereiden en blokken gesneden voor mijn nieuwe Ragtime quilt, al met al een goed besteedde dag geworden! Zo en nu als een haas de boel glad maken, straks staan de heren stukadoors weer voor de deur! Fijne dag!

31 opmerkingen:

marijke's crea zei

Meis wat een lief kussentje!
Hier zit er ook een met pijn in de linkerbovenarm dus sterkte!
groetjes Marijke

Home and Lifestyle zei

Je huisarts had beter kunnen zeggen dat je voorlopig niet meer mag strijken hihi. Ik doe trouwens bijna alles in de droger - 20 minuten - direct daarna de kleding even goed uitschudden en nog behoorlijk nat ophangen....als het dan droog is, kun je het zo aan. Ik strijk zelden tot nooit...ideaal!

Sterkte met je arm!

Lieve groet, Ingrid

Judith zei

Heerlijk dat ze weer bij je langskomen!

Annelies zei

Ik strijk heel wat af in een week. Al die overhemden !
Leuk kussentje en handig !

KijkDaarIs zei

wat een snoeppig kussentje is dat geworden...gun je arm maar wel af en toe rust hoor....anders kun je er lang last van hebben...af en toe in een boekje lezen /bladeren...
Je huis wordt trouwens wel erg mooi...nog even..(toch?? )en dan is alles klaar..
Fijne dag

Jeanny zei

Heel mooi kussentje Lida!
Fijne dag.

Yvonne zei

Mooi kussentje Lida, hopelijk helpt het ook nog want een zere arm is héél vervelend als je wilt borduren!

Rennie zei

Tja heerlijk dat strijken zeker als je twee van die hele lange mannen hebt. Het lijken wel jurkjes. By the way wat een lief kussentje en oooh ooh oh ik geloof ook dat ik pijn in mijn arm krijg of was het mijn pols of was het van mijn oprecht jaloersplekje? Leuk hoor!

AnitaS zei

Wat een schattig kussentje is het geworden. Ja we gaan altijd net even te lang door. Te lang achter de naaimachine, te lang quilten. We kennen het allemaal wel. Fijne dag.

GRANNY'S HOUSE zei

Lief kussentje, ik zit altijd in een armstoel, dan kunnen mijn armen op de leuning rusten, dat scheelt heel veel, ook met patchen en doorpitten.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Van de nood een deugd maken, noemen ze dat! Van dat kussentje dan, want van strijken is het eerder "van de deugd een nood maken"!

Tilly zei

wat een lief kussentje,hoop dat het helpt voor je arm. groeten

Mascha zei

Wat een leuk kussentje heb je gemaakt. Ben benieuwd of je nu minder last van je arm hebt. Ik hoop het echt voor je.
Groetjes Mascha

Else zei

Wat een vreselijk LEUK kussentje! Ik hoop dat het snel weer beter gaat met je, ik ga nu ook aan de strijk!! Fijne dag knuffel Else

Gerda Hartmn zei

Oh, wat een schattig kussentje. Hopelijk werkt het ook nog! Fijne dag.

Ria zei

Wat heerlijk he als je strijkwerk weer helemaal aan kant is. En nu bijhouden is mijn wijze raad. Hum hum. Lukt mij ook niet. Wat een lief kussentje is dat geworden, ik hoop voor je dat het werkt.
Groetjes Ria

Gert zei

Wat een productief dagje heb je gehad. Strijken is ook zeker niet mijn favoriete bezigheid, ik zal dan ook maar eerlijk bekennen dat wij iemand hebben die het wekelijks voor ons doet... ;-) Succes met je arm, en veel plezier met al het moois wat je maakt.

Willy zei

Gelukkig dat je het met een kussentje kunt verhelpen, ik zag je al met elleboogbeschermers aan, aan het borduren, je weet wel, die skeelers ook dragen. Mooie stitcherie!
Succes met de werklui.
Groetjes

ps goede tip van Ingrid. Ik centrifugeer alles op minder toeren en strijk alleen de overhemden en zakdoeken, scheelt veel tijd.

mieke zei

Een leuk kussentje en sterkte met je elleboog.
Maar ik zou toch wel ff naar de HA luisteren, voordat je daar straks een dikke vochtbult hebt zitten.
groetjes.

Johanna Zweden zei

Mooi kussen Lida, en doe het even rustig aan
sterkte met je arm

Jessie zei

Hoi Lida, leuk kussentje heb je gemaakt, hopelijk helpt het op deze manier!

Evelyne zei

Leuk kussentje Lida! Dat is nog eens het nuttige met het aangename verenigen! Ik hoop dat het helpt!
Hier zijn de stukadoors net weg!
Geeft wel een troep hoor die mannen, maar het wordt er altijd zoveel mooier van als ze geweest zijn.

Succes en groetjes, Evelyne

Ageeth Dorsman zei

Wat een schattig kussentje! En wat ben
jij nog altijd druk bezig, zeg, daar
heb ik echt waardering voor, die pro-
duktiviteit! Strijken is ook niet mijn
favoriete bezigheid, behalve als het
mooie, nieuwe quiltlapjes zijn!
Groetjes van Ageeth

Nardy zei

Mooi kussentje, erg leuk die stitchery. Gelukkig is je strijk weer klaar en kan je arm iets rusten. Groetjes Nardy

carina zei

Oh lida dat vond ik nou echt een snoepie die stich. O de huisarts bedoelde vast stoppen met huishoudelijke rot klussen als strijken, meteen gehoor aan geven.! Tja hmmm ik moet ook de slag van het weekend komen de jongens weer eens thuis en dan wil ik wel een beetje aandacht aan ze geven, beetje bemoederen zeg maar. Biefstukje, taartje
Dus eerst maar eens eten koken dan nog wat boodschappen halen morgen ochtend boven zuigen dan naar zwolle!, ..... Ooohhh effectief aan de gang zeg maar nou bezige bij groetjes carina

Heleen zei

Die strijk is altijd wat he! Leuke dingen strijken dat vind ik nooit erg. Je lap wordt beeldschoon. Nu hij weer glad is is hij nog mooier. Een leuk kussentje maar of het verstandig is om het advies van de huisarts te negeren......maar ja een paardentand en een vrouwenhand he!

Inge zei

Wat een gaaf kussentje en weer zo snel klaar en wat lekker handig! Gaat het al wat beter met je arm?

Liefs,
Inge

Guusje, zei

Wat een narigheid dat je zo'n last hebt bij het borduren, je hebt wel een heel mooi en chique steunkussentje gemaakt, je borduurwerk wordt ook erg mooi en wat ga je snel.

Lupineke zei

Lida, wat maak je van de nood weer een deugd! Balen dat je last hebt, maar er komt weer wel een ontzettend lief en schattig kussentje te voorschijn! Enne, ik durf het haast niet te zeggen, maar ik strijk zelden...! Hooguit een bloesje van de jongste of een linnen broek in de zomer! Afwassen en strijken, aan mij niet besteed! Sterkte met je arm, en liefs!!

josé zei

Strijken is ook niet mijn vriend, maar ja het moet gebeuren.

Heerlijk als het huis straks klaar is met het mooie weer lekker naar buiten.

Wat is je kussentje enig geworden, een goede oplossing voor het mooie borduurtje.

Liefs José

potapusha zei

Lida! What a beautiful pillow! I hope your hand will not hurt and you will continue to work)))

my greetings, Natalie))