vrijdag 6 januari 2012

Winterlandschap!

Gisteren zag ik op haar blog een lief winterlandschapje met zulke schattige huisjes en nep sneeuw en ze schreef dat ze verlangde naar echte sneeuw en een echte winter, nu daar kon ik haar alleen maar gelijk in geven, bedenk eens wat een heerlijk pak sneeuw we hadden gehad als al die regen sneeuw was geweest! Bovendien dan geen problemen met wateroverlast, want het bleef gewoon bovenop het land liggen! Ik wens iedereen die last heeft of heeft gehad van het te hoge water sterkte! Hier zien jullie de Grote of O.L.Vrouwekerk in Dordrecht, mijn geboortestad met natte voeten!


Ook in mijn huidige woonplaats is er wateroverlast geweest, de kades van Maassluis werden afgesloten voor het verkeer! De brandweer had de handen vol, kijk maar naar dit filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=JC_VNuG24Uc
Maar terwijl het buiten dus eerder herfst dan winter lijkt, geniet ik binnen van het wintertafereeltje, dat ik een paar maanden geleden maakte bij Cora! Kan ik jullie ook laten zien welk lief meisje er in mijn tafereeltje bij is gekomen, was de eerste iets te klein, deze is eigenlijk iets te groot, maar ja kon nog steeds niet slagen voor een lief sneeuwmannetje! Ze staat heel lief te zijn in mijn wintertuintje! Dat natuurlijk onder glas en buiten bereik van Tara op het bureau prijkt!Kun je het zo wel goed zien? Zal ik toch maar even de stolp eraf halen? Zo zie je het waarschijnlijk wel beter:


Aan de andere kant zit de poes nog steeds te wachten tot hij naar binnen mag, maar ook het engeltje op het hek zit daar een beetje te bibberen van de kou!

Oh ja en natuurlijk deed ik gisteren wel wat steekjes aan mijn harten quiltje , maar omdat ik 's avonds heerlijk ben wezen zwemmen en aquarobics heb gedaan (een van de goede voornemens van mijn buurvrouw en mij), kwam er toen geen steekje meer bij, dus dat komt dan misschien vandaag wel.
Fijne dag.


20 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Goedemorgen Lida, ik zag zelfs een foto in Dordrecht waar het water tot aan de ramen stond. Gelukkig vandaag wat beter weer. Wat een schattig tafereeltje. Fijne dag.

Sezoentje-Sonja zei

goedemorgen Lida, wat goed dat jullie al begonnen zijn aan jullie goede voornemens.Mijn buurvrouw en ik starten maandag, het is wel maar wandelen ivm de rugproblemen maar we gaan voor drie keer per week.Heb er wél zin in!
Wat is je winterlandschapje mooi, van mij mag er best ook nog wat sneeuw komen hoor, lekker om gezellig binnen te zitten en te freubelen :)
Liefs, Sonja

marijke's crea zei

Wat leuk je winterlandschap!
groetjes Marijke

margaquilt zei

Wat een lief winterlandschapje.
Fijne dag
Marga

Johanna Zweden zei

Enig je winterlandschapje Lida
en sterkte met je voornemens
Groetjes Joke

Ellen zei

Je winterlandschapje is zo lief, en wat een goed voornemen zeg en zo gezellig met de buurvrouw.
Groetjes, Ellen

AnitaS zei

Wat ziet je winterlandschapje er leuk uit. Knap hoor die goede voornemens. Fijne dag.

Lupineke zei

Behoorlijk bedreigend allemaal, met het hoge water her en der... spannend hoor! Nu merk je goed, dat we onder de waterspiegel wonen! Wat goed, dat je lekker bent gaan sporten! Hopelijk beleef je er ook plezier aan, zo samen zal dat wel lukken! Je winterlandschapje is echt schattig Lida, heel erg lief! Ja, laat de echte sneeuw maar vallen! Al denk ik, dat dat niet meer zal gebeuren deze winter...! Lieve groet Lupineke

Hilde zei

Schattig dametje in een sfeervol winterlandschap. Het is een mooie decoratie. Mag ik je ook een sportief 2012 wensen?
Groetjes.

katrien zei

Wat een weertje was me dat hé.
Wat leuk je winterlandschapje.

Ageeth Dorsman zei

Wat een lief winters tafereeltje onder
het stolpje, echt enig! Succes met je
sportieve inspanningen; ik moet echt
ook weer de strijd aangaan met de
kilo's, maar heb nog ander plan dan
te lijnen. Wat fijn, dat je dan een
buurvrouw hebt, die met je meedoet,
dat houdt de moed erin!
Groetjes van Ageeth

Ines Draijer zei

Wast een leuk tafreeltje.

Groetjes
Ines

Berna zei

Schattig tafreeltje Lida!

potapusha zei

As beautifully, Lida!!! Very tender cherub and composition))) And for us enormous snowdrifts of snow...)))

Dorothé zei

Staat het water zo hoog dat je er in kunt aquajoggen? Blijf maar lekker binnen tot het waterpeil weer een beetje normaal is.

quiltvitrine zei

Wat een snoezig winterlandschapje heb je onder de stolp zitten. Leuk idee hoor.
Ik ben geen sneeuwliefhebber, maar het zou wat de overstromingen betreft inderdaad wel beter geweest zijn.
Succes met het sporten. Wel leuk omdat samen met de buurvrouw te doen.

Jenni zei

Mooi hoor, zo'n tafereeltje onder een stolp! Goed dat je bent gaan zwemmen maar waar zijn de foto's van jou in je nieuwe badpak nou?
;-)

Chris zei

Geef mij ook maar sneeuw hoor, beter dan al die nattigheid. Heeft je moeder er geen last van gehad? Het water stond behoorlijk hoog daar in Dordrecht.

Willy zei

Griezelige situaties met het water. Het tafereeltje onder de stolp is leuker dan al het water. Het is sprookjesachtig mooi.
Groetjes

Antje uit Urk zei

Wat mooi onder die stolp!
Hier is het water weer gezakt Lida!
groetjes,