zondag 15 januari 2012

Heel veel steekjes!

Eerst laat ik jullie mijn stitchery zien van het sneeuwmannetje dat ik nu af heb! Hij is geborduurd met Australisch garen dat ik kreeg bij de Friends swap. Zo ziet hij er nu uit:


Deze hoop ik vandaag of morgen af te werken, weet nog niet precies wat het gaat worden, maar dat zien jullie dan wel weer! 

De andere steekjes werden gisteren gezet bij Crownstitches, waar ik mij heb aangesloten bij de Midwinterstitchers, het was de derde keer dat we bij elkaar kwamen!
Het borduurwerk waar we aan werken is een kopie van een antieke merklap gemaakt door Margaret Cotham die in 1806 negen jaar oud was!Hier zien jullie het originele exemplaar!


En hier zien jullie het eerste gedeelte van mijn exemplaar! Ik heb nog heel wat te doen en omdat iedereen nog erg veel moet doen en ondertussen deel twee ook al binnen is, mochten we het deze keer mee naar huis nemen om het zover af te maken!
Toen ik mijn mandje met benodigdheden kreeg zat er bovenop een papieren zakje, daar stond opgeschreven: Voor zomaar!! Nu ben ik gek op leuke verrassingen en dit was er dus een! Er in zat deze lap geruite borduurstof en daar mag ik dus iets leuks voor verzinnen, nu dat wordt dus zoeken wat het gaat worden! Lief hè van Liezbeth!


Rechts zien jullie een klein pakketje met een schattig borduurtje van een sneeuwmannetje dat ik zag hangen en ja dat moest dus ook mee, hier ga ik een sleutelhanger van maken, maar ja zoals jullie weten ben ik nu eenmaal gek op die koude mannen!

Nu ik heb dus heel wat steekjes weg te werken deze maand, want ook mijn Loose Featherclub borduurwerk moet nog een flink stuk van worden gedaan en dan dit bovenstaande een flink stuk en dan hoop ik ook nog wat aan mijn letterbak te werken, maar gelukkig heb ik nog genoeg tijd en het hoeft niet af, maar ik wil het gewoon graag af hebben! Dus nu even gedisciplineerd iedere dag een stukje en dan lukt het wel! Wat betreft de VL-letjes, die laat ik morgen wel weer zien, moet ze nog snijden en had daar gisteren geen puf meer voor!
Fijne dag!

29 opmerkingen:

Supergoof zei

Goedemorgen Lida,wat is de oude merklap mooi!Veel plezier vandaag, Bezig Bijtje!
:o)

katrien zei

Wat een leuk sneeuwmannetje.

Jeanny zei

Mooie merklap zijn jullie aan het maken, mooie kleuren.
Fijne zondag.

bettsylyn zei

Your little snowman is so cute! He would melt if he was over here in Australia.

Gerda Hartman zei

Mooi zeg. Vooral dat sneeuwmannetje vind ik erg leuk. Jij hebt nog lekker wat steekjes te doen. Fijne zondag.

Hilde zei

Prachtige antieke lap, met zachte kleuren. En zoveel steekjes voor sneeuwmannetjes... je roept de winter om wakker te worden!
Groetjes

carine zei

lida ja je bent er goed op vooruit gegaan en het is heel mooi! dikke knuffel carine

Lupineke zei

Oh Lida, wat een prachtige oude merklap! Zo mooi, dat moet een feest zijn om er aan te werken! Je bent al lekker op weg, de rand wordt heel mooi en de kleuren zijn prachtig! Je hebt weer genoeg te doen, lees ik, geniet ervan! Fijne zondag, lieve groet Lupineke

Sezoentje-Sonja zei

wat is die merklap mooi! voorlopig houdt ik me bij kleine borduurwerkjes maar als ik dat ooit moe wordt zou ik graag zo een wand vol oude merklappen borduren, vind ik zooo mooi!
Die kleine koude man is ook grappig ;)
Fijne zondag, liefs, Sonja

Ans zei

Wat een mooie steekjes heb je weer gezet. Groetjes, Ans

Heleni zei

Wat een heerlijk borduurwerk Lida.

groet Heleni

quiltlodge gerda zei

Ik kan me vervelendere klusjes die liggen te wachten voorstellen. dus lekker aan de gang gaan en genieten van alles wat nog "moet" Groetjes en veel plezier.

petronella zei

Mooi hè, die oude merklappen. Succes met je projecten en een fijne zondag!

Johanna Zweden zei

Schitterend die merklap, mooi van kleur
leuk je sneeuwman
fijn zondag

Jessie zei

De oude merklappen hebben iets speciaals, ik vind het geweldig wat kinderen al op jonge leeftijd maakten!

Ines Draijer zei

Met al dat moois hoef jij je voorlopig niet te vervelen.

Groetjes
Ines

lia zei

Wat een prachtige merklap ben je aan het maken en net wat je zegt het moet niet af .Fijn om dan met vanalles bezig te zijn.
Groetjes Lia

Ageeth Dorsman zei

Geweldig, wat werken jullie aan een
prachtige merklap! Lijkt me een heer-
lijk werkje om te doen. En dan ook
nog zo'n lieve verrassing... moet een
hele leuke club zijn daar.
Groetjes van Ageeth

AnitaS zei

Wat een prachtige merklap is dat. Je sneeuwmannetje is weer een schatje. Fijne dag vandaag.

mieke zei

Mooie kleuren vd merklap.
Succes met alle borduurtjes en werkjes.Fijne zondag.

Hannekie zei

wat is dat toch mooie he die oude kleurtjes. ik vind het altijd een wonder dat dit soort dingen zo lang bewaard zijn gebelven. ben heel benieuwd naar jou projectje. ik vind je sneeuwman ook geweldig. ik heb bijna mijn vierkantjes plaid af en dan wil ik gaan kijken of ik een soort van quilt kan gaan naaien...heerlijk he al dat creatieve gedoe
fijne dag
liefs hannie

Willy zei

De oude merklap is prachtig. Die rand die je hebt gemaakt is zo mooi al.
Groetjes

Mascha zei

Wat een lief sneeuwmannetje. Genoeg te borduren lees ik al. Ach, is volgens mij helemaal geen straf. Veel plezier met het zetten van de steekjes.
Groetjes Mascha

inge zei

leuk die sneeuwman!

petronille zei

Zo, ik ben weer even bijgelezen. Wat heb je weer een hoop werk verricht! Ik vind de merklap heel erg mooi. Zelf heb ik na mijn merklap van de lagere school nooit meer een merklap geborduurd. Te weinig geduld...
Fijne zondag!

Erna Peekel zei

Super gaaf sneeuwmannetje.

Groetjes,
Erna

Heleen zei

Wat een leuke dingen allemaal! En je lap wordt al mooi. Het is ook een prachtige merklap. Fijne zondag nog.

carina zei

Mooie merklap wat een klus groet carina je stitch natuurlijk ook

foekie's fashion zei

Mooie borduurtjes allemaal, vooral die kouwe man vind ik lief. Groetjes van Joke