zondag 29 januari 2012

Dat was me even gezellig!!

Hoi meiden (oh en de mannen natuurlijk ook!), wat was het gisteren genieten! Jammer dat jullie er niet allemaal bij konden zijn. We kwamen samen bij Yvonne in Katwijk en werden ontvangen met koffie met gebak, zo dat was het eerste extra pondje! Er hingen een paar prachtige quilts van Yvonne aan de wand en de dames van de Stichin'bitches die met zijn zevenen de bee vormen hadden allemaal een bijenkorf op gespeld zodat ze makkelijk te herkennen waren. Er werd heel wat gekust en geknuffeld met bekenden en onbekenden, aan het eind van de middag was het nog een graadje erger! Iedereen zocht een plaatsje en we wachten nog even op een paar laatkomers, maar na telefonisch contact waaruit bleek dat die verdwaald waren en nog ergens bij Schiphol waren, opende Yvonne toch de bijeenkomst  met een welkomstwoord en stelde hun Amerikaanse gast voor, Shannon hier rechts op de foto:
en daarna begon zij met de Show and Tell. Nu met haar quilts aan de wand was dat dus een makkie! Daarna kwam de een na de ander en er werden schitterende quilts tevoorschijn getoverd uit tassen en zakken. Er waren een paar dames die ze ophielden en ieder vertelde het verhaal achter de quilt.


Ik zat helemaal aan de andere kant dus ik maakte meer sfeerfoto's dan dat ik echt de quilts op de foto zette!

Maar bij bovenstaande quilt van Hilde kregen wij te horen dat er een Amish foutje in zat, het schijnt dat de Amish net als de Oosterse kunstenaars in  hun werk bewust een foutje maken, omdat alleen God perfectie creëert. Dus meiden als er een foutje zit, gewoon laten zitten dus!


Helaas was deze foto bewogen, misschien dat ik later hem kan vervngen met een foto van iemand anders maar het was zo'n prachtige en ook stoere creatie dat ik hem toch wil laten zien!


Hier de LIB van Else, die hem naar eigen smaak heeft aangepast. Zij heeft er Rouennerie stofjes van French General voor gebruikt!


Even later wordt er een schitterende Farmers wife geshowd van Juud, deze is gemaakt van klassieke stofjes!


Sylvia toont haar Life is Beautiful, zij maakte deze deels op de LIB-bee bij De Haan en Wagemakers, deze is helemaal volgens patroon gemaakt.


Hier een prachtige quilt, die deels al met de hand is doorgepit van een van de beedames, gemaakt van sitzen, prachtige stofjes, maar ondanks dat ze al gewassen zijn toch heel zwaar om te quilten!


Een ander is druk bezig met deze beeldschone quilt voor haar kleinzoon!


Rennie toont hier haar eigen ontworpen en beeldschone Daisy Dawabo quilt, gemaakt van schitterende Japanse stofjes en speciaal gemaakt voor haar dochter Daisy!


Aandachtig luisteren de dames toe, hier o.a. Noa, Erna, Wieke, Martine en Else


Er werd druk gepraat met Shonnon die vooral het feit dat hier in Nederland veel met de hand wordt gemaakt bewonderd, heel anders dan in de USA waar alles vlug moet!


Hier toont Inge haar schattige stitchery quiltje, in heel lieve zachte kleurtjes!


Shannon toonde ons foto's op haar tablet, waar ze even later ook foto's mee maakte en daarna liep ze rond en kwam bij Else terecht waar ze als een blok viel voor deze creatie van haar! Deze schattige beer verhuist dus over een paar dagen naar Utah! Zien jullie die stoffen bloemen ervoor liggen? Dat was het werkje dat we gingen maken tijdens de kleine workshop die Shannon gaf.


Dit zijn de stofjes waar ik mee werkte en terwijl ik dit schrijf zit de bloem op de revers van mijn vest te pronk!


Er werden ook allerlei leuke dingen verloot, dingen die Shannon meebracht uit de USA, maar ook creaties van de bee-dames! En zoals jullie hier zien er werd ook flink rondgelopen om elkaars werk te bewonderen.


Zelf maakte ik wat steekjes aan mijn Mysterie blok van Yoko, maar nog niet echt veel te tonen. Wel kocht ik van Noa een prachtige handgemaakte quilt voor slechts € 175! Ze snapte niet dat een quiltster bij haar een quilt kocht, maar zoals jullie wel weten maak ik alleen heel kleine hand gemaakte exemplaren en werk meestal met Ome Jan en voor deze heb ik al een heel goede bestemming, al vind DP dat hij ook op ons bed mag, ach we zien wel! Maar ik vond hem zo mooi, voor dat geld mocht hij echt met mij mee naar huis!
Zeg nu zelf, dit is toch een plaatje?
Bij het weggaan kregen we ook nog allemaal een cadeautje, wat ik pas thuis kon uitpakken, kijk eens wat een lief etui? Daar kan weer mooi een borduurtje of andere handwerkspulletjes in!


En dat doosje was mijn prijsje bij de eerste verloting, later won ik ook nog een patroontje van Shannon!

Zo dat was de eerste bloggers bee in Katwijk, wij hopen dat er nog heel veel gaan volgen, Yvonne en alle andere dames van de Stichin'bitches, bedankt voor de organisatie van deze heerlijke dag! 
Vandaag ga ik eerst op bezoek bij Mams en daarna weer verder werken aan mijn steekjes, of het Yoko's blokje of  de kruisjesworden weet ik nog niet, maar in ieder geval: Fijne dag!


44 opmerkingen:

Jeanneke zei

Wat is dat een geslaagde dag geweest! Al dat moois en die gezelligheid...
Dat van het bewuste foutje in je creaties geldt ook voor de oosterse ( Perzische ) tapijten. Dat leerde ik op de middelbare school en vond het toen al iets heel bijzonders.
Was dat Kruissteekies, die in twijfel is over uithalen of niet, wegens één draadje hoogteverschil? Vooral doorgaan! Iedereen trouwens :>)

Fijne zondag Lida!

Gerda Hartman zei

Dat ziet er inderdaad heel gezellig uit. Kun je vandaag lekker nog van nagenieten. Fijne zondag.

BROCANTERIE DERDIJK zei

Fijn dat je zo'n superleuke dag hebt gehad gisteren!

Fijne Zondag,

Groetjes Esther

Sezoentje-Sonja zei

Het spat van je post af dat dit een superdag was.Wat een heerlijk verslag heb je ervan gemaakt en wauw, wat een prachtige creaties.Je hebt ook een supermooie aankoop gedaan zeg, wat een prachtige quilt. Het begint te kriebelen bij mij, heel erg zelfs, ik ga eens op zoek of er startpakketten zijn voor quilters. Hoe heb jij deze mooie hobby geleerd Lida?
Veel plezier vandaag, mooie zondag van Sonja

Ines Draijer zei

Dat ziet er allemaal heel gezellig uit.

Groetjes
Ines

Noa zei

Lida ik vind het fijn dat de quilt een goede bestemming heeft gekregen en dat ds er ook blij was veel plezier er mee .
Ik heb ook een hele mooie vermoeiende dag gehad

gr NOA

Annelies zei

Wat een leuk verslag. Zo kan ik toch een beetje meegenieten.

katrien zei

Dit ziet er supergezellig uit.En wat een mooie werken hebben jullie kunnen bewonderen.Altijd leuk om met gelijkgestemden samen te komen hé.Geniet nog maar even na.

Anoniem zei

Tjonge, wat een gezelige dag moet dat geweest zijn.
Mooie dingen en prima quilt heb je gescoord. Ik zie wat bekende gezichten en stiekem ben ik wat jaloers dat ik er niet bij was.
Groetjes, Cuny

inge zei

wat heb jij een leuke dag gehad! dank je dat ook wij mogen meegenieten van al dat moois

sylvia zei

ohhh, heb jij de quilt gekocht........:)
ik zat op het blog van Yvon te lezen dat de quilt verkocht was en vroeg me af aan wie! Lees ik jou als volgende, ben jij het......haha!!
Heel veel plezier ermee!!
groetjes, Sylvia

Yvonne zei

Oef....wat was ik moe gisterenavond maar wat heerlijk dat jullie allemaal zo'n fijne dag hebben gehad! Dat was nu net de bedoeling! Ik vond het enig jullie allemaal te ontmoeten! Fijne zondag!

petronille zei

Oh wat een schitterende creaties. Hier wordt ik zo jaloers op. Ik heb het geduld niet om zo'n grote quilt af te maken, hoe graag ik het ook zou willen. Prachtig!

Berbel zei

Wat een gezellig dagje,
fijne zondag, Berbel.

Lupineke zei

Waarschijnlijk zit jij nu heerlijk na te genieten bij je prachtige gekochte quilt op de bank met lekkere koffie... :)! Wat een vreselijk gezellige dag hebben jullie zo te zien en lezen gehad, dank je wel voor het leuke verslag Lida! Ik zit vol bewondering te genieten van al die prachtige quilts! Hier kun je ook weer genoeg inspiratie opdoen, leuk!! Fijne zondag, lieve groet Lupineke

AnitaS zei

Wat een leuke dag heb je gehad. Mooie quilt heb je gemaakt. Fijne dag.

Johanna Zweden zei

Nu zo te zien was dat weer een heerlijk dag, en wat een mooie quilts kwamen er voorbij, in de verre toch even meegenoten
fijne zondag

Dekenstikster zei

Wat een leuke dag!!! En een mooie quilt heb je gekocht... Het is toch de laatste foto, de Civil War BOW????
Geniet maar lekker na.
Groetjes, Wilma

Inge zei

Wat was het heerlijk hè Lida! Ik heb ook zo genoten en hoop dat dit een traditie gaat worden. Bedankt nog voor het brengen van mij en Erna naar het station.
Fijne zondag!

Knuffel,
Inge

ria vogelzang zei

Dat lijkt me heel gezellig om mee te maken!
En wat een prachtige foto's!!!
Fijne zondag!

Jessie zei

Je hebt een geweldige dag achter de rug en een prachtige quilt gekocht voor een mooi prijsje. Veel plezier ermee!

foekie's fashion zei

Kan best begrijpen dat je een heerlijke dag hebt gehad, kan je vandaag nog even genieten van je foto's.Groetjes van Joke

petronella zei

Weer zo'n leuk verslag van jullie dag, geweldig! Hopelijk volgen er meer! Fijne zondag!

Quibi zei

Nou, zo te zien heb je een erg gezellige dag gehad en heel veel mooie dingen gezien! Lekker, hoor!

MarianneD zei

Wat een gezellig dagje heb je gehaden wat heb je een mooie quilt gekocht..voor een superprijs! Als je toch bedenkt hoeveel uurtjes daar in zitten...geniet van je aankoop!

Hubertine zei

Dat klinkt als een heel gezellige dag en je hebt een fantastisch mooie quilt gescoord! Geniet er maar van!

Supergoof zei

Het leest en ziet er uit als een TOPdag!!
En de quilt van Noa is echt een koopje, Bofkont!
:o)

Berna zei

Het was een heerlijke dag. Heel veel plezier met je quilt!

Dorothé zei

Hoi Lida, dat is een heel leuk verslag. Zo was ik er toch een beetje bij. (want dat had ik graag echt gewild).

Klaske zei

De foto's zeggen genoeg! Geniet maar heerlijk na.Fijne zondag

Home and Lifestyle zei

Bij Berna las ik al dat het zo gezellig was! Lang van nagenieten dus!!

Lieve groet, Ingrid

Evelyne zei

Wat een gezellige en leerzame dag zal dat geweest zijn. De quilt is een plaatje, ik snap dat je daar geen weerstand aan kon bieden.
Fijne zondag en geniet nog wat na!!
Lieve groetjes, Evelyne

quilting Jeannet zei

Wat ziet het er allemaal leuk uit iLda, en wat heb je een mooie quilt gekocht, boffert!

josé zei

Lida wat heb jij heerlijke dagen gehad bij Liezbeth met vele bekende van mij.

En in Katwijk geniet maar van je mooie aankoop.

En fijn na genieten Groetjes José

Ane Scherrer zei

Looking at your pictures, I miss my quilting classes. We're on vacation, what is good to finish some UFOs but I miss my friends and my teacher...
What a wonderful day you had. Brazilian kisses...

Monica zei

Wat is dat leuk zo'n uitgebreid verslag van jullie bee in Katwijk, en zoveel mooi werk dat je weer laat zien. Bij José las ik een verslagje van de Merckwaardigdag in Nijkerk, zij laat twee letterbakken zien met borduurwerken, ontzettend mooi. Is de jouwe klaar?

Annemieke Price-Talen zei

Fijne Zondag en lekker na genieten van een leuke dag.
Groet Annemieke.

Erna Peekel zei

Ja ook ik zit nog steeds na te genieten. Wilde best veel doen vandaag maar het is niet gelukt. Wel een paar huisjes aan elkaar gezet. Het nagenieten is toch nog ff leuker.

Fijne avond nog.

Groetjes,
Erna

Hennie zei

Dat ziet er super GEZELLIG uit. De foto's zeggen genoeg.

Groetjes Hennie.

betty prins zei

Wat een heerlijke dag moet dat geweest zijn, met al die mooie quilts en gezellige ontmoetingen!

marijke's crea zei

Wat ziet het er allemaal gezellig uit, kan mij voorstellen dat dit een dag met een gouden randje was!
groetjes Marijke

soyee zei

Daar was veel moois te zien en te bewonderen. De quilt die je kocht is prachtig, een plaatje inderdaad.

Chris zei

Geen wonder dat je zo genoten hebt, net als al die andere dames. Ik heb al heel wat verhalen gelezen.

Daniëlle zei

Was me dat genieten!! Bedankt voor je foto's joh! Heel veel plezier met het maken van het huisje!! Liefs, Daniëlle