donderdag 29 december 2011

Woef wat ben ik boos etc.

Jullie weten dat we druk bezig zijn met het opknappen van de gang en het trappenhuis, dat betekent dus wel dat er een enorme hoop rommel van de muren is gekrabd en dus bracht ik vandaag al drie vuilniszakken weg naar het grof vuil, ging in ene moeite door, eerst naar het gemeentehuis voor het aanvragen van een nieuw paspoort (wat zijn die dingen duur!), dan afdek plastic halen en eten voor Tara, de dierenwinkel en Karwei de doe het zelf zaak zitten in dezelfde straat en daarna even door de bocht en bij de gemeentewerf de zakken afgegeven.


Toen weer naar huis, waar DS druk bezig was met het verwijderen van de onderlaag met een stoomapparaat. Het viel wel tegen, hij is nog lang niet klaar. Dan na de lunch in de auto gestapt en naar Vlaardingen gereden en daar tapijt uitgezocht en meiden:


Mooi rood is niet lelijk toch? Eerst zocht ik nog een iets donkerder  rood uit, maar die bleek niet geschikt voor de trap, dus nu wordt het deze. Niet direct hoor, er moet eerst nog geverfd worden en dat betekent afkrabben, gronden en aflakken van 6 deuren en deurposten in het trappenhuis en de hal en daar de binnenkant van de badkamerdeur ook nog gedaan moet worden, in totaal zeven stuks! Daar ben ik nog wel even zoet mee! Dan komt men pas in februari spachtelputzen en als laatste komt de stoffeerder de trap doen! Afijn omdat we ook de muur van de hal moeten doen, werd de spiegel even op de grond gezet en toen Tara zichzelf daar in zag, kwam er diep uit haar keel een enorm gebrom! Even later een heftig geblaf, dus ik heb de spiegel maar weer gauw op de halfkale muur opgehangen zodat het weer rustig werd in huis!Heb er helaas geen foto van kunnen maken, was bang dat het anders vechten zou worden tussen Tara en haar spiegelbeeld!
Hoop dat het vandaag allemaal goed gaat en dus wens ik jullie ook een heel fijne en productieve dag!


24 opmerkingen:

carine zei

Ja Lida, Tara zal van haar spiegelbeeld verschoten zijn ., verschiet soms van het mijne...lol ? neen, alle gekheid op een stokje, je hebt het druk, veel vuiligheid en opkuis en , dat juist voor het nieuwe jaar ,je weet je periode ook te kiezen,moet ik zeggen, ik wens je toch een rustige drukke dag toe , zonder tegenslagen .. Keep up the Spirit!! Dikke knuffel Carine

Gerda Hartman zei

Sterkte hoor, wij hebben die klus net achter de rug. Alleen moest er bij ons ook nog de stucadoor aan te pas komen, want de onderlaag kwam mee. Mens, wat een bende heb ik gehad. Nu moet de vloer er in de gang nog uit (plavuizen), maar we hebben het even opgeschort totdat het huis van oudste zoon klaar is.

Heleen zei

Je bent er maar druk mee! En die gekke Tara. Rood zal mooi warm staan op de trap.

GRANNY'S HOUSE zei

Die Tara toch.
Sterkte verder met de verbouwing.

Groetjes
Ines

Monica zei

Oeps, dat is een heel klusje dat trappenhuis, maar als het klaar is zal het schitterend zijn geworden, en rood op de trap is mooi

Antje uit Urk zei

Sterkte met klussen Lida! En rood tapijt lijkt me heel mooi en warm! Ik hoop dat het lekker vlot klaar is en dat Tara geen spiegels meer tegenkomt!
groetjes,

margaquilt zei

Ja het is altijd meer werk dan je denkt. Wij kunnen er van meepraten.
Net als met het quilten in je hoofd heb je het zo klaar maar in de praktijk is het toch wel lastiger.
Fijne jaarwisseling.
Marga

Berna zei

Wat zijn er toch veel mensen aan het klussen deze week. Ben juist zo blij dat ikniks hoef te doen.
Maar het zal straks een plaatje worden die hal van jou. Veel succes ermee!

Berna zei

Ps mooi die rooie trap straks! Hou ikwel van.

AnitaS zei

Ach je moet eerst in de rommel zitten om het later mooi te hebben. Sterkte en een fijne dag.

Jessie zei

Ja je moet er wat voor over hebben, maar straks kan je dan genieten!

Janny de Roo zei

Er wordt zo vaak gezegd, dat dieren geen spiegelbeeld kunnen zien of dat ze geen TV kunnen kijken, iets waar ik het niet mee eens ben en jij hebt het bewijs nu ook gehad......! Succes met de werkzaamheden !

Sezoentje-Sonja zei

Ja, dat willen die beestjes niet hè, concurrentie in huis die er even knap uitziet als zijzelf :))))
Hier staat ook nog een traprenovatie op de lijst, pffffffff, ik stel het uit tot het voorjaar hoor, vind er nog even de energie niet voor!
Veel succes jullie, het zwaarste lijkt me achter de rug, ben benieuwd naar het eindresultaat.Vind deze kleur rood eigenlijk wel heel mooi!
Liefs, Sonja

Kiekplaotiesenzo zei

Rustig blijven Lida! komt allemaal in orde en zo'n 'rode' trap zie ik ook helemaal zitten. groetjes.

Yvonne zei

Leuk hè hoe dieren op hun eigen spiegelbeeld reageren? Niet als ze de spiegel bijna aanvliegen natuurlijk..... Gelukkig heb je 'm op tijd gered. Mooi warm kleurtje komt er op je trap. De ergste klus heb je al gehad, nu gaat het alleen maar mooi worden! Succes en een fijne jaarwisseling!

Mascha zei

Het is een hoop werk maar dan wordt het straks wel heel erg mooi.
Groetjes Mascha

Klaske zei

Mooi kleurtje voor je tapijt, dat is mijn kleurtje wel!
Klus ze!

Jasmijn zei

Hai Tara! raar he zo'n spiegel. Toen ik hier pas woonde had ik alleen nog maar witte broertjes en zusjes....nou als ik mezelf dan zag....grgrgrg dacht ik dat het een buurkat was.
Wens je baasje maar sterkte hoor met al die deuren! En pas op je staart!! Voor je het weet heeft die een andere kleur als je baasje zo druk bezig is.
groetjes van ons allemaal

Guusje, zei

Wat heb je mooie vloerbedekking uitgekozen. En dan Tara geweldig, lijkt Philana wel die doet ook al zo raar als ze haar spiegelbeeld ziet.

Berbel zei

Jullie zijn wel druk bezig zeg, maar wat zal ´t mooi worden als alles af is.zo´n donker rood vind ikzelf een hele mooie woon-kleur. Heb ik zelf ook veel in huis (maar helaas niet op de trap). Groetjes Berbel

Anoniem zei

Joh, met een stoomapparaat schiet het ook voor geen meter op. Gewoon een pakje spul bij de bouwmarkt of kwantum halen. Heet behangafweekmiddel. Dat mieter je in een emmer lauw ater, doop daar de latexroller in en rol de muur er lekker nat mee. Zodra je alls nat hebt, kun je aan het begin alles er in een paar ferme vegen met een afsteker afschuiven. Een slaapkamer van 16 vierkante meter heb je in een uur of 2 helemaal schoon.
Groetjes, Cuny

Miranda zei

Arme jullie...hard aan het werk..en dan ook nog hard geblaf. Ik weet nog dat Sam toen hij klein was zichzelf zag in de mermeren haard...en ook zo'n geblaf. Gelukkig heeft hij het toch afgeleerd...enne borduur ze. Het ziet er echt schitterend mooi uit als het af is...

mieke zei

Jeetje, 7 deuren in de hal / gang.
Wat een werk, succes !
grtjs Mieke

Lupineke zei

Oh, wat een verhaal van Tara zeg, die gekkerd toch! Gelukkig maar, dat je spiegel niet gesneuveld is! Mooie kleur rood heb je uitgekozen, warm en behaaglijk, past goed bij de rest van je huis. Nou, heel veel succes hoor, met al het werk! Lieve groet Lupineke