dinsdag 6 december 2011

Waar zou ik nu eens over schrijven???

Wel dat is soms dus een heel lastige vraag en soms een makkelijke, vandaag een lastige, want ik heb niets wat ik kan laten zien! Ja genoeg gemaakt, maar allemaal geheime steekjes en dus heb ik een probleem!
Maar wacht eens, ik heb een hoop van jullie nog nooit kennis laten maken met mijn berenbende! Kom maar eens mee, we beginnen op de zolder, in mijn hobby/logeerkamer staat een tafeltje met daarop:

Deze hele bende beren, het zijn heel wat verschillende beren hoor en ze komen  ook van dichtbij en van ver!

Hier zien jullie eerst helemaal links Rupert de laatste aanwinst en daarnaast Little John, deze kreeg ik al weer een paar jaar gelden van DP en het leuke is dat Tara graag aan hem snuffelt maar gelukkig laat ze hem verder met rust! Dan komen hier de Engelse dames, zij zijn afkomstig uit het New Forest!


Nee dat is geen grapje hoor, wij logeerden in een schattig hotelletje en daar aan de overkant woonden zij in een winkeltje en toen we naar huis gingen wilden zij wel mee verhuizen! Daar vonden we toen ook nog een klein beertje bij Stonehenge, die heeft een heel belangrijke taak bij mij, hij bewaakt mijn sleutels! Op zijn trui staat nog Stonehenge ter herinnering aan ons bezoek! Verder woont ook deze deftige beer boven, deze kwam al weer 15 jaar geleden met mij mee toen ik een bezoek bracht aan Londen, ik gaf hem aan Mams, maar vorig jaar kwam hij bij ons wonen :


Dan is er deze heel speciale beer, ik kocht hem jaren geleden voor mijn zusje, toen zij heel slecht lag, lag deze beer onder haar handen, na haar overlijden kwam zij weer met mij mee terug:


Ze draagt een heel speciaal jurkje, het was het eerste jurkje wat mijn oudste dochter na haar geboorte droeg! Ook nummer twee heeft het nog aan gehad!


Hier zien we Bob de Beer, ook deze kocht ik samen met een broer voor Mams, maar bij het opruimen werd ook deze beer naar Maassluis gestuurd! Zo dat zijn de eerste beren waar ik jullie mee kennis wil laten maken, misschien zien jullie binnenkort de andere wel een keer! Als ik weer eens niets weet/heb om over te schrijven! Fijne dag!

29 opmerkingen:

Ans zei

Wat een lieve beren met dierbare herinneringen. Zo'n verhaaltje is ook leuk. Ik geniet ook van al dat mooie borduurwerk wat je laat zien. De letterbak is al heel mooi aan het worden. Groetjes, Ans

Janny de Roo zei

Lida, wat een prachtige, maar ook emotionele verhalen omtrent jouw beren.Ik denk dat de meeste beren wel een verhaal met zich meedragen. Hier zijn er ook nog een paar met een "story".

Jeanny zei

Leuk dat je ons vertelt over de hele berenfamilie die blijkbaar bij jou woont. Beren met herinneringen, mooie, lieve herinneringen om te koesteren....!
Fijne dag.

susana zei

Wat een heerlijke berenfamilie heb je.Net als wij; ieder z´n eigen verhaal.
groetjes Susi

pauline zei

Wat is dat toch met beren? Ze blijven ons lief, hoe oud we ook mogen worden. Hier wonen er ook een paar, sommige gekregen en ook zelfgemaakte. Je hebt veel Engelse beren, kun je ook Nederlands tegen ze praten :-)?
groetjes,

katrien zei

Wat een schatjes.

Annelies zei

Wat leuk ! Ook hier staat nog een Bob de beer.

Anoniem zei

Wat een lieve beren verzameling met allemaal een eigen verhaal. Beren hebben gewoon iets schattigs over zich! Mijn zoontje kijkt vaak Bertje Beer op tv dat is ook zo leuk!

Groetjes,
Esther

Johanna Zweden zei

Het zijn snoepies, en ook met herinneringen, dat is en blijft speciaal
Fijne dag groetjes Joke

petronella zei

Wat een warme gezelligheid, die beren, en heel speciaal, de herinneringen die ze met zich meedragen, om te koesteren....

margaquilt zei

Ze zijn leuk hoor.
En met herinneringen die blijf je koesteren.
Groeten
Marga

Cisca zei

Wat een leuk stel zo , je hebt er heel wat. Die ene is wel heel speciaal, en ook nog met het jurkje van je oudste dochter! Wat een herinneringen.
Je borduurtjes zijn schattig en je schiet al lekker op.
Knuffel, Cisca

AnitaS zei

Wat een mooie beren. Ieder brengt zijn eigen herinneringen mee. Fijne dag.

Heleni zei

Wat een gezellig logje Lida en een super leuke berenfamilie.

groet Heleni

Ageeth Dorsman zei

Wat een lieverds van beren, allemaal
met een verhaal en een herinnering!
Ik heb zelf een speciaal, klein
beertje, zelf gemaakt, die alle jaren
van berenmaken en ontwerpen heeft
overleefd, nooit is goedgekeurd voor
de verkoop en mij nu ook weer gezel-
schap houdt bij het quilten. Hij
hoort inmiddels net zo bij mij als
jouw berenfamilie bij jou, met her-
inneringen om te koesteren!
Groetjes van Ageeth

Inge zei

Leuk hoor, die beren. Er zitten twee bekende bij, die ik ook heb, de Harrods beer en natuurlijk Bob.
Tot mijn schande moet ik bekennen dat bijna al mijn beren in een grote mand zitten gepropt. Ik was de meeste helemaal zat, overal die beren in huis, ineens had ik er genoeg van. Nu zitten er nog maar 2 in de kamer, oh nee 4, ik vergeet de kleintjes op de ouwe Singer. Bij jou hebben ze het véél beter, dat zie je zo.

Knuffel, Inge

Lupineke zei

Hee, wat leuk om je berenfamilie weer eens voorbij te zien komen, dat was al lang geleden!! Lief om te lezen! Fijne dag, schijnt bij jullie ook een aarzelend zonnetje? Liefs Lupineke

Willy zei

Fijn dat deze dierbare beren je gezelschap mogen houden als je met je hobby bezig bent. Mooi stel bij elkaar.
Fijne dag,groetjes

Monica zei

Bereleuk!

Mascha zei

Wat een berenleuk berichtje.
Groetjes Mascha

Anoniem zei

prachtige beren, allemaal even uniek.

Hoeveel heb je er ?

ik volg je

Mvg saramsa87

Chris zei

Zo heeft elke beertje zijn herinneringen. Die chique dames vind ik geweldig! En het beertje met het jurkje, heel ontroerend Lida.

Anje-Grietje zei

Zoveel gedachten, zoveel bijzondere Berenkinderen, zoveel Berenliefde....geweldig, dank je wel!
Lieve groetjes van mede Berenmoeder Anje.

Hilde zei

De verhalen zijn enig, de beren heel mooi, een prachtig gezelschap!
Groetjes.

Jessie zei

Wat moet je het druk hebben met zo'n grote familie. Het ziet er heel gezellig uit!

Sezoentje-Sonja zei

Haha, die stiekeme steekjes worden hier ook gezet hoor ;))
Wat heb je mooie beertjes tussen je collectie zitten en dan met zo een mooi verhaal erbij, veel mooie herinneringen.
Liefs, Sonja

Gerda Hartman zei

Wat een schatjes. Bob en Sabine hebben hier ook gewoond. Ze zijn met de noorderzon vertrokken (lol).

Erna Peekel zei

Heerlijk al die beren met zoveel herinneringen.

Groetjes,
Erna

Audry zei

Hoi mam, je moet al die beren van jou hun verhalen laten vertellen, zoals je eerder al eens hebt gedaan en dan bundelen. Een zekere hit!! Ik heb ook je plaatje van Della even aangeklikt. Ik keek vroeger altijd naar de serie Touched by an angel, vond het geweldig en vooral Della met haar humor. Ik heb haar ook eens in een interview gezien en daar is ze zo onwaarschijnlijk mooi en zoveel humor. Ik vind haar echt een prachtvrouw net als jij!!
Dikke kus en knuffel, Audry