vrijdag 23 december 2011

15 jaar geleden!

Het was begin november 1996 en mijn buurvrouwtje en ik bezochten samen Londen om daar van de Kerst-sfeer te proeven, zij had nog nooit eerder gevlogen en dan is november niet echt de aangewezen maand om te gaan vliegen, vanwege het weer vlogen we eerst naar BelgiĆ« om een kortere oversteek naar Engeland te maken! We kwamen aan het eind van de morgen aan en Londen baadde in het zonlicht, heel ongewoon voor die tijd van het jaar! 

Doordat we een andere route hadden gevlogen dan normaal moesten we met een wijde bocht rond Londen vliegen voor we konden dalen, dat was genieten! We bezochten Madame Tussaud en The London Experience, helaas konden we niet naar een Musical want zij sprak geen Engels, maar we sloegen ook Harrods niet over en winkelden daar uitgebreid! We kochten versieringen voor in de kerstboom en ook allebei deze beer:


De mijne ging naar Mams en kwam vorig jaar weer naar mij toe, want Mams ging opruimen! Maar de leukste herinnering is wel haar gesprek met de winkeljuffrouw toen zij de beer voor haar dochter kocht. De jongedame begreep natuurlijk haar Nederlandse vragen niet en toen deze haar schouders ophaalde begon mijn buurtje met duidelijke en langzaam gesproken woorden haar vragen te herhalen, dat hielp natuurlijk geen snars en dus ben ik er gauw bij gaan staan en heb voor haar de vragen vertaald, waarop zij mompelde dat die dames wel erg dom waren dat ze geen woord van haar begrepen! Toen ik in het Engels uitgesproken was en de beer was ingepakt verklaarde zij uit de grond van haar hart, dat dat de laatste keer was dat ze naar het buitenland zou gaan, want die lui waren toch te dom voor woorden. Maar het meest bijzondere wat we mee maakten was het bezoek aan Westminster Cathedral, waar het koor aan het oefenen was voor de diensten die er die Kerst zouden worden gehouden, de jongens zongen als engelen zo mooi!

Christmas Vespers image.

Mocht je ooit een bezoek aan de kathedraal brengen, vergeet dan niet omhoog te kijken, er zijn gedeelten waar het plafond op kant lijkt!


Een heel bijzondere beleving was de rit door het hart van Londen boven in een open dubbeldekker, we hadden wel dikke jassen aan, maar het was zo zacht dat we lekker boven konden zitten en genieten van een sprookjesachtig Londen. Veel foto's hebben we helaas niet, want thuis gekomen deed zij de camera open zonder het rolletje terug te draaien en dus was alles belicht, wat is het nu dan toch makkelijk met de digitale camera, geen rolletje meer en je kunt het chipje eruit halen zonder dat het de foto's beschadigd. Gisteren moest ik weer aan haar denken, door een val als kind in een betonnen trappenhuis waren haar hersens licht beschadigd en al kon ze met woorden goed uit de weg, schrijven en lezen waren een korvee voor haar en toch was ze slimmer dan menig "geleerd" mens. Ik zie haar niet zo vaak meer, maar deze bijzondere trip is echt een geweldige herinnering! Ik wens jullie ook veel leuke en bijzondere Kerst-herinneringen! Fijne dagen
Lida16 opmerkingen:

Anoniem zei

prachtige foto's, leuke herrineringen brengen die met zich mee.

Een zalige Kerst en gelukkig Nieuwjaar toegewenst aan jullie.

Wat zijn jullie voornemens voor 2012 ?

Mvg sarama87

Heleni zei

Ach wat een ontroerend verhaal over je buurvrouw Lida. Jammer dat je haar niet zo vaak meer ziet. Maar de herinneringen blijven, dat zie je maar weer.

Fijne Kerstdagen.

groet Heleni

AnitaS zei

Je hebt je herinneringen mooi verwoord. Fijne dag.

Jessie zei

Wat een leuke herinneringen, en je hebt het weer grandioos beschreven!

A.B. zei

I wish you a peaceful Christmas and happy new year.
hugs
angi

Lupineke zei

Wat bijzonder om je herinneringen aan deze leuke trip te lezen, geweldig verhaal over die beer! Heerlijk he, dat zij dacht dat langzaam praten zou helpen ;) Misschien weer eens een reden om haar op te zoeken?! Lieve groet Lupineke

Johanna Zweden zei

Heerlijk weer even herinneringen ophalen

En ja Lida zo gaat het helaas in het leven, soms zou je mensen wat vaker willen zien,!!! maar door omstandigheden , !!!!

Als ik dit zie! roep ik ! O wat mis ik de UK, de gezelligheid, rond de kerstdagen

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen toe, en een gezond en liefdevol en veel inspiratie voor 2012

Groetjes Joke

Inge zei

Leuk hoor, deze herinneringen. Ik ben een paar keer in Londen geweest, ook in de kathedraal en de herinneringen komen door jouw verhaal weer terug. Bijzonder!
Die beer heb ik uiteraard ook, maar "shame on me", die ligt onderin een rieten koffer......
Nogmaals fijne dagen en tot de 26ste bij de kerstruil!

Knuffel,
Inge

Jeanny zei

Mooi zulke herinneringen en mooie foto's ook !!!
Fijne Kerstdagen.

katrien zei

Mooie herinneringen.
Fijne Kerstdagen.

mieke zei

Leuke herinneringen en mooie foto's.
grtjs Mieke

inge zei

leuke herinneringen! fijne kerstdagen!!!!

margaquilt zei

Mooie herinneringen en prachtige gewelven.
Fijne dagen
Marga

Guusje, zei

Dit is zeker een geweldige kerstherinnering. Leuk om in deze tijd een keer in London geweest te zijn. Ook voor jullie fijne kerstdagen.

Willy zei

Dank je Lida voor deze mooie herinneringen en foto's van jullie bezoek aan Londen.
Ik wens jou en je gezin een fijne Kerst en alle goeds voor 2012.
Lieve groet en een knuffel voor Tara.

Berbel zei

Wat leuk je trip naar Londen, fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Groetjes Berbel