woensdag 2 november 2011

Muzee Scheveningen, handwerktentoonstelling!


 Gistermorgen vertrok ik richting Den Haag/Scheveningen niet al te vroeg want had geen behoefte aan files, maar helaas op de Utrechtse baan liep ik een half uur vertraging op door de stoplichten daar, maar ik wilde persé naar de tentoonstelling van de handwerken van de industrieschool die daar wordt gehouden.Nu wat was dat een heerlijk bezoek meiden, ik heb genoten en niet alleen van de tentoonstelling toen ik in het Muzee foto's liep te maken, kwam er een dame in Scheveningse dracht en daar had ik opeens een levend fotomodel!


Ik vroeg toestemming aan de dame die haar fotografeerde en aan de dame zelf en even later had ik een paar mooie kiekjes van haar, ze vertelde mij een en ander over haar dracht, maar daar vertel ik morgen verder over! Dan laat ik ook nog wat meer foto's zien van het Muzee!
 Maar ik was gekomen voor "Uit de school geklapt" en dus klom ik de trap op naar de eerste verdieping, langs de trap hingen allemaal onderdelen van de dracht in poppenformaat erg leuk om te zien en toen stapte ik het oude schoollokaal binnen waar de tentoongstelde lappen, kleding was uitgestald!
Het was voor sommige dingen die ik daar zag een feest van herkenning en andere dingen gaven mij het gevoel dat ik toch maar erg amateuristisch bezig ben, maar alles was de moeite waard om te bekijken! Kijk maar mee!
 Hier links een lap met allemaal kleine werkjes van Trijnie van Spanning -Oostrom, beeldschone kantjes en bandjes, even aanklikken en je ziet het allemaal wat beter! In een volgende vitrine lag dit goud borduurwerk!Tussen de diverse handwerktechnieken die op allemaal
losse lapjes zijn uigevoerd zijn allemaal prachtige kantjes
gemaakt waardoor de lange lap steeds speelse onder-
brekingen heeft.
Hier rechts zien jullie het begin van de schitterende rol van Marcella : Souvenir de ma Vie! zag hem al eerder in De Lier tijdens de tentoonstelling "Aan de Rol", maar ik ben iedere keer weer onder de indruk van haar vakvrouwschap! Hieronder nog een paar foto's, de rol ligt in een lange glazen doos en dus is het best lastig fotograferen, maar ik hoop dat jullie het goed kunnen zien!

 Rechts een mooie rand met pauwen erin:
Links weer een flink stuk van haar schitterende lap, kijk de fijne kant eens in het eerste stuk!
Even verder hangen allemaal mooie letterlappen op een wand:

Eronder staat een strijkplankje zoals ik als kind hebt gehad, de nostalgie kruipt omhoog, helemaal bij het zien van deze wand waar ik die mooie knalgele patroondelen op zie staan die ikzelf heb gebruikt als meisje van een jaar of dertien om te leren patroon tekenen en ook hoe je de patronen aan je maten aan moest passen!
Dan zie ik plots een heel bijzonder werkstuk en ik denk dat ik nu begrijp wat Marcella en andere blogsters bedoelen met het maken van een "Oud goed" quilt, kijk hoe gaaf dit eruit ziet!

Nu heb ik een woord teveel gezegd? Gaaf hè? Aan de andere kant hing ook nog een grappige en ook heel originele letterlap, met daarin allemaal kleine kussentjes:
Dit lijkt mij voor sommigen van ons, die nogal veel speldenkussentjes hebben verzameld, een heel geslaagde oplossing! In plaats van letters kun je dan altijd nog de naam van de gulle geefster erop borduren!
Nu meiden, hieronder nog wat foto's, maar ik weet zeker dat jullie het geloven als ik zeg dat het al is het geen grote tentoonstelling, duidelijk de moeite waard was! Ook het Muzee is een bezoek waard en neem gerust je wederhelft mee, die vermaakt zich vast wel met de modelboten en de schelpen en andere Zeese dingen die er tentoon gesteld staan!
Fijne dag!

P.S. Nagekomen bericht, kijk eens wat ik in de brievenbus vond vandaag:
Lapjes voor mijn VL quilt afkomstig van Juud en Marleen, de quilt is hierbij officieel van naam veranderd, niet meer mijn nieuwe Victoriaanse maar "Sprokkelquilt!" Idee van Juud! Meiden allebei hartstikke bedankt!

35 opmerkingen:

Gerda zei

PRACHTIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
je zult zeker genoten hebben...;0)
Fijne dag

Home and Lifestyle zei

Fijn dat je zo'n heerlijke dag hebt gehad!

Lieve groet, Ingrid

carine zei

Subliem!! Je hebt er een leuk weekend opzitten zo te zien, je zou dat voor minder. Blij voor je . Nog een fijne dag verder , dikke knuffel Carine

Annelies zei

Wow Lida, ik zit hier te smullen van al je foto's !

AnitaS zei

Wat een mooie werkstukken. Zo'n tentoonstelling is echt wl wat voor jou.

Lupineke zei

Wouw, wat een heerlijk verslag Lida, ik heb er werkelijk van genoten! Vreselijk mooie dingen laat je ons zien, gelukkig kon ik telkens de foto's wat groter maken om beter te kunnen kijken naar al die fraaie bijzonderheden! Ik weet niet, of het er van komt om zelf te gaan kijken, maar dank voor het meekijken! Fijne dag, veel plezier met je Sprokkelquilt, gave naam! Lieve groet Lupineke

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een schitterende tentoonstelling, en die oud goed quilt ziet er geweldig uit.

Groetjes
Ines

Ria zei

Wat een geduld hebben deze meisjes moeten opbrengen op school. Jammer dat de jeugd daar zo weinig meer mee heeft.

Geweldig om dit te bekijken. Fijne dag Ria.

katrien zei

Wat een mooie werken.
Fijne dag heb je gehad.

Hilde zei

Fijn dat je ons zo laat meegenieten. Het zien alleen al van die handwerken doet mijn hart smelten.
Je zal ook genoten hebben!
Groetjes

marcella zei

Prachtige foto reportage Lida, Het is inderdaad wat moeilijk fotograferen door het vele glas en de belichting. Mijn Souvenir staat er wel apart op zo, ik vind het erg mooie foto's.

Heleni zei

Wat een geweldig mooie handwerken Lida.
De merklappen vind ik helemaal super.
Ik kan me voorstellen dat je een prachtige dag hebt gehad. Als je dat allemaal ziet wil je toch zo beginnen.......

groet Heleni

Anita zei

Wat een geweldig mooie dingen heb je gezien. Heerlijk dagje.

Willy zei

Dank je Lida, voor dit uitgebreide verslag. Ik zit er van te smullen.
Lieve lapjesverrassing van de meiden.
Geniet nog even na en fijne dag, groetjes

jessie zei

Ik zie dat je ook genoten hebt, en de gele patronen daar heb ik vroeger ook mee gewerkt. Vind het nu jammer dat ik ze niet bewaard heb!

Guusje, zei

Wat een verwennerij die prachtige lapjes en wat ben je naar een geweldig fantastisch mooie tentoonstelling geweest. Ik wil zelf ook graag een pronkrol gaan maken en ben bezig met de inspiratie voor een oud goed quilt. Zo leuk en mooi om al die prachtige stukken hier voorbij te zien komen wat zul je genoten hebben.

Trijnie zei

Hartelijk dank voor de prachtige foto's! De lap met kantjes enz. bestaat uit oude haakvoorbeelden. Ik bewaarde ze in een doos. Niemand zag ze. Daarom hechtte ik alle draadjes af. Na een was- en strijkbeurt naaide ik ze op een lap wildzijde in de vorm van een Souvenirrol.De collage van oud-textiel heb ik provisorisch neergelegd, daarna gefotografeerd en vervolgens stuk voor stuk opgenaaid. Groeten Trijnie

Marjan zei

Heerlijke foto's Lida! Dank voor het delen!

Ageeth Dorsman zei

Wat een geweldig leuke tentoonstelling
ben je heen geweest! Ik wilde, dat ik
momenteel meer tijd had, dan zou ik
zeker gaan. Maar jouw prachtige foto-
impressie maakt veel goed!
Groetjes van Ageeth

Anita A zei

Wat jammer dat het zo ver weg is, anders was ik er zeker gaan kijken. Mooi allemaal hoor !!

Gerda Hartman zei

Ziet er inderdaad geweldig uit. Een heerlijke dag lijkt me en nog verwennerij als je thuiskomt.

marijke's crea zei

Wat een pronkstukken leuk dat je ons laat meegenieten!
groetjes Marijke

lia zei

Wat laat je ons genieten met die schitterende foto's,wat een vakwerk.
Als je mij je adres mailt heb ik nog wel wat sprokkellapjes voor je.
Groetjes Lia

sylvia zei

arrrgghh, wat een mooie handwerken in het Muzee!!!!

Janny de Roo zei

Wat een prachtige tentoonstelling, dat haal je niet één twee drie uit de aankondiging. Had ik je niet al eens gezegd dat je een bevoorrecht mens bent....? Dat heb je maar mooi even weer meegekregen....!

soyee zei

Wat een mooie tentoonstelling.

Anoniem zei

Wat een schitterende tentoonstelling gr Joke en nog bedankt voor de overnachting

Judith zei

wat een prachtige tentoonstellig, wat een huisvlijt! `leuk dat je twee enveloppen had bij thuiskomst! En die Sprokkelquilt! Prima naam toch! Geniet ervan. Ga nu paarse lapjes naar iemand in Belgie sturen, leuk toch! Prettige avond

Inge zei

Geweldig, wat een gave tentoonstelling en wat heb je veel en mooie foto's gemaakt. Echt genieten, hoor voor ons thuisblijvers.
Oh en wat een leuke cadeautjes en wat een superidee van Juud om jouw quilt "Sprokkelquilt" te noemen. Perfecte naam!

Knuffel,
Inge

Chris zei

Mammamia wat veel schoonheid! Geen wonder dat je daar genoten hebt. Die rol van Marcella vind ik super en ook dat 'oud goed', die ziet er prachtig uit joh.

q.lodge gerda zei

Ja, joepie ik heb je weer gevonden! Mooie dingen laat je daar zien. Groetjes

Antje zei

Nou je hebt me wel laten genieten hoor! een heerlijk Logje Lida! En ik ga straks nog eens kijken.
Bedankt en een lieve groet,

marijna zei

Geweldig Lida jou foto's! Leuk, die gele patronen heb ik ook gebruikt op de huihoudschool! Dat waren basis patronen die je aan kon passen. Ik ga nu je foto's even van dichtbij bekijken en smellen van al dat moois.

Miranda zei

Oh Lida, wat een heerlijke tentoonstelling. Dank zij jou en de foto's worden we tenminste op de hoogte gehouden...en die Zeeuwss bloedkoralen ketting...die hangt soms ook om mijn nek te pronken. Wist je trouwens dat als je deze veel draagt, dat je aan de kleur- veranderingen kan zien of je erg gezond of ziek ben...knuffel en bedankt.
PS Tot wanneer is deze tentoonstelling eigenlijk Lida

Marcha zei

Wat een prachtig verslag, bedankt voor het delen. Kreeg deze tip weer via via binnen!