woensdag 16 november 2011

Het was gaaf!!

Gisteren ben ik dus naar Lupineke alias Stefanie geweest in Middelburg, ik was eerst een beetje bang dat ik met files en mist te maken zou krijgen, maar ik had geluk, de files waren al opgelost en alleen op een van de Zeeuwse eilanden kreeg ik met wat mist te maken, maar het bleef goed zicht!


 Het was een fantastische rit, ik reed vrijwel het hele stuk over de A57, dus via de Haringvlietdam, de Brouwersdam,      via de prachtige Oosterscheldekering naar Middelburg. Het toeval wilde dat er gewerkt werd op de kering en ik moest stoppen voor een rood stoplicht, dat gaf mij de gelegenheid om snel wat foto's te maken! Wat zijn het toch schitterende bouwwerken, een heel grootse prestaties van de bouwers!

De zon scheen op het water en met de wat heiige lucht gaf dat een heel feeëriek tafereel! Maar ik reed weer snel door en even over tienen stopte ik bij Stefanie voor de deur! Ik werd ontvangen met een dikke knuffel, lekkere koffie en heerlijke eigen gebakken pompoentaart!


We zaten uren te kletsen en ik bewonderde haar prachtige blokjesquilttop en de grote blokkenquilt die ze onlangs maakte en die zoals jullie zien al snel daar een van de poezen in beslag werd genomen!


Voor de lunch reden we (met de auto, de fietsen bleven in de schuur!) naar het centrum van Middelburg en daar op de Grote Markt met op de achtergrond het prachtig herstelde stadhuis namen we snel wat foto's van elkaar!

     Links Stefanie en rechts sta ik voor dit prachtige bouwwerk!                          

Toen samen voor de lunch naar "De Drukkerij" een groot pand met een schitterende boekwinkel, echt zo'n grote heb ik zelden gezien en het was er druk! En in het midden omgeven door de boeken was de Brasserie, waar we heerlijk hebben gegeten! En natuurlijk weer lekker zitten kleppen, daarna nog een rondje door de winkel gemaakt, veel quiltboeken hebben ze niet, maar wel kon je kiezen uit wel zeven verschillende quiltbladen! En toen zag ik dit staan:


Ik had hem al eens op Stefanie's blog zien staan en wat kan ik beter als herinnering aan mijn bezoek aan Zeeland meenemen dan een Zeeuwse knop bakblik? Ik ga een dezer dagen proberen er een lekkere chocolade cake in te bakken, het recept zit erbij! Bij het naar buiten gaan viel de zon op "De Lange Jan" en al kon ik niet al te veel lopen, daar moest ik toch wel even een foto van maken, we liepen daarna weer terug naar de auto en zagen deze twee "Zeeuwse" jurken in een etalage van een kapper staan, kijk eens hoe origineel!

 De eerste is gemaakt van mosselschelpen en de tweede van platte oesterschelpen!

Helaas was het daarna weer tijd om Stefanie thuis te brengen, waar ik nog even kennis maakte met haar DH en daarna werd het echt de hoogste tijd om richting huis te gaan, ik werd door Stefanie en echtgenoot uitgezwaaid en na een vermoeiende tocht (lange file op A15) kwam ik twee uur later weer thuis. 
Vandaag ga ik verder aan de kerstruil en naar ik hoop ook weer wat verder aan mijn Log Cabin, ik heb dus echt genoeg te doen en andere steekjes moeten even wachten tot ik daar weer tijd voor heb!
Fijne dag!

31 opmerkingen:

Annelies zei

Je hebt een heel gezellige dag gehad !

quilting Jeannet zei

Gezellig verslagje Lida, ik heb ook het bakblik en het bakken gaat er subliem in!

Johanna Zweden zei

Gezellig zo een dagje uit Lida, en dat je zo fijn onthaald werd en al het moois gezien hebt, kan je weer van na genieten
Groetjes Joke

carine zei

Je hebt het weer naar je zin gehad Lida, en daar bij ik blij om . Het zag er ook prachtig uit die gebouwen.... en wat een uitzicht. Nu nog een paar steekjes en je bent weer een heel eind vooruit! Dikke knuffel Carine

Berkeboom zei

Ik heb genoten van je verslag. Van deze gezellige dag kan je heerlijk nagenieten met een plak cake uit zo'n prachtig blik....Groetjes Gré

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dat was weer een dagje genieten. Ik vind het ook altijd imponerend om over de bouwwerken te rijden.

Miranda zei

Wat een gezellig verslagje zo uit Middelburg! Ik heb er ooit als lagere school kind een rondleiding gehad, want ook binnen kijk je je ogen uit...nu ja destijds dan...en zo een bakblik..ieeks... die wil ik ook als Zeeuwse. ideetje voor een Sinterklaas wellicht... groetjes

Lupineke zei

Lieve Lida, ik heb net zitten nagenieten van je logje over onze leuke dag gisteren, wat was het gezellig! Vervelend dat je toch nog in de file kwam te staan :(( Vandaag maar lekker bijkomen dan! enne, ben benieuwd naar de chocoladecake! Fijne dag, lieve groet Lupineke

AnitaS zei

Wat een leuk dagje uit heb je gehad. Jammer dat het lopen niet goed gaat. Succes met de kerstruil. Ik ben er bijna klaar mee.

katrien zei

Hé je hebt er een leuke dag gehad.

GRANNY'S HOUSE zei

Gezellig zo'n dagje, dat zijn dagen met een goude randje.

Groetjes
Ines

Marjan zei

Wat een prachtverhaal over je dagje Middelburg! Geniet maar even lekker na!

Anita A zei

Wat een ontzettend gezellige dag heb jij gehad, daar in het verre Zeeland. Wat is dat bakblik leuk !!!

Willy zei

Lida, ik kom later op de dag even bij lezen, moet nu weg. Zie al veel leuke foto's
Groetjes

Monica zei

Lida, wat een gezellig vewrslagje over Middelburg, en mooi weer hadden jullie. Ik heb lekker even 'bij' gelezen en gekeken op jouw blog, mooie geborduurde letters ook

Nuestras meriendas y manualidades zei

Que ciudad tan bonita,con lo que me gusta viajar y fijate que aún no conozco tu país ,pero no voy a tardar mucho en ir ....Saludos.Aurori

Guusje, zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad en die blokjesquilt wat is die mooi.

Mascha zei

Wat een leuke dag heb je gehad. Ik kom ook zo graag in Middelburg.
Groetjes Mascha

Kiekplaotiesenzo zei

Leuk, de foto's uit Middelburg! En je had weer een fijne dag.

Gerda Hartman zei

Dat klinkt weer als een te gek daagje uit.

Audry zei

Hoi mam,
Met de foto's ziet het er uit als een super gezellig dagje. Leuk hoor! Ik heb me vandaag 4 slagen in de rondte gewerkt en bij helemaal op. Gelukkig is Rem 3 daagjes vrij (vandaag de 1e) en die gaat lekker witlof met ham en kaas uit de oven maken, dus ik hoef het alleen maar op te eten!! Nog 2 daagjes en dan wil ik alleen maar lekker zitten en borduren, verder niets. Hopen dat het ook door gaat!! Hahahaa.

Knuffels en kussen, Audry

Hilde zei

Die weg wil ik ook nog wel eens nemen, jammer dat de veerboot geen auto's meer meeneemt. Je hebt een leuke dag gehad, er is altijd van alles te zien hé!
Groetjes

Willeke zei

Nou dat was een superdagje, dat zie je zo!

Hartstikke leuk Lida!

groetjes,

mieke zei

Leuke foto's van een gezellige dag.
Heb je al een zooltje in je schoen ? (volgens mij kun je het ook zelf maken !)
grtjs Mieke

Judith zei

Wat heb jij een heerlijke dag gehad. Ik was voor mijn werk in de Eemshaven, dikke mist, veel wind en slechts 1 graden!! Wat een verschil!

quiltlodge gerda zei

Leuk verslag Lida. En vandaag lekker rustig aan gedaan?

MarianneD zei

Wat een top-dag,vervelend van de file maar alle gezelligheid maakte het vast weer goed!
En dat zeeuwse bakblik heeft mijn vriendin ook,hartstikke leuk!

Antje uit Urk zei

Wat een heerlijke dag Lida! Leuk dat jullie elkaar in het "echt" ook ontmoeten!
groetjes,

Willy zei

Hej Lida, fijn dat jullie zo'n gezellige dag hadden. Ik heb het verslag met veel plezier gelezen. Welterusten,

sylvia zei

Wat een leuk verhaal!! Middelburg is heel erg leuk en er zit een boekhandel: WOW!!!

petronille zei

Middelburg is een hele leuke stad. Ik kom daar een enkele keer als ik naar de rechtbank moet, en de binnenstad is lekker op loopafstand. Ik wip er altijd even langs. Ben benieuwd hoe je taart wordt, want het is een leuk bakblik.