zaterdag 5 november 2011

Goedemorgen Zaterdag!

Als jullie dit lezen, lig ik misschien nog op een oor, heb het bericht gisteren al klaar gezet, want we zijn van plan een lekker lui lang weekend te houden! Maar ik wil jullie toch wel vertellen van wat ik weer allemaal heb gedaan op de Loose Feathersclub en wat ik allemaal voor moois aan het doen ben, kijk dit is het tweede deel van het Loose Featherspatroon:
Als je even bij haar kijkt dan kun je zien hoe de twee delen er straks uit moeten gaan zien! In het boekje staan nog twee beeldschone patronen, één om een deksel mooi te versieren en één schattig speldenkussen, allebei heel verleidelijk om te borduren, zal straks eerst eens kijken of ik daar garen voor heb en anders zal ik volgende week bij de midweek borduursters het garen uitzoeken!
Van de week ook nog wat in huis gedaan hoor, de lade in de tafel was wat stoffig en de zilveren dingetjes zwart, dus ik besloot de boel even schoon te maken en het zilver te poetsen, maar toen ik de witte lap eruit haalde bleek er een grote watervlek in te zitten (Tara had onlangs een glas water met haar staart omgekieperd!) en dus moest ook de lap eruit en in de was, nu ik naar boven voor een andere lap en al lijkt hij op de foto hard rood (komt door de belichting) in het echt is het een dieprode en warme kleur:


Hier zien jullie naast enkele borduurtjes ook het grootste deel van mijn scharenverzameling (er zijn er nog een paar in gebruik en natuurlijk de twee in de klossen! Helemaal rechtsboven zien jullie twee grote scharen, die heeft mijn vader jarenlang bij zijn werk gebruikt, hij was stoffeerder/woninginrichter, het hele kleine schaartje rechts in het midden is van Mams geweest, zij gebruikte het bij het frivoliteën, eronder een schaar uit Denemarken, Links in het midden staan drie vingerhoed doosjes, in een zit de borduurring van mijn opa, die naaide de vlaggen van de Gemeente Dordrecht en ook de gordijnen.  Het doosje linksonder is mijn grootste schat, allemaal zilveren naai attributen, ik kreeg het een paar jaar geleden van Mams voor mijn verjaardag. De sterrenbeurs heeft Mams zelf gebreid en de reticule hebben jullie onlangs al gezien.
Denken jullie nog even aan mijn Give-away? Laat een berichtje achter op het vorige logje en geef aan waar je voorkeur ligt! Fijne dag!

24 opmerkingen:

foekie's fashion zei

Leuke verzameling schaartjes heb je al en mooie borduurpatroontjes, geniet van je rust en groetjes van Joke

Unknown zei

Oh, dat geurkussentje is een heel leuk patroontje! En die schaartjes, echt een prachtige verzameling.
Fijn weekend,heerlijk om zo eens rustig te doen, wij zieken ook nog een beetje verder uit en zijn dan hopelijk maandag weer fit ;)
Liefs, Sonja

Wilma zei

lekker uitgelapen??? Wat een mooie verzameling schaartjes en je borduurtjes zijn top!
geniet van je weekend, groetjes, Wilma

katrien zei

Wat een leuke verzameling.

bep zei

een heerlijke verzameling lida en ik zou ook zomaar eens een tijdje alleen willen borduren , jouw borduurtjes zijn echt schattig, Bep

Heleni zei

Oh wat heerlijk zo'n verzameling schaartjes Lida. En zo mooi opgeborgen.
Ik ben helemaal weg van je borduurtjes. Heerlijk sfeertje. Ik heb ook even bij 'haar' gekeken. Zij kan d'r wel wat van hè, prachtig.

fijn weekend
groet Heleni

Ria zei

En ik maar denken dat jij voor dag en dauw achter je pc zit haha.

Leuk je verzameling schaartjes, wees er zuinig op.

Groetjes Ria.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een prachtige verzameling!!!

Groetjes
Ines

Home and Lifestyle zei

Een mooie verzameling hoor!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Gerda Hartman zei

Lijkt me geweldig zo'n verzameling met een herinnering aan je eigen familie. Ik heb nu mijn moeders centimeter in gebruik, dat vind ik al heel wat. En ik heb haar laatste borduurwerk, net als dat ze zelf had, in de keuken hangen. Ik zie een give away. Die heb ik gemist. Ga gauw kijken. Fijn weekend verder.

Annelies zei

Mooi zoals je je schaartjes daar uit hebt gestalt.

Guusje, zei

Wat een mooi patroon van de Loose Feathers deze keer, ben benieuwd wanneer hij hier door de bus rolt. Ook de andere patronen zijn geweldig mooi. Je tafel vind ik prachtig zo dat rood is geweldig en al die spullen die erin liggen van ontschatbare waarde. Ik vind ze heel erg mooi.

AnitaS zei

Wat een mooi borduurpatroon is het weer. Je verzameling scharen is mooi. Ik den dat het met en rode kleur ook mooi uitkomt. Prettig weekend.

sylvia zei

geniet van jullie luie weekend, en je schaartjescollectie is super: maakt niet uit op welke kleur stof!!
groetjes, Sylvia

Unknown zei

Wat een prachtig borduurwerk!! En je schaartjes verzameling ziet er leuk uit zo in de lade van de tafel. Geniet van je luie weekend!

inge zei

geniet maar van je luie weekend, het kan soms zo'n deugd doen!

jessie zei

Je hele familie is kreatief geweest,een verzameling met een persoonlijk tintje!

Mascha zei

Wat een mooie scharen verzameling heb je al. Wel heel erg bijzonder dat je ook een schaar van je vader hebt. Groetjes Mascha

Anoniem zei

Heerlijk he, zo'n weekend luieren! Slim dat je al vooraf een logje hebt gemaakt! Die Tara toch, zomaar een glas omzwiepen met haar staart, tja, als resultaat heb je nu wel een hele mooie rode lap in de tafel, je verzamelingen komen er prachtig op uit! Geniet van het weekend, lieve groet Lupineke

Chris zei

Oh wat een enige patronen Lida. Echt iets voor jou! Een heel fijn en lekker luis weekend!

Inge zei

Mooi die borduurtjes en je scharenverzameling vind ik helemaal superdesuper!

Fijne avond en zondag,
knuffel van Inge

Kiekplaotiesenzo zei

Leuk die verzameling schaartjes en op deze manier kun je er elke dag van genieten! fijne zondag.

Unknown zei

Wat heb je een leuke verzameling en elke item een eigen verhaal, heel leuk.
Groetjes Berbel

Wieke van Keulen zei

Wt een prachtige borduurwerkjes. Echt helemaal top. Je hebt wel smaak hoor. Als ik nog eens wat wil borduren, kom ik zeker op je blogje naar ideeen zoeken.