zaterdag 26 november 2011

Gisteren ....

Gisteren weer naar Cora geweest, het was weer tijd voor onze les over de Amish poppen en dat was ik eigenlijk helemaal vergeten! Maar gelukkig hoeven we niets mee te nemen, we krijgen alleen een duidelijke uitleg hoe een en ander gemaakt moet worden.
Maar kijk eens even mee, hoe prachtig de moederpop van Ria is geworden? Deze krijgt nog sokken (die worden al gebreid) en schoentjes aan, maar de grote klus is geklaard:


De linten van het witte ondermutsje hangen er los onderuit, dat is niet zichtbaar verder, maar zit er dus wel onder!
Nadat iedereen deze prachtige pop had bewonderd kregen we deze keer uitleg over de kleding van de man en de jongen. Zo leuk om die te zien, de broek met de klep en bretels, het vestje en de jas die beiden sluiten met haken en ogen:


Juf Ria moest heel wat vragen beantwoorden en wat is het dan fijn om een kant en klaar voorbeeld even in handen te kunnen houden, want dat maakt het een stuk duidelijker!

Zo heb ik ook nog even de bovenmuts van de moederpop opgepakt en goed bekeken, mocht het lukken, dan maak ik volgende week de kleding voor haar. Maar nu even rustig aan, zal wel zien waar het schip strandt!
De letter voor vandaag is de J, gelukkig een niet zo ingewikkelde letter! Omdat er nogal vaak gevraagd werd hoe ik de letters gereed maakte voor de letterbak, hier zie je wat je er voor nodig hebt: Borduurstof (32 draads), garen natuurlijk, tussenvulling (restjes zijn prima!), dun karton (achterkanten van schrijfblokken, in ieder geval soepel karton!) Plak de tussenvulling met een klein beetje boekbinderslijm op het karton, goed laten drogen en dan vouw je de borduurstof (32 draads) erom heen en zet het aan de achterkant vast met plakband, dat is alles!


Snij het karton ietsje kleiner dan het vakje en dan past het er precies, in valt het er dan toch nog uit, dan even vastzetten met dubbelzijdig plakband. Letters die eigenlijk iets te breed zijn voor hun vakje kun je er door het karton iets te buigen toch inzetten, zie de grote A en J in de vorige logjes. Zo dat was het voor nu, allemaal : Een fijne dag!

24 opmerkingen:

bep zei

Hoi Lida, leek mij ook leuk om een amisch pop te maken en zo lekker aanschuiven bij juf Ria, Fijne zaterdag Bep

Sezoentje-Sonja zei

Wat zijn die amischpoppen leuk zeg!
bedankt voor je tip ivm het plaatsen van de lettertjes, ik heb er een paar geborduurd voor mijn bak, ze vormen een woord en daar laat ik het (voorlopig) bij:))
Ik zat er al over te tubben hoe dit nu juist moest, nu weet ik het en kan ik er mee verder:)
Fijn weekend van Sonja

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hoi Lida het is lang geleden dat ik langs ben geweest. Ik zit in een drukke periode en doe het op de pc rustig aan. Wat ben je je letterbak mooi aan het vullen. Prachtige letters. De poppen zijn schattig . Ga je ze allemaal maken? Jouw blog kennende vast wel. :)
Veel plezier bij het knutselen en beterschap.
groetjes Anita

Monique zei

Wat een gezellige Amish zeg. In het echt al zo lekker inspirerend, maar deze poppen ook! ;o)

Mooie letter(s) weer!

Home and Lifestyle zei

Knap om te maken, ik zit met bewondering te kijken!

Ik wens je een heel fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Jessie zei

Leuk deze poppen, en het verhaal erachter is altijd interessant. Is het 32 count of draads?

AnitaS zei

Mooi is die grote moeder Amish pop. Succes met jouw poppen en borduur ze. Prettige dag.

Willy zei

Zo mooi die Amish pop. Was ik nu maar handiger met naald en draad.
Op you tube staan video's over de manier van aankleden van de Amish vrouwen, leuk om te zien (maar duurt wel lang).
Bedankt voor de uitleg van de letterlapjes.
Fijn weekend, groetjes

Monica zei

Leuk die poppen, ik ga een dezer dagen ook even bij Cora langs. en handig jouw uitleg over de letters in vakjes

GRANNY'S HOUSE zei

Het blijft iets hebben zo'n amishpop, wie weet...
Mooi zoals jij de letters doet.

Groetjes
Ines

Cybele's patch zei

Hee bezige bij. Kan me voorstellen dat er bij jou af en toe iets tussendoor schiet. Je bent met zoveel leuke dingen bezig.
Heerlijk om 'mijn' bakkie af en toe terug te zien. Hij voelt zich helemaal happy bij jou.

marijke's crea zei

Meis wat een pracht van een Amish pop kan mij goed voorstellen dat je nu ook jouw pop kleren aan wil geven!
P.S. de stof voor het witte mutsje ligt hier klaar om aan te beginnen!
Fijn weekend,
groetjes Marijke

Miranda zei

Gossie wat een grote versie van zo'n Amish doll. Ik heb ze alleen de helft kleiner altijd gezien. Lijkt inderdaad reuze handig om ze op dit formaat aan te mogen kleden! EN rustig aan doen...???
Hahaha, kwa trouwens gister nog een foto tegen van een letterbak vol geborduurt in de kerstfeer...ja ook letters en cijfers, maar ook leuke knopen en broches gecombineerd met borduursels

Johanna Zweden zei

Schitterend, wat zijn het toch mooie poppen, en leuk dat jullie dat zo samen doen
Je lettertjes worden schitterend en wat schiet je al op
Groetjes Joke en een fijn weekeinden

Berkeboom zei

Ik geniet van de mooie amisch-pop, en je leters zijn prachtig. Je hebt zeker ook allemaal schrijfblokken zonder achterkant. Groetjes Gré

Gerda Hartman zei

Die poppen zijn zo enig. Lijkt me ook heel leuk om te maken. Je gaat fantastisch met de letterbak. Fijn weekend verder.

Chris zei

Dat popje heeft nog best een groot formaat. Lijkt me enig om aan te werken. Weer eens heel wat anders. Heel fijn weekend Lida, lekker borduren aan je letters. Knuf.

mieke zei

Leuk en apart die poppen.

Jij zet de stof vd letters vast met plakband, maar plakband heeft niet het eeuwige leven, de lijm van plakband gaat op den duur loslaten !
grtjs Mieke

Mascha zei

Ik vind je letterbak steeds mooier worden.
Groetjes Mascha

Daniëlle zei

Ik zie zelfs de gebreide sokjes op tafel liggen, lief joh! Best nog een heel werk he die poppenfamilie, maar wel erg leuk!! Ohhhh wat vult je letterbak mooi op!! Zo heb je iedere keer een kleine AFFO!! Mooi weekend verder, liefs, Daniëlle

Anje-Grietje zei

Oh wat een prachtige pop laat je zien....zoiets is een prachtige verstilde aanwinst en brengt een Quiltster even terug naar de basis..... Prachtige letter weer!
dank je voor het laten zien,
groetjes Anje.

Janny de Roo zei

Lida wordt je ook wel eens gevraagd waar je de tijd vandaan haalt om al dit moois te maken. Jij maakt toch geen gebruik van "geleende" tijd...?
Meid wat een energie !!

Lupineke zei

Leuk dat je weer een stapje verder bent met de amish poppen! Voor je het weet, zitten ze gezellig naast je op de bank :) Ondertussen springen de letters de bak in, wat wordt het mooi! Ik heb ook zin om weer iets te gaan borduren, maar kan niet bedenken/vinden wat het moet gaan worden... ondertussen nog genoeg anders te doen, dus ik verveel me niet! Heel fijn weekend, lieve groet!

Guusje, zei

Wat een mooie Amishpop en wat jammer dat Cora zover weg zit anders wist ik het wel. Bedankt voor de uitleg van de letters. Hij wordt steeds mooier.