dinsdag 8 november 2011

Gisteren ... toch wat steekjes en Japanse spulletjes!

Gistermorgen was het weer raak, bonkend hoofd en misselijk, maar ik had geluk om een uur of elf sloegen de medicijnen eindelijk aan en zakte het gebonk tot een zacht deuntje en na een lekkere wandeling met Tara was het leed vrijwel geleden, nu maar hopen dat het vanochtend ook weg blijft!
En ja 's middags zelf wat steekjes gezet met Ome jan, maarre.... dat mogen jullie nog niet zien, want het is voor de Kerstruil van Katrien en dus zien jullie dat pas op 26 december!

Maar daarom laat ik jullie wel wat oudere creaties zien, kom en kijk maar eens naar mijn Japanse werkjes! Hier de eerste tas die ik maakte :Er zit een dubbele tussenvoering in en dat betekende wel dat het een hele klus was om hem te quilten! En dan een van de kleinere tasjes/etui's die ik maakte:


Aan beide zijden zitten er deze vier vogelhuisjes op, mijn toilettasje en brillenkoker zijn allebei voorzien van uiltjes:

Is dat alles wat ik heb gemaakt? Nee hoor er zijn nog veel meer dingen in omloop, toilettasjes, sleuteletui's etc. maar helaas van veel van deze dingen ben ik de foto's kwijt geraakt, ik hoop dat ik aardig wat foto's boven water kan halen van mijn oude blog. Jullie snappen het al ik ben gek op Yoko Saito en consorten en daarom staat er ook dit hele rijtje boeken op de plank:


Ook heb ik twee Japanse bladen, maar dat is wel even wennen hoor, anders dan de boeken die voor de Westerse markt zijn uitgegeven, moet je deze op zijn Japans en dus van achter naar voor lezen!


Zo ik hoop vandaag nog iets leuks te kunnen maken voor de swap en misschien ook nog wat borduursteekjes te prikken, maar wat het ook wordt, alles kalm aan want voorlopig wil ik geen drumorkest weer in mijn hoofd! Fijne dag!

25 opmerkingen:

Judith zei

Wat een snoeperige spulletjes, oh de vogelhuisjes etui is helemaal prachtig. Ik wens ons beide een hoofdpijnloze dag, heb er al dagen last van!

Annelies zei

Fijne dag. Werk maar lekker aan je ruil.

Dekenstikster zei

Leuk hoor al je Japanse spulletjes. Succes met je hoofdpijn en een rustigbdagje gewenst.

Lupineke zei

Lieve Lida, sterkte hoor, wat ontzettend vervelend die terugkerende hoofdpijn... Je laat ons weer prachtige werkstukken zien, zo knap en mooi gemaakt! Fijne dag!

Willy zei

De Japanse werkjes zijn leuk en de stofjes zijn ook zo mooi. Je hebt nog boeken genoeg om heerlijk in te kijken en inspiratie op te doen.
Groetjes

Heleni zei

Ach Lida, wat is dat toch vervelend hè, die hoofdpijn. Ik heb er ook jaren last van gehad. Ik werd er gek van. En toen opeens, werd het minder en minder. Na een halfjaar minder was het weg, zomaar weg. Ik kon 't niet geloven. Ik heb 't nooit meer gehad.
Wat leuk die tasjes. Japanse boeken vind ik ook 't einde. En die stoffen....mmmm geweldig.

groet Heleni

AnitaS zei

Ik hoop voor je dat je hoofdpijn verder weg blijft. Veel succes vandaag met je werk.

margaquilt zei

Scahttige tasjes hoor.
Ik wens je een rustige dag.
Groeten
Marga

jessie zei

Sterkte met je hoofdpijn, is het migraine? Heb er ook jaren last van gehad en door een middel tegen hoge bloeddruk is het totaal verdwenen.

Mascha zei

Wat vervelend voor je dat je zo last hebt van hoofdpijn. ik hoop voor je dat het vandaag meevalt. Leuke Japanse spulletjes vooral de tas vind ik erg leuk.
Groetjes Mascha

Joke zei

Gaat het weer een beetje? Je lapjes geven vast de nodige ontspanning.

katrien zei

Mooie werkjes allemaal.Heb ook een resem Japanse boeken liggen.
Succes met de kerstruil.

Klaske zei

Mooi hé dat japanse spul! Ik hoop dat er geen drummer meer langs gekomen is;-))
Groetjes Klaske

Quiltendewilma zei

Oh wat leuk om hier de vogeltjeshuisjes te zien,... Deze is gemaakt door mijn dochter toen ze nog op de middelbareschool zat. Haar eerste kennismaking met stofjes en zeker niet de laatste,...

Quiltendewilma zei

Oh veel te snel,... asperientje en bloemetje voor je hoofdpijn,...

Anita zei

PRACHTIG die mooie japanse spulletjes.
Sterkte met je hoofdpijn.

Nuestras meriendas y manualidades zei

Hola Lida el bolso y el conjunto muy bonito
Saludos Mayte

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een mooie gouwe ouwe!
Gelukkig dat je hoofdpijn weer weg is, die van mij gelukkig ook weer.
Bedankt voor het patroontje, hij is in het echt nog leuker.

Groetjes
Ines

Home and Lifestyle zei

Vorige week had ik de hele week last van hoofdpijn, ik vond het bijzonder irritant!! Ik hoop dus van harte dat de hoofdpijn bij jou helemaal verdwenen is!

Lieve groet, Ingrid

Chris zei

Leuk Lida die Japanse werkjes. Ik had daar al wat van gezien toen ik bij je logeerde. Al weer zo lang geleden.
Doe jij een beetje kalm aan....??? Ik denk dat dat wel goed voor je zou zijn. Liefs van mij.

quiltlodge gerda zei

Wat een beeldige tasjes allemaal en ik hoop dat je de drumband hebt weten te weren!

Guusje, zei

Wat een mooie tas en andere dingen heb je gemaakt. Ze zijn geweldig mooi. En sterkte met je hoofdpijn.

marian zei

Wat ellendig toch die hoofdpijn. Ik heb er ook vele jaren last van gehad. Mooi zijn die Japanse boeken. Ondanks het taalgebruik weten we meestal wel wat wordt bedoeld.
Groet Marian

sylvia zei

leuke dingen heb je gemaakt!!! En hoofdpijn niet teruggekomen??...:(

mieke zei

Leuke tas en toebehoren.
grtjs Mieke