zondag 30 oktober 2011

Samen naar de handwerkbeurs en de VL-letjes!!

Na een uitgebreid ontbijt en na afscheid te hebben genomen van mijn DP vertrokken Joke en ik gistermorgen naar Ahoy, voor een bezoekje aan de handwerkbeurs. Ik had mij van tevoren al voorgenomen niet teveel te kopen, geen lapjes en dingen die ik niet echt nodig had en al waren er wel een paar dingen die ik nog net kon weerstaan (een tweede borduurbijbel met hele grote letters en een loupe die je als een diadeem op je hoofd kon zetten) er waren natuurlijk wel weer wat dingen waar ik echt niet aan voorbij kon lopen! 


Ik heb maar een paar foto's genomen (ben het naderhand gewoon vergeten er was zoveel moois te zien!), maar hier dus een paar opnames!


In deze stand ging ik dus voor de bijl, zien jullie die prachtige borduurtjes hangen? Ja die met die groene passe-partouts? Als je zie in het echt ziet, dan zie je pas hoe ongelooflijk fijntjes ze zijn geborduurd met echte zijde!


Kijk hier zien jullie die mooie kleurtjes liggen en ja dan weet ik wel dat ik ook nog voor jaren borduurwerk heb liggen, maar ja.... zo zacht, zulke mooie kleurtjes! 


Wat bleek toen ik de zijde wilde kopen? Ze hadden niet alle kleurtjes die ik nodig heb bij zich, dus toen maar helemaal niets gekocht, kan altijd nog bestellen, dus alleen het patroon van een van de borduurwerken gescoord, kijk deze met de wilde bloementuin was mijn favoriet!
Nu dat was dus nummer één! Ehhh... ja want toen ik later nog een keertje langs Crownstitches liep zag ik plots deze hangen:
Nu als iemand die een teenager was in de sixties en een fan van The Beatles, ja dan is het bijna onmogelijk aan dat patroon voorbij te lopen! Ik kan jullie nu wel vertellen dat ik buiten de patronen van Blackbird design waar ik al mee bezig ben en van de Primitive club ik voorlopig niks meer koop! Ik bezoek dus ook geen tentoonstellingen, beurzen en boekhandels meer en surf niet meer op het net op zoek naar leuke koopjes, hier gaat de borduurknip voorlopig stevig op slot!! (Als dat maar gaat lukken!!)
Maar ja toen was de pret helaas afgelopen en na nog een kopje koffie te hebben gedronken in de Pub zijn we in de auto gestapt en naar het Centraal station gereden en daar bij de Kiss en Ride hebben we afscheid genomen, Joke in de trein terug naar het huis van haar moeder en ik in de auto terug naar mijn eigen huis, tot de volgende keer Jook, Knuffel!

Oh en dan wil ik jullie nog even de lapjes van deze week laten zien, dit zijn de zeven uitverkoren Vrolijke lapjes waaronder ook heel stel die ik deze week in mijn bus vond en die afkomstig waren van Petra! Volgende week heb ik weer een leuke keuze, dan ga ik er gebruiken die ik van Anita heb gekregen!

Oh en weet je ik heb ook nog dit lieve dametje gekregen van Joke, het is een linnenvrouwtje en het is gemaakt van vlas en heeft op haar rug ook een vlasboeketje, is het geen schatje?

Zo lang genoeg geklept, mijn koffie is op en de jouwe waarschijnlijk ook, dus ik ga maar eens kijken welke steekjes ik vandaag ga zetten en jij? Fijne dag!26 opmerkingen:

Gerda Hartman zei

Jullie hebben vast genoten op de handwerkbeurs. Ik heb hem van het jaar overgeslagen. Veel plezier met borduren vandaag. Ik ga zo naar de dienst en vanmiddag naar een verjaardag dus hier zal niet zo veel gehandwerkt worden vandaag. Fijne dag.

Heleni zei

Ooh die groene zou ik ook uitgezocht hebben Lida. Prachtig!

Fijne zondag.
groet Heleni

AnitaS zei

Ik borduur niet zo veel buiten de stitcheries. Maar ik ging ook bijna voor de bijl. Wat hingen er mooie dingen. Ik was vooral weg van de borduurwerken in rood. Zeker wel moe nu he. Fijne rustige zondag.

inge zei

die vrolijke lapjes zijn super!

GRANNY'S HOUSE zei

Fijn dat jullie zo genoten hebben, ik vond het dit jaar minder en ga volgend jaar gewoon weer naar Vijfhuizen ipv Rotterdam, minder vermoeiend ook.
Je hebt wel prachtige borduurtjes gescoord.

Groetjes
Ines

Erica zei

Gezellig, met z'n tweeën naar de handwerkbeurs. Sterk van je dat je aan zoveel mooie dingen voorbij kunt lopen zonder je beurs te trekken.

jessie zei

Het is altijd weer genieten op zo'n beurs.Wij gaan 27 Nov.naar de Rijnhal in Arnhem,handwerken en quiltbeurs.Fijne zondag!

Martine zei

Maar goed dat ik niet geweest ben.
Ik was ook met te veel thuisgekomen.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Dat was denk ik een 'kwebbel beursbezoek'. Heerlijk genoten. Fijne zondag.

Annelies zei

Dat zal een heel gezellig bezoek zijn geweest.

Lupineke zei

Je bent weer goed geslaagd Lida, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je nu even genoeg voorraad hebt :) Jammer dat we elkaar niet gezien hebben, misschien zaten we wel vlakbij elkaar koffie te drinken... Het was echt superleuk, fijn dat jullie ook zo genoten hebben! Fijne, rustige zondag! en lieve groet Lupineke

Guusje, zei

Wat een prachtige wand had DMC daar en wat heb je mooie spullen gezien en gekocht geweldig mooi. En wat een mooi cadeau heb je gekregen van Joke. Zo te lezen was het een heerlijke dag.

lia zei

OOo wat was er veel moois te zien,ik ben ook geweest en wat was het moeilijk om je knip dicht te houden,het is me ook niet gelukt.
De borduurspulletjes waren prachtig maar ik ben daar niet zo goed in dus houd ik het maar bij quilten en af en toe breien.Mooie lapjes,het wordt al wat met het VL-PROJECT.
Fijne zondag Groetjes Lia

Anoniem zei

Goed dat de borduurknip even op slot gaat.
Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om ergens aan voorbij te lopen, zeker op een beurs.
Veel plezier met je Strawberry Fields

Willy zei

Ik zou er heel graag eens naartoe willen, maar wat verleidelijk lijkt me dat met zoveel mooie kramen.
Jammer dat de logeerpartij al weer voorbij is.
Fijne zondag, groetjes

susana zei

Gezellig uitstapje geweest, ik kan me voorstellen dat je je niet hebt kunnen inhouden met de verleiding van al dat moois.
En je VL- tjes zijn erg mooi zo!
Antwoord op je vraag over de CF :
de hoofdjes laat ik tot de verbeelding over, het wordt zo ontzettend priegelig.

fijne zondag, we hoeven ons niet te vervelen, Susi

Mascha zei

Wat jammer dat ik jullie niet gezien heb want ik ben gisterochtend ook naar de handwerkbeurs geweest.

Groetjes Mascha

Balsemien zei

Wat een gezellige dag had je met Joke Lida! En al die verleidingen op de handwerkbeurs, ik heb ook zo'n moeite om nbiet teveel te gaan kopen...

carina zei

Nou wat een geniet dagen voor jou zeg. Was bijna ook gegaan maar misschien goed van niet dat had me weer handen met geld gekost. :) Groet Carina

katrien zei

Ziet eruit dat je een fijne dag hebt gehad.

Janny de Roo zei

Wat ben je toch een bofkont....Ten eerste met Joke in jouw huis en ten tweede gezamenlijk naar Ahoy...!

margaquilt zei

Hallo Lida
Kan mij voorstellen dat je genoten hebt.
Te gek al dat moois dat je ons laat zien.
Groeten
Marga

Marjan zei

Ik voel helemaal met je mee, Lida! Ik was ook gistermorgen (!!) in Ahoy en heb me ook weer laten verleiden door allerlei moois... heerlijk!

Hilde zei

Het is moeilijk om neen te zeggen als je zoveel moois ziet en weet hoe heerlijk het is om een steekje te naaien. Geniet maar van je koopjes.
Groetjes

marijna zei

Jij en Joke hebben dus lekker genoten. Heerlijk zo'n handwerkbeurs. In februari is hij altijd in Zwolle. Dan ga ik er weer nar toe. En je strawberry fields spreken me ook wel aan. Ook van de sixty's

Hilda zei

Joke en Lida jullie hebben vast genoten. Samen op stap en ook nog leuke verleidelijke spulletjes bekijken. helaas kan ik niet. Ook maar goed want ik had me echt voor genomen om de eerste tijd niets bij te kopen. Weet niet hoe lang ik dit vol hou.