zaterdag 22 oktober 2011

De Vrolijke vrijdag!

Gistermorgen naar de Tilda groep gegaan, we zouden uitleg krijgen hoe we de kleertjes van de Amish poppen moeten maken, nu geloof mij dat is dus echt een hele klus! Ondanks dat ik wel mijn cameraatje had meegenomen, kwam ik echt niet aan foto's maken toe! Ik zocht wel de stofjes uit die ik wil gaan gebruiken voor de kleding, maar in de haast om op tijd thuis te zijn voor Tara vergat ik de patroontjes en de witte stof voor het ondergoed en de binnenkapjes. Sullig hè! Gelukkig heeft mijn vriendin alles voor mij meegenomen, helemaal fijn omdat Cora de hele volgende week dicht is i.v.m. de beurs in Ahoy! Maar ik kan jullie wel laten zien wat ik heb gekocht!
De zachtgroen en de zwarte stof zijn voor de Moederpop, van het groen maak ik haar jurk, van het zwart haar schort, haar bonnet, haar omslagdoek en misschien ook haar schoentjes, al wil ik die eerst proberen van een stukje zwart leer te maken, tenminste als ik genoeg leer ervoor heb. De roze stof is voor de jurk en de bonnet van het meisje, ik denk dat ik haar een donkerblauw schortje geef, maar daar heb ik nog genoeg van op voorraad liggen en dus hoefde ik dat niet aan te schaffen! Nu zodra ik de patroontjes bij Bep heb opgehaald kan ik aan de slag, maar ik kan ondertussen eerst de poppen zelf nog afmaken, maar die zien jullie t.z.t. wel!
"s Middag kwam Corrie, een mevrouw hier uit Maassluis, die ik vorige week in de bladenwinkel ontmoette toen ik de Quiltmania kocht, zij bleek ook te quilten en toen we elkaar ook nog eens in Vijfhuizen tegenkwamen hebben we telefoonnummers uitgewisseld en beloofde zij te zullen bellen, wel dat deed ze en gistermiddag kwam ze dus naar mijn knutsels kijken, het was hartstikke gezellig.
Zo jullie zijn weer bijgepraat, morgen de Vrolijke Lapjes weer, die zal ik straks eerst even op de foto zetten en dan neem ik het er vandaag lekker van, borduren, wat geknutsel aan de poppen, mijn weekend zit lekker vol met leuke dingen!
Fijne dag!

17 opmerkingen:

marijke's crea zei

Ben benieuwd hoe die van jou gaat worden... vraagje wat gebruik jij voor witte stof voor het kapje?
fijn weekend,
groetjes Marijke

Judith zei

Erg leuk hoor en wat een super ontmoeting zeg! Geniet ervan.

lupineke zei

Ben heel benieuwd hoe de kleertjes gaan worden! Wat leuk zo'n spontane ontmoeting met een mede-quiltster! Ga je ook naar de Handwerkbeurs? Zoals het er nu uitziet, gaan wij vrijdag. Succes hoor, met de popjes! Lieve groet Lupineke

AnitaS zei

Lieve stofjes zijn het voor de popjes. Echt van die gedekte kleuren. Ik ben benieuwd hoe ze worden. Ik wens je een heel fijn weekend.

Willy zei

Mooi verslag van je gezellige dag.
Leuk dat je de Amishpoppen gaat maken, ik ben heel benieuwd.
Fijn weekend, groetjes

Gerda Hartman zei

Oh, wat spannend. Ben zo benieuwd hoe ze eruit gaan zien. Ik heb zoveel romans over de Amish.

Anoniem zei

ga er dan maar flink van genieten, Het weer werkt mee, Je hebt goed handwerklicht Basje

Annelies zei

Succes et maken, ik ben benieuwd !

Johanna Zweden zei

Ben benieuwd hoe het gaat worden Lida, misschien zie ik het vrijdag al. Kijk er naar uit
Leuk die ontmoeting met Corrie
Groetjes Joke en we bellen van de week nog wel even

GRANNY'S HOUSE zei

Ik ben nu al heel nieuwsgierig hoe jou popjes worden.

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Wat leuk dat je Amish poppen gaat maken, je hebt er mooie lapjes voor gekocht. En wat heb je een leuke ontmoeting gehad.

Ria van Kasteel zei

Wat leuk die poppen, en misschien raak ik na mijn vakantie ook wel geinspireerd om een setje te maken. In de beginnerscursus heb ik ooit een kleintje gemaakt.

Lieve groeten van Ria ;0)

Chris zei

Wat een leuk project weer Lida. Wat doen jullie allemaal toch veel!! Ik zou dat gewoon niet meer kunnen hoor. Houd het maar bij de paar dingen waar ik mee bezig ben om die af te maken.

Phebe and Jane zei

Ik ben heel benieuwd naar de poppen als ze klaar zijn. De stoffen zien er in ieder geval leuk uit.
Groetjes,
Marian

foekie's fashion zei

Ik ben ook wel benieuwd hoe die er uit gaan zien, leuke stofjes.
Veel plezier met je hobby. Groetjes van Joke

Cisca zei

Ik ben benieuwd, hoe ze gaan worden.
Knuffel, Cisca

Antje uit Urk zei

Wat leuk! En wat zullen ze mooi worden, ik ben benieuwd!
groetjes,